Je hebt kinderen gekregen..

..omdat je graag een liefdevol gezin wilde,
waarin kinderen veilig op konden groeien en zichzelf konden zijn.
Een gezellig gezin, met veel liefde, warmte en plezier.
Met leuke ouders en blije kinderen..

Herken je dit?

 • In praktijk loopt het niet altijd zoals je had gedroomd.
 • Je voelt je vaak schuldig omdat je toch staat te schreeuwen of te dreigen.
 • Je merkt dat je worstelt met grenzen stellen. Je bent te strikt of juist te los. Wat is nu eigenlijk goed?
 • Je moeder of vader komt opeens uit je mond en je had je nog zo voorgenomen niet jouw ervaringen uit je eigen jeugd door te geven.
 • Het gaat minder vanzelf dan je had gehoopt en je kinderen zijn niet die makkelijke kinderen die je dacht dat ze zouden zijn.
 • Jij en je partner zijn helemaal niet altijd die leuke ouders en je voelt vaak een kloof.
 • School is niet echt een leuke tijd voor je kind.
 • Je hebt dingen gelezen en probeert ze toe te passen maar het gaat helemaal niet zo gemakkelijk als het bij andere ouders lijkt te gaan.
 • Je wordt gek van alle adviezen; de ene helft werkt niet en de andere helft past niet bij je.

Het liefste wil je..

 • elke dag wakker worden in dat fijne gezin, wetende dat je een warm, liefdevol en veilig nest geeft aan je kinderen.
 • minder strijd ervaren rondom bedtijd, eten, mee werken en andere dagelijkse dingen en dat er meer flow en plezier in je gezin is.
 • je weer dieper verbonden voelen met je partner, samen op 1 lijn zitten en dezelfde taal spreken.
 • niet jouw eigen jeugd doorgeven aan je kinderen.
 • een leuke, geduldige ouder zijn die niet steeds aan het dreigen is en zich schuldig voelt.

Herkenbaar?
Dan is Authentic Parenting voor jou!

Dit 1-1 programma is voor ouders die meer flow willen ervaren in de opvoeding met ruimte voor ouder en kind. Zij willen in verbinding staan met zichzelf en hun kind en elkaar. Zij willen niet hun eigen opvoeding doorgeven, maar innerlijke kindstukken helen. Zij willen authentiek opvoeden, niet gedicteerd door regeltjes en anderen, maar op een manier die bij hen past en die zowel ouder als kind respecteert.

 

Tijdens deze periode creëren we een diepe transformatie in jouw denken en doen, waardoor er een shift in je gezin gaat plaats vinden. Je wordt liefdevol uitgedaagd om je bewust te worden van jouw eigen gedrag en patronen en anders in het ouderschap te gaan staan. We werken niet alleen aan het begrijpen van het gedrag van je kinderen en hoe je daar precies mee om kunt gaan, maar ook in het begrijpen van je eigen gedrag en dat van je partner en hoe je daar mee om kunt gaan. We nemen jou als ouder serieus en werken aan het verfijnen van jouw intuïtie, zodat je zelf beter in kunt schatten wat er nodig is voor jou en jouw kind, zowel dagelijks als op die momenten dat shit hits the fan. We doen dit andere andere door een combinatie van opvoed-tools, communicatie-skills en speltechnieken, maar ook door diepgaande counseling en lichaamsbewustzijnswerk.

We duiken diep in de dynamiek van jouw gezin, de rol van andere betrokkenen en de omstandigheden en kijken liefdevol en met heldere blik naar de onderliggende relaties, de interacties en de spiegel van een kind naar haar omgeving. Je krijgt een haarscherp beeld van wat er speelt en bent in staat de juiste liefdevolle actie te ondernemen, zowel naar je kind als naar jezelf en je partner toe. Je staat steviger, kunt makkelijker en sneller de ouder zijn die je wilt zijn en er komt meer plezier en verbinding in je gezin! (Zelfs al lijkt dat nu misschien onmogelijk!)


Verhalen van Ouders

liefde en respect voeren de boventoon


Chris is een fijne, warme begeleider. Ze stimuleert je op een liefdevolle manier om je grenzen te verleggen en uit je comfort zone te stappen. Ik zie in mijn gezin grote veranderingen sinds ik de filosofie van Aware Parenting toepas. Er is meer liefde, verbinding en meer plezier. Chris laat je zien dat het niet gaat om perfectie en dat ik ondanks dat ik af en toe nog worstel met het toepassen van Aware Parenting in mijn gezin, ik al veel weet en te brengen heb, waardoor ik zie waar ik van waarde ben.Ik voel mij daardoor zelfverzekerder in de achtergrond en het toepassen van Aware Parenting.

Carina van den Brink


Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Dit doet zij door de omgang met kinderen niet langer te laten bepalen door maatschappelijke normen of angst, maar vanuit vertrouwen en plezier. Door je te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar jou zelf en een liefdevolle verbinding met kinderen, leer je anders kijken. Ze creëert een menselijke omgeving waarin je uitgedaagd en uitgerust wordt om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden. Door coaching en counseling vol verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris ouders om hun kind in veiligheid en liefde op te laten groeien tot stevige authentieke volwassenen die in verbinding staan met hun lijf, hoofd en hart.

Chris is moeder, heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en is gecertificeerd Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Ze werkt met lichaamsbewustzijn. Daarnaast doet ze vanaf haar 16e Yoga en heeft zij vele trainingen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren, relaties, familie opstellingen, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Janet Lansbury) en trauma. Chris is professioneel en persoonlijk bekend met hoogsensitiviteit en (uitzonderlijke) hoogbegaafdheid. Ze is bovendien ook IT-er en documentaire filmmaker.

Chris besloot toen ze 7 was dat ze dit moest gaan doen later. En ze wilde sinds haar 9e psycholoog worden. Ze las op haar 20e haar eerste ouderschapsboek om inzicht te krijgen in haar eigen opvoeding. Ze helpt sinds 2012 vele ouders en professionals en begeleid hen naar meer verbinding en plezier met kinderen, zichzelf en hun partner en meer flow in hun gezin.

Dit doet zij door middel van de opleiding, trainingen, online cursussen, artikelen en 1-op-1 programma’s. Haar werk is zowel diepgaand en intuïtief als down-to-earth praktisch. Zij kan als geen ander het kind in onszelf weer naar boven laten komen en de liefde en het plezier in gezinnen weer op laten bloeien!

Wat kan je verwachten?

Omdat het een persoonlijke reis is en geen one-size fits all oplossing, waarbij we echt kijken naar wat er voor jou en je gezin nodig is, is het lastig om concrete punten te geven. Je hebt mij 6-8 maanden aan je zijde en mijn advies en support voor jouw gezin en leven. Hieronder kun je zien welke stappen en onderdelen zeker er in zitten.

Uitgebreide intake vragenlijst, zodat ik een goed beeld krijg wat er speelt.

 

Kick-off sessie (2 uur) om de basis te leggen (praktijk of zoom).

 

13 deep dive sessies of 1 uur (die we samen plannen in ca. 6-8 maanden).

 

Een closing off sessie van 1.5 uur om te kijken waar je nu staat en hoe je verder kan.

1x Follow-Up call 30 minuten (telefonisch) tot 6 maanden na laatste gesprek.

8 maanden lang app support voor als je tussendoor uitdagingen of vragen hebt.

 

Thuis meekijken: maak video’s en ontvang mijn liefdevolle en praktische feedback.

 

Optioneel: een second opinion van deze psycholoog op een rapportage van andere professional

 

Diepe inzichten in jouw gedrag en dat van je kind, groter bewustzijn EN de tools hebben om er mee om te kunnen gaan.
.

Anders dan anders

Dit programma is meer dan alleen wat tips in het ouderschap. Het is een transformatie-proces waar je de rest van je ouderschap iets aan hebt. Het gaat diep. Dit is daarom ook geen one-size fits all aanpak. Het is een programma op maat met een holistische aanpak; ik kijk verder dan het kind en neem (geboorte)omstandigheden en de spiegel in jou als ouder mee. Daardoor kunnen we op de verschillende vlakken veranderingen teweeg brengen waardoor je grote shifts in je gezin kan gaan zien.

Ik sta aan de zijde van jouw kind en aan de zijde van jou als ouder, in plaats van tegenover jullie. Ik doe geen concessies hierin en verkies de mens boven de bureaucratie. ik zie het gedrag van een kind niet als probleemgedrag, maar als signaal gedrag. Ik zie niet een probleem dat we moeten fixen maar een uitdaging om de kracht in jou en jouw kind naar buiten te laten komen.

Ik werk vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering naar ouder en kind toe en vanuit een diep vertrouwen in beiden. Jij bent uiteindelijk als ouder de expert van jouw kind en jij moet het doen, niet ik. Je krijgt daarom ook geen advies van een professional die jou als ouder niet serieus neemt, maar ik begeleid jou om meer in je kracht te komen, vanuit je hart te leven en uit schuld of schaamte te stappen. En er wordt ook gelachen. Lachen is gezond.

Ik werk zonder straffen, time-outs, consequenties, slaaptraining, belonen of aanprijzen. Ook werk ik als psycholoog geheel zonder diagnoses van DSM-IV stoornissen (zoals autisme, ADHD, enz.). Ik werk vanuit het idee dat er niks “mis” is met je kind. Toch leer jij zonder diagnose het gedrag van je kind diepgaand te begrijpen en er op een effectieve en liefdevolle manier mee om te gaan.

Verhalen van Ouders  

ongelooflijke hoeveelheid kennis en ervaring


Chris, ik vind je heerlijk! Je lach, je spel, je warmte. Je ongelooflijke hoeveelheid kennis en ervaring. Het vertrouwen dat steeds weer mag zegevieren in je begeleiding. Je leert het niet alleen, je leeft het en dat is aan alles te merken.  Ik had begeleiding van jou en merkte zoveel verschil bij mijzelf en bij mijn kinderen. Er is zoveel plezier thuis, het is ongelooflijk. Grapjes, spel, gemak en een hele hoop humor. Ik heb vertrouwen in wat ik doe en weet heel goed waarom ik iets doe. Ik kijk achter het gedrag van mijn kinderen naar waar ze behoefte aan hebben. Ingaan op die behoefte is, nu ik het eenmaal door heb, vele malen eenvoudiger dan bakkeleien over bepaald gedrag. Ook op off-days ben ik kalmer, zachter. Ik heb vertrouwen dat er blijkbaar iets rommelt en merk wel wanneer het eruit komt. Ik heb nog nooit zoveel nieuwe en in mijn oren logische dingen gehoord over kinderen, hun behoeftes en hoe je hier als ouder op in kunt gaan mét oog voor jou als ouder en wat jij daarin tegenkomt (aan overtuigingen, pijn uit het verleden etc). Dankjewel!

Damiet van Stek

Authentic Parenting is niet voor iedereen. Het vraagt dat je verantwoordelijkheid over jouw ouderschap neemt, bereid bent dieper naar zowel je kind als jouzelf te kijken en je bewustzijn aanzienlijk wil vergroten. Ik kijk daarom of we passen en of jij klaar bent om de stappen te nemen om deze verandering in jouzelf, je relatie en je gezin teweeg te brengen, zodat jij meer plezier en flow gaat ervaren met elkaar.

Investering

  • €4497 incl. btw.
  • In overleg met mijn team is betalen in termijnen mogelijk.
  • Authentic Parenting is niet voor iedereen. Ik kijk zorgvuldig met wie ik werk en kies bewust de ouders die dieper willen gaan en willen doen wat nodig is, om meer plezier en flow met hun kinderen, in zichzelf en in hun leven te creëren.
  • Laten we samen kijken of Authentic Parenting iets voor jou is! Vul het formulier hier onder in.

  Verhalen van Ouders

  vertrouwd en diepgaand


  Lieve Chris, ik heb het als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen… Dank voor je mooie werk, lieverd. Veel liefs!

  Adisti van Os

  Dit is voor jou als

  • Je klaar bent om verantwoordelijkheid over jouw ouderschap te nemen, de ouder te zijn die je wilt zijn en dat gezin te creëren dat je graag wilt hebben.
  • Je bereid bent dieper naar zowel je kind als jouzelf te kijken en je bewustzijn te vergroten.
  • Je niet wilt straffen, time-outs wilt geven of wilt belonen.
  • Je hebt al wat gelezen of wat adviezen geprobeerd, maar merkt dat dat niet werkten en je weet dat door 1-1 werk te doen je sneller en ook diepere veranderingen kan maken voor meer plezier en lichtheid in jouw gezin.

  En je bent klaar voor die transformatie, want..

  • Je wilt niet nog jaren aanmodderen en zelf alles uitpluizen met Google en boeken.
  • Je wilt geen adviezen meer die tegen je hart en principes in gaan.
  • Je wilt geen advies dat je kind als probleemgeval ziet.
  • Je wilt geen bureaucratie en ellenlange protocollen waar je kind de rekening van betaalt.
  • Je voelt je soms uitgeput, ziet dat anderen het beter lijken te doen en je wilt je niet langer schuldig voelen en elke dag worstelen.

  Verhalen van Ouders  

  nieuw bewustzijn


  lieve Chris! Ik heb het gevoel dat dit nieuwe bewustzijn en alle nieuwe informatie echt zo GEWELDIG zijn. Het kost veel werk om de manier waarop we het gewend zijn te veranderen en ik ben me er nu zo van bewust hoe vaak ik in de overlevingsmodus zit. Wat mij ZO duidelijk is geworden, is waarom een van mijn kinderen zich “misdraagt”. Dankjewel Chris!!!!!! Dikke knuffel! Halima

  Halima

  Ik geloof…


  Dat er geen kinderen zijn met probleemgedrag. Wanneer wij anders met kinderen om leren gaan, zie ik het gedrag van kinderen vrijwel direct veranderen. Dit geloofde ik als kind, later als oppas, ik geloof het nog steeds als psycholoog en als moeder.Ik geloof dat welke jeugd jij als ouder ook gehad hebt, dat als jij dat echt wilt en als jij verantwoordelijkheid wilt nemen voor jouw leven, jij als ouder boven jouw conditioneringen uit kan groeien en het anders kan doen. Dat jij die ouder kan zijn die je wilt zijn. Niet een soort plastic perfect, maar wel warm en liefdevol. Ik heb die reis gemaakt en ik geloof dat jij dat ook kan!
  Ik geloof in de kracht van mensen en niet in stoornissen. Ik ben ervan overtuigd dat veranderingen in ons kind, beginnen bij onszelf en dat er zoveel meer mogelijk is dan je beseft. Onze geest is zo sterk. Ik wil mensen die dat ook geloven helpen sterker te staan in hun ouderschap en steviger voor en naast hun kind te kunnen gaan staan om zo het gezin van hun dromen te creëren en de ouder te zijn die ze willen zijn.
  Ik geloof in jou. En ik geloof er in dat onze wereld toe is aan andere vormen van omgang met kinderen, zodat kinderen op kunnen groeien in volwassenen die in verbinding staan met zichzelf, met hun gevoelens, hun behoeften en de mensen, dieren, natuur, wereld om hen heen.>Het enige wat ik van jou vraag is dat je de sprong waagt en de reis aan gaat op weg naar meer plezier en lichtheid in jou zelf, in jouw kind, in jouw gezin.

  Ik geloof in het onmogelijke. Ik geloof in jou. Ik geloof in je kind. Jij ook?

    

  Verhalen van Ouders 

  Zonder oordeel & snel tot de kern


  Chris ervaar ik als heel prettig. Ze kan super goed luisteren, luistert en spreekt zonder oordeel, stelt scherpe vragen en komt snel tot de kern. Ze heeft ontzettend veel kennis en ervaring en het is heerlijk om haar hier gepassioneerd over te horen vertellen! Ik leer vooral ook waar mijn eigen onverwerkte emoties zitten en welke patronen van mezelf ik in relatie tot mijn dochter tegenkom. Ik ervaar nu meer rust en vertrouwen in de relatie met mijn dochter en hoe ik met haar omga. Ook ervaar ik er veel meer plezier in. Niet alleen doordat ik meer met haar speel en dat als waardevoller zie, maar ook omdat ik creatiever wordt in mijn aanpak met haar.

  Annalies Buitenhuis

   

  Lieve Chris, ten eerste nogmaals bedankt voor gisteren. Fijn hoe jij de dingen bekijkt en benoemt! Veel meer mensen/ therapeuten mogen hier een voorbeeld aan nemen! Zo mooi hoe je het allemaal doet lieve Chris!

  Simone van Rijn

   

  En dankjewel Chris, voor alles. Je hebt mij echt naar het punt gebracht om voor mezelf te kiezen. En dan niet vanuit angst, maar vanuit liefde. Alle beweging die er nu is, was er niet geweest zonder jou. Je doet belangrijk werk!

  Liefs, Mieke

  Je bent hier omdat je meer lichtheid wilt. En je weet dat jij dit kan. Dat jij het in je hebt. Je bent een ouder die bereid is om te doen wat nodig is om jouzelf en je gezin te transformeren. Je weet dat je klaar bent voor deze reis. 

   

   

  Denk je dat jij het in je hebt om deze reis aan te gaan? 

  Vul dan het formulier in en laten we dan gauw bellen om te kijken of we klikken!

   

   


  Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek