Welkom bij het eerste Aware Parenting Weekend!

 

Niet slechts 1 Aware Parenting Instructeur,

maar..

Nederland en België zijn binnenkort 9
Aware Parenting Instructeurs rijker!

A dream come true!

9 maanden hebben deze prachtige vrouwen
de opleiding gedaan en zich verdiept in Aware Parenting.

Nu gaan zij de wereld in..

en anderen helpen in een meer liefdevolle omgang met babies en kinderen!

OP naar een wereld vol liefde en compassie!

 

En dat begint hier..

Jij kunt nu ook
meer over
Aware PARENTING
leren
in de workshops
van deze deelnemers van
de opleiding in
Aware Parenting!

op basis van het werk van Dr. Aletha Solter,
wordt de opleiding gegeven door Drs. Chris Muller

Level 2 Aware Parenting Instructeur
Psycholoog
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 

zaterdag en zondag
3 en 4 juli 2021

9.00-18.30

in AMSTERDAM

Inclusief koffie, thee en snacks

1 dag
Early Bird €135 €115
2 dagen
Early Bird €260 €220

early bird t/m 17 juni
— zeer beperkt aantal plaatsen —

 

Bestel hier je ticket:

 

   Ja, ik doe mee voor de early bird prijs!  

 

 (Vragen over de opleiding en zelf instructeur worden? Klik hier)

AWARE PARENTING
van Dr. Aletha Solter,
is gebaseerd op

 

veilige hechting

Attachment Parenting, Natuurlijk Ouderschap

Niet straffen/ belonen

Onvoorwaardelijk Ouderschap
Democratisch Ouderschap

verwerking van emoties en trauma

bij onze kinderen maar ook onszelf

 

<

 

 

 

 

 

DE BASIS

Aware Parenting is gebaseerd op het werk van Dr. Aletha Solter. Deze filosofie gaat uit van vertrouwen in kinderen. Kinderen veilig en in vertrouwen laten opgroeien. 

Tijdens de opleiding Aware Parenting naar het werk van Dr. Solter, gegeven door psychologe Drs. Chris Muller, hebben de deelnemers geleerd hoe ze kennis, tools en inzichten in gedrag uit Aware Parenting van Dr. Aletha Solter kunnen gebruiken om aan de slag te gaan!

Ze hebben geleerd hoe zij anderen kunnen helpen om te gaan met kinderen zonder straffen of belonen en vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Tijdens de opleiding al hebben ze al het geleerde in praktijk gebracht. Nu delen zij vol passie op 3 en 4 juli het gedachtengoed van Aware Parenting ook met jou!

 

Programma 9.00-18.30

in AMSTERDAM


 

ZATERDAG 3 juli

opening

door Chris Muller

Waarom huilen helend is voor baby’s

door Jiska van Kasteel

En ik dan? Zelf-zorg voor ouders

Door Leonore van Ommen

Hoe om te gaan met ruzies en gedoe tussen broers en zussen?
Creëer meer harmonie in je gezin.

door Annalies Buijtenhuis

Een andere kijk op ADHD

Door Bijou Cloin

Herstel de Hartsverbinding met jezelf (iets korter)

door Sigi Daman

sluiting

door Chris Muller

 

Zondag 4 juli

opening

door Chris Muller

Kort lontje als ouder? 5 Praktische tips om meteen toe te passen

Door Damiet van Stek

Controle patronen: hoe halen we kinderen weg bij hun gevoel?

door Vanessa Feenstra

Mijn kind heeft heftige emoties – hoe kun je hier liefdevol mee omgaan?

Door Carina van den Brink

De Kracht van Spel

door Benedicte Bernard

Herstel de Hartsverbinding met jezelf (iets korter)

door Sigi Daman

sluiting

door Chris Muller

 

 

Wie is Chris?

 

 

Chris is de eerste Aware Parenting Instructeur level 2 in Nederland en geeft de Opleiding in Aware Parenting naar het werk van Dr. Aletha Solter. Het was haar droom als kind om later volwassenen te helpen weer in contact te komen met kinderen en het kind in hen zelf. Chris las daarom als 20-jarige voor zichzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken.

Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Dit doet zij door met ouders te werken om hun ouderschap niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten, twijfels of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar zichzelf en liefdevolle verbinding met hun gezin.

Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast doet ze vanaf haar 14e aan meditatie en vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury). Chris werkt veel met haar intuïtie.

Ze heeft door de jaren heen duizenden ouders geholpen en begeleid naar meer verbinding met hun kinderen, zichzelf en hun partner en meer plezier en flow in hun gezin. Dit doet zij door middel van de opleiding Aware Parenting, trainingen, artikelen en 1-op-1 programma’s. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het kind, zowel in kinderen als volwassenen.

 

 

ONDERWERPEN

ZATERDAG

Waarom huilen helend is voor baby’s

door Jiska van Kasteel

Een huilende baby is voor de meeste ouders een van de grootste uitdagingen in het eerste jaar. Menig rondje worden gelopen door het huis, eindeloos gesust, gewiegd en gevoed. Vaak voelen ouders zich uitgedaagd in het troosten van een baby. Soms gaat dit gepaard met gevoelens van frustratie, boosheid, onmacht en falen. Veel trucjes, hulpmiddelen en adviezen hebben we om het huilen bij baby’s te doen stoppen. Maar weinig wordt gesproken over waarom een baby huilt. Vanuit de prenatale psychologie ga ik in op waarom baby’s huilen en waarom dit noodzakelijk is voor baby’s. Ook ga ik in op hoe je hier mee om kan gaan als ouders en dat dit niet alleen helend is voor de baby maar ook voor de ouder zelf.

En ik dan? Zelf-zorg voor ouders

Door Leonore van Ommen

Klinkt zo fijn en liefdevol, Aware Parenting, en je zou graag zo’n fijne ouder willen zijn die alles perfect toepast, maar je hebt al zo weinig energie,  tijd… en geduld… Misschien, lieve jij, zou jij ook eens wat beter voor jezelf mogen zorgen. Even tijd voor jezelf nemen en écht opladen. Waarom dit nou toch zo belangrijk is en hoe je dat kunt doen op een manier die niet egoistisch is (echt niet!), daar gaan we in deze workshop naar kijken. Want als jij niet lekker in je vel zit, dan kun je ook niet die liefdevolle, geduldige ouder zijn die je eigenlijk wat vaker zou willen zijn. Doe je mee?

 

Hoe om te gaan met ruzies en gedoe tussen broers en zussen?
Creëer meer harmonie in je gezin.

door Annalies Buijtenhuis

Ruzie en gedoe tussen broers & zussen? Creëer meer harmonie in je gezin. Als ouders zitten we er vaak tussen; speelgoed dat wordt afgepakt, klappen die worden uitgedeeld en geschreeuw tussen broers en/of zussen en vriendjes. Hoe kan je je (je) kinderen leren hun zelfoplossend vermogen hierin te vergroten? Ondanks hun leeftijd? Zodat jij niet steeds ertussen springt als politieagent! Leer dit tijdens deze workshop!

Een andere kijk op ADHD

Door Bijou Cloin

Binnen de GGZ worden heel veel kinderen gediagnosticeerd met AD(H)D. Als je het mij vraagt is dit vaak onterecht. Er zijn veel misdiagnoses omdat problemen binnen de GGZ vanuit een gedragsbenadering bekeken worden en behandeling gericht is op symptoombestrijding. Medicatie wordt vaak als de oplossing gezien. Ik vind het schrijnend hoeveel kinderen een label krijgen waar ze zich mee gaan identificeren, om nog maar te zwijgen over de medicalisering en de gevolgen daarvan. Ik zou graag willen dat hulpverleners, leerkrachten en ouders verder kijken dan het gedrag. Dat ze zich afvragen: wat vertelt dit gedrag me over dit kind? Waar staan de symptomen voor?  Ik wil je graag eens met andere ogen naar AD(H)D laten kijken. Ik hoop dat op die manier misdiagnoses voorkomen kunnen worden. Ik laat je zien hoe je achter het gedrag kunt kijken en leert begrijpen waar het gedrag vandaan komt. Aware Parenting geeft prachtige handvatten hoe je vervolgens met dit gedrag om kunt gaan en daarmee het kind écht kunt helpen. Daarmee bestrijd je niet de symptomen maar pak je het ‘probleem’ bij de wortel aan.

kortere workshop
Herstel de Hartsverbinding met jezelf

door Sigi Daman

Harts-verbinding! Beleef in deze BodyPlayWorkOut hoe je de Harts-verbinding met jezelf herstelt. Hoe je de harts-verbinding met de wereld en mensen om je heen groter en sterker maakt en ervaar ondertussen de kracht en het plezier van samen spelen en samen zijn!! Kom…Doe Mee…en Play…in the Circle of Life…if you Dare…;) Deze BodyPlayWorkout is een doener die je helemaal in jouw element brengt zodat je weer kunt stralen met je kinderen!!!! LETS SHINE AND ENJOY IT!!!

ZONDAG

Kort lontje als ouder? 5 Praktische tips om meteen toe te passen

Door Damiet van Stek

Je kent t vast wel. Je staat tot 10 te tellen en ineens *boem* je ontploft zelf… Juist op de momenten waarvan je weet dat het fijn is om kalm te blijven. Bijvoorbeeld:
* wanneer je met je kinderen op tijd de deur uit wilt
* als je kind boos of verdrietig is
* wanneer tijdens het koken één van je kinderen iets van je wil
* wanneer je de stomste mama/papa van de wereld genoemd wordt
* bij het naar bed brengen (en ze stuiteren alle kanten op)
Hoe lekker zou het zijn als je juist dan je kalmte weet je vinden en in alle rust op je kids reageert? Deze workshop biedt jou 5 praktische tips om ook in het “heetst van de strijd” cool te blijven of je ontploffing zo om te buigen dat je er samen om kunt lachen.

Controle patronen: hoe halen we kinderen weg bij hun gevoel?

door Vanessa Feenstra

Zijn rustige kinderen altijd tevreden en kalm? Zijn tevreden kinderen altijd rustig? In deze presentatie geef ik uitleg over controle patronen.Wat zijn controle patronen en hoe herken je ze bij je kind? Het herkennen en bewust worden van controle patronen helpt je als ouder om ongemak en frustratie te herkennen bij je kind. Creëer meer innerlijke rust bij je kind in plaats van dat je kind controle patronen nodig heeft om zichzelf rustig te houden.

Mijn kind heeft heftige emoties – hoe kun je hier liefdevol mee omgaan?

Door Carina van den Brink

Als ouder is het heerlijk als je kind rustig zit te spelen of direct mee werkt als je iets van hem vraagt. Het is niet moeilijk om op zulke momenten vanuit rust liefde en verbinding met je kind om te gaan. MAAR…
-Wat als je na een gezellig dagje uit met je huilende en schreeuwende zoon naar de auto toe loopt?
-Of bij het eten je dochter een enorme huilbui krijgt omdat je haar de blauwe beker hebt gegeven en niet de paarse?
-En wat doe je als je zoon bij het afscheid nemen met zijn hele lijf zich tegen je aanklemt en boos en verdrietig zegt dat hij niet naar school wil?
-Of als je kinderen zo enthousiast worden van de vakantie die je gebooked hebt, dat ze naar geen enkele instructie meer luisteren?
Wat doe je dan?
Het is op zo’n moment vele malen moeilijker om liefdevol te blijven naar je kind. In deze workshop kijken we naar de oorzaken van deze heftige emoties en geef ik je tips hoe je wel liefdevol met je kind om kan gaan ondanks de heftige emoties. 

De Kracht van Spel

door Benedicte Bernard

Ben je opzoek naar meer plezier in het ouderschap? Wil meer lachen en situaties aanpakken met humor? Ben je het beu om te roepen, streng te zijn en wil je uit deze spiraal komen?  Dan is deze workshop een echte aanrader! Ik geef je gemakkelijke tools om speelsheid meer in je gezin te integreren. Je zal merken dat je kinderen beter gaan samenwerken, een tandarts bezoek zal net iets gemakkelijker verlopen, of een moeilijke dag op school kan al spelend verteld worden.

kortere workshop
Herstel de Hartsverbinding met jezelf

door Sigi Daman

Harts-verbinding! Beleef in deze BodyPlayWorkOut hoe je de Harts-verbinding met jezelf herstelt. Hoe je de harts-verbinding met de wereld en mensen om je heen groter en sterker maakt en ervaar ondertussen de kracht en het plezier van samen spelen en samen zijn!! Kom…Doe Mee…en Play…in the Circle of Life…if you Dare…;) Deze BodyPlayWorkout is een doener die je helemaal in jouw element brengt zodat je weer kunt stralen met je kinderen!!!! LETS SHINE AND ENJOY IT!!!

Doe ook mee!

Workshops en lezingen
van de 9 deelnemers van
de opleiding in
Aware Parenting

in AMSTERDAM

op basis van het werk van Dr. Aletha Solter,
gegeven door Drs. Chris Muller

Level 2 Aware Parenting Instructeur
Psycholoog
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 

zaterdag en zondag
3 en 4 juli 2021

9.00-18.30

in AMSTERDAM

Inclusief koffie, thee en snacks

1 dag
Early Bird €135 €115
2 dagen
Early Bird €260 €220

early bird t/m 17 juni
— beperkt aantal plaatsen —

 

Bestel hier je ticket:

   Ja, ik doe mee voor de early bird prijs!  

 

 (Vragen over de opleiding en zelf instructeur worden? Klik hier)

of heb je nog vragen?

Mail me hier!

 

portretten van mij een deelnemers door kim Captein Photography