Aware Parenting Weekend

Kom naar het

Aware Parenting Weekend

met 10 verschillende workshops van
deelnemers en oud-deelnemers
van de Aware Parenting Academy

op basis van het werk van Dr. Solter

zaterdag 2 en zondag 3 juli Amsterdam
9:00-17.00

 1 dagticket van €98
2 personen of 2 dagen €196 voor 149€

Beperkt aantal kaartjes!
Maximaal 10 per dag

 Ik doe mee!

 

Vragen over instructeur worden? Klik hier Of interesse in de Aware Parenting Academy? AWARE PARENTING

AWARE PARENTING
is gebaseerd op

 

veilige hechting

Attachment Parenting, Natuurlijk Ouderschap

Niet straffen/ belonen

Onvoorwaardelijk Ouderschap
Democratisch Ouderschap

verwerking van emoties en trauma

bij onze kinderen maar ook onszelf

 

DE BASIS

Aware Parenting is een opvoedfilosofie gebaseerd op het werk van Dr. Aletha Solter. Het gaat uit van vertrouwen. Kinderen veilig en in vertrouwen laten opgroeien. Daar hoort ook bij dat ervan uit gegaan wordt dat kinderen ‘goed’ worden geboren. Kinderen willen dus echt graag hun best doen en mee werken om er bij te horen. Kinderen willen zich eigenlijk echt niet “misdragen” of jou het leven moeilijk maken.

Ruzie, pijn doen of jou boos krijgen, is niet wat ze in hun hart willen. Ook al lijkt het er soms verdacht veel op, ze ervaren op dat moment vanalles waardoor het ze niet meer lukt.

Stress, trauma, onveiligheid en onveilige hechting hebben namelijk een enorm effect op kinderen (en helemaal hooggevoelige kinderen) en kunnen leiden tot gedragsproblemen rondom hechting, slaap, eten, concentratie, druk zijn, agressief gedrag, depressie, lichamelijke ziekte en meer.

De stress kan komen door kleine dingen, zoals een doktersbezoek, maar ook grotere gebeurtenissen zoals geboorte trauma, scheiding van de ouders of nu de situatie rondom corona. Gelukkig weten kinderen hoe ze dit kunnen verwerken.

Kinderen hebben een natuurlijk vermogen om stress en trauma’s te helen, door de gevoelens te ontladen via lachen, huilen en boos zijn. Wij kunnen kinderen daarin begeleiden en ondersteunen, waardoor ze weer in hun natuurlijke staat van joy en verbinding kunnen zijn.

Dit weekend is voor:

 

 

ouders en professionals die meer willen weten over Aware Parenting;

opvoeden van of werken met kinderen van 0 t/m 18 jaar

 

De workshops worden gegeven door deelnemers en oud-deelnemers van de Aware Parenting Academy!

Workshops Zaterdag 2 juli


Opening

door Chris Muller, MSc

Aware Parenting Instructeur level 2, regio-coordinator NL en oprichter Aware Parenting Academy NL

1 Mijn kind heeft een driftbui!

door Maxime Karamat Ali

2 Snel boos als ouder? 5 ingrediënten voor kalmte, ook als het pittig is

door Damiet van Stek (Academy afgerond 2021)

3 Bescherm je kind en heel de impact van je familiegeschiedenis

door Carina van den Brink (Aware Parenting instructeur, Academy afgerond 2021)

4 Aware Parenting in de klas

door Elise Veerman

5. Je kinderen naar school met flow

door Elise Veerman

Closing

door Chris Muller, MSc

 

Workshops Zondag 3 juli


Opening

door Chris Muller, MSc

Aware Parenting Instructeur level 2, regio-coordinator NL en oprichter Aware Parenting Academy NL

Waarom kinderen niet “gewoon moeten luisteren”

door Linda van den Berg

Grenzen bij pubers

door Colette Rijm

3 Liefdevol laten huilen of niet?

door Vanessa Feenstra (Academy afgerond 2021)

4 Slapen vanuit verbinding

door Samani de Breet en Marre Jans

Hoe maak ik verbinding met mijn kind?

door Yuky Yung

Closing

door Chris Muller, MSc

 

 

 

Zaterdag 2 juli

1 Mijn kind heeft een driftbui!

door Maxime Karamat Ali

“Ongetwijfeld krijgt elke ouder er weleens mee te maken. Je kindje nadert de peuterpuberteit waar iedereen je al voor heeft gewaarschuwd. Je wil graag die liefdevolle ouder zijn, maar soms raakt ook jouw emmer vol.Deze workshop geeft tools en handvatten voor ouders die meer inzicht willen krijgen over hoe om te gaan met driftbuien en/of ‘ongewenst gedrag’. De workshop op zaterdag bevat een verhelderende kijk door de essentie van driftbuien en/of ‘ongewenst gedrag’.”

2 Snel boos als ouder? 5 ingrediënten voor kalmte, ook als het pittig is

door Damiet van Stek (Academy afgerond 2021)

“Ik voelde het gebeuren, ik was ineens super kwaad! Hoe kon dat nou? Mijn oudste was nog geen 9 maanden, de totale onschuld. Hij kon kruipen en kroop onder het bureau. Hij zag snoeren en trok eraan. Na 2 keer aangegeven te hebben dat dat niet de bedoeling was, voelde ik ineens mega boosheid opborrelen. Hoe kon dat nou? Zo erg was het namelijk niet wat er gebeurde. Ik schrok ervan en besloot dat ik ermee aan de slag moest. Herkenbaar? Dat je instant kwaad kan worden en dat het soms uit het niks komt? Ik ben inmiddels heel wat wijzer en heb, mede door Aware Parenting, geleerd hoe dat zit met die boosheid. En vooral, hoe je ermee omgaat. Vanuit mijn coachpraktijk begeleid ik ouders die dit herkennen. En tijdens deze workshop deel ik met jou de 5 ingrediënten om kalmte te hervinden als je als ouder snel boos wordt. Je bent van harte welkom! Enneh, no shame. Het is super normaal dat je zo boos wordt en het gaat je helpen om te weten wat je er aan kunt doen. Kom je naar mijn workshop op zaterdag?”

3 Bescherm je kind en heel de impact van je familiegeschiedenis

door Carina van den Brink (Aware Parenting instructeur, Academy afgerond 2021)

Wil jij ook graag dat jouw kind opgroeit tot een sociale, emotioneel stabiele en intelligente volwassene? Het enige wat we daar volgens Aletha Solter voor hoeven doen is de optimale omstandigheden te creëren. Simpel toch? Of toch niet? Want hoe zit het met jou? Ben jij in optimale omstandigheden opgegroeid? Voelde jij je veilig en geliefd? Was er ruimte voor jouw behoeften? En werd er liefdevol naar jouw boosheid verdriet en angsten geluisterd? Hoe goed onze ouders ook hun best deden, allemaal nemen we bagage mee uit ons verleden, uit onze familiegeschiedenis. Sta je wel eens stil welke impact dit heeft op jou en op jouw kind? Gelukkig hoeven we de last van ons familie geschiedenis niet voor altijd met ons mee te dragen. We mogen er van leren en er van groeien. En voor de volgende generatie is er hoop, de aware parenting filosofie geeft jou als ouder mogelijkheden om je kind te beschermen en te helen zodat jij de liefdevolle ouder kunt zijn uit jouw dromen.”

4 Aware Parenting in de klas

door Elise Veerman

In het onderwijs willen we graag kinderen laten leren, maar dit gebeurt vaak volgens allerlei strakke regels en methodes. Wanneer we verder kijken en het kind ook echt gaan zien, zal het leerrendement veel hoger zijn. Het welzijn van een kind is de belangrijkste factor voor zijn of haar ontwikkeling. Straffen en belonen zijn vaak toegepaste tools binnen het onderwijs, maar het kan ook anders. Wil je graag samenwerken met je leerlingen en anders naar gedragsproblemen kijken, waarbij je niet over je eigen grenzen gaat? Kom dan naar mijn eerste workshop op zaterdag.

5. Je kinderen naar school met flow

door Elise Veerman

Een van de grootste stappen in het leven van een kind is het naar school gaan. Maar hoe bereid je je kind voor op deze intense verandering? Hoe fijn zou het zijn wanneer je je kind met een goed gevoel kunt achterlaten op school. Maar ook weet te handelen vanuit liefde en begrip wanneer je kind thuis onhandelbaar lijkt te zijn en je worstelt met het bewaken van je eigen grenzen. Wil je graag jouw kind op een liefdevolle manier begeleiden tijdens dit proces en wil je dat strijd plaats maakt voor een fijne, hechte relatie met je kind? Kom dan naar mijn 2e workshop op zaterdag.

Zondag 3 juli

Waarom kinderen niet “gewoon moeten luisteren”

door Linda van den Berg

“Stel je voor, jullie zitten aan tafel en je kind gooit zijn eten op de grond.Of het is bedtijd en je kind wil haar tanden niet poetsen.De meeste ouders trekken hier de machtskaart om de situatie naar hun hand te zetten. Maar wat doet dit met je kind? En met jullie relatie? In deze workshop worden de oorzaken van ongewenst gedrag uitgelegd en hoe je hier het beste mee om kan gaan, waarbij enerzijds duidelijke grenzen gesteld worden en anderzijds het kind met respect benaderd wordt. Kom je zondag?”

Grenzen bij pubers

door Colette Rijm

“In de workshop gaan we dieper in op de behoeftes achter het gedrag van pubers.Door naar ieders behoefte te kijken, kan iedereen zijn grenzen beter aangeven en is er minder strijd in huis .Daarnaast heeft ieder gezinslid een gezamenlijk doel voor ogen, namelijk in liefdevolle verbinding met elkaar samenleven. In deze workshop op zondag leer je niet alleen beter luisteren naar de behoeftes van je puber, maar ook hoe je verbinding met jezelf en je puber creëert , hoe je je grenzen kunt aangeven en waarom je beter kunt stoppen met straffen en belonen.”

3 Liefdevol laten huilen of niet?

door Vanessa Feenstra (Academy afgerond 2021)

4 Slapen vanuit verbinding

door Samani de Breet en Marre Jans

“Tijdens onze workshop op zondag nemen wij jou mee in de wereld van slaap. Geen slaapjes tellen, wakkertijden of slaapschema’s volgen. Niet volgens het boekje of op de manier die voor jouw vriendin werkt. Door het leren loslaten van overtuigen, kom in verbinding met jezelf je hart en je kindje. Hoe dan wel? Jouw kindje volgen, bewust worden van controle patronen en door het creëren van de optimale omstandigheden om te kunnen slapen.”

Hoe maak ik verbinding met mijn kind?

door Yuky Yung

Wil jij opvoeden vanuit verbinding? Verbinding maken is de basis voor een veilige hechting. Een kind duimt minder, heeft minder slapeloze nachten, uit veel sneller zijn eigen gevoel en meer. In mijn workshop leer ik je waarom verbinding de basis is voor een veilige hechting, wat het verschil is tussen verbinding en contact maken, wanneer ben je uit verbinding met jezelf en hoe maak je weer verbinding met jezelf en kun je lekkerder in je vel zitten. Wil je dit ook? Wil je ook een gelukkiger ouder worden en een gelukkiger kind? Ik zie je dan graag bij mijn workshop!

 

 

 

Doe mee met het

AWARE PARENTING WEEKEND

 

met 10 verschillende workshops van
deelnemers en oud-deelnemers
van de Aware Parenting Academy

op basis van het werk van Dr. Solter

zaterdag 2 en zondag 3 juli Amsterdam
9:00-17.00

Beperkt aantal kaartjes!
Maximaal 10 per dag

 1 dagticket van €98
2 personen of 2 dagen €196 voor 149€

 Ik doe mee!