AWARE PARENTING ACADEMY

 

Doe mee met het baanbrekende jaarprogramma van  Chris Muller, MSc,
level 2 Aware Parenting instructeur
en regio coördinator Nederland!

 


Leer in 12 maanden Aware Parenting van Dr. Aletha Solter diepgaand kennen en overbrengen.
Leer hoe je anderen kunt helpen om relaxed om te gaan met kinderen zonder straffen of belonen;
vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

 


De enige complete in-persoon opleiding in Aware Parenting.
EN.. Dit is een opleiding, anders dan je gewend bent!
We leren met hoofd, hart en lichaam!
Niet alleen theorie maar ook actie, praktijk en doen.

START 2023:

Zaterdag 23 september!

14 oktober 2023

Max 8 deelnemers

LEES ALLES GOED DOOR
VOEL JE EEN JA?
SCROLL DAN NAAR BENEDEN VOOR HET VRAGEN FORMULIER EN OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK

Hoe zou het zijn..

 

.. om een generatie op te laten groeien in verbinding met zichzelf en elkaar?

Tijd voor verandering

 

Het is tijd voor een wereld vol joy en compassie. Laten we de vervreemding, isolatie en agressie helpen vervangen door liefde, contact en plezier! Het klinkt misschien soms onmogelijk om veranderingen aan te brengen in de wereld waarin we nu leven, maar als Aware Parenting Instructeur kun je zeker veel betekenen. Ik zie het dagelijks in mijn praktijk. Elk bericht en elke blik van verdriet of opluchting raakt me. Niet alleen kun jij ook een gezin helpen veranderen en meer liefde en blijdschap in families, scholen en andere organisaties brengen, maar ook kun jij daarmee deze wereld stap voor stap, kind per kind een meer liefdevolle plek maken. Jij hebt de kracht en het vermogen in je, om veranderingen in deze wereld te creëren. Jij kunt met jouw pracht deze wereld een beetje mooier te maken! Alleen… niet alleen maar vanuit je hoofd, maar in je lichaam, in je kracht, met jouw kwaliteiten en door ACTIE te ondernemen! Hoogste tijd om te stoppen met dromen hierover en starten met actie ondernemen!  Dit nu hier, is jouw oproep voor jouw droom! Om ook je steentje bij te gaan dragen en te gaan staan voor wat jij in deze wereld wilt zien!

 

 

 • jij straks ouders weer ziet genieten van hun kids en zichzelf als ouder?
 • je leraren kinderen echt ziet begrijpen i.p.v. te beoordelen of labelen?
 • je kunt zorgen dat leraren kinderen niet meer  in een time-out zetten?
 • er in de reguliere zorg met respect naar kinderen en ouders wordt gekeken in plaats van als probleem?
 • ziekenhuizen goed begrijpen wat geboortetrauma is en weten hoe dat te helen?
 • je helpt jeugd-trauma te verminderen? 
 • je er aan bij draagt dat meer mensen kinderen echt gaan zien?
 • je volwassenen kan steunen om kinderen een veilige, liefdevolle jeugd te geven?
 • je meer in verbinding staat met jezelf?
 • je anderen gaat begeleiden om zich te verbinden met zichzelf en hun kinderen?
 • je met al dit mooie werk ook nog eens je inkomen verdient?
 • je andere mensen laat zien dat dromen uitkomen?

Doe je mee?

Want dit jaarprogramma is voor

dromers, doeners en mensen met een passie!

 Ready to start the best journey of your life?  

 

 
  

Module 1:

Baby’s Weten Wat Ze Willen 1
Jouw visie en jouw droom

Leer de andere deelnemers kennen tijdens een heerlijke lunch en ontdek wat de belangrijkste pijlers voor jou zijn, om dit werk als instructeur te gaan doen. Wie is de instructeur die jij wilt zijn? Met Aware Parenting kun je zowel ouders, leraren en andere professionals gaan helpen en een enorme impact voor volwassenen en kinderen maken. Chris zal je laten zien welke kanten jij op kan met deze aanpak. Je zult ontdekken wat de mogelijkheden voor jou zijn en helder krijgen welke richting jij op wilt met jouw praktijk of werk. Je zult in deze module al een eigen smaak en voorkeur ontdekken, jouw eigen koers een richting geven en weten waar jouw focus ligt met wat je leert.

 

 

 
  


Module 2:
Baby’s Weten Wat Ze Willen 2

Het is voor veel mensen niet genoeg om het boek te lezen en zo over deze filosofie te leren. In de praktijk blijkt het lastig. Om succesvol Aware Parenting met baby’s en dreumesen (0-2) toe te passen, moet je weten hoe je de stof in de praktijk vertaalt. In deze module laat Chris je precies zien hoe je de stof interpreteert en hoe je dit in de praktijk doet (ongeacht de basiskennis van de ouder over Aware Parenting) en hoe je anderen kunt helpen de ideeën uit het boek succesvol en met liefde en respect toe te passen. In deze module leer je hoe je die valkuilen voor ouders en professionals weg kunt nemen en theorie omzet in praktijk, zodat ze het zelf thuis liefdevol kunnen toepassen met hun kleintje. We gaan dieper in op een veilige basis leggen maar ook op geboorte trauma, de effecten er van en hoe je het kunt helen bij babies.

 

 

  


Module 3 & 4:
De Taal van Huilen

In de meeste adviezen worden huilen en driftbuien gezien als iets slechts wat voorkomen en gestopt moet worden. Een andere kijk op huilen en boosheid, kan ouders en professionals al vanaf de geboorte helpen om op een gezonde en ondersteunende manier met deze emoties en hun expressie om te gaan. In deze module laat Chris je zien hoe je de meest voorkomende valkuilen die je als ouder en professional tegenkomt, kunt voorkomen en kunt helen. Je krijgt een bewezen model en praktische handvaten die gegarandeerd helderheid scheppen voor jouzelf en om anders te gaan kijken tegen dit “wangedrag” en er anders mee om te kunnen gaan. Hierin komen ook hyperactiviteit en slaap aan bod.

 

 

  


Module 5 & 6:
Attachment Play 1 en 2 (verbindend spel)

Spelen vanuit verbinding gaat niet over hoe je een perfecte ouder of verzorger kunt zijn, maar juist hoe je spelenderwijs en wat losser om kunt gaan met uitdagingen met een kind, zodat je op een authentieke en verbindende manier je kinderen kunt helpen gebeurtenissen te verwerken. Hoe help je kinderen gebeurtenissen verwerken door verbindend spel? Hoe zorg je voor een plezierige sfeer thuis of in de groep? Zo bouw je een relatie van vertrouwen met hen op. Als je dit gedeelte hebt voltooid, heb je een van de krachtigste tools om met kinderen om te gaan in handen. Chris deelt haar exacte Spel workshop en spel-inzichten, voor het maken van jouw eigen krachtige workshops en begeleiding van ouders, kinderen of anderen.

 

 

  


Module 7 & 8:
Cooperative & Connected (het ongedwongen kind)

Stel je voor dat je ouders en professionals ziet stralen omdat ze kinderen echt begrijpen en beter kunnen begeleiden in wat ze nodig hebben, zonder straffen of belonen? Deze module laat zien hoe jij dat kunt doen! Daarin krijg je de modellen Aletha Solter die jou en je cliënten helpen om gedrag te duiden. Dit is een aanpak die Solter de afgelopen 40 jaar steeds meer afgestemd heeft. Het heeft geleid tot tienduizenden gelukkige gezinnen over de gehele wereld. Je zult in deze module ontdekken hoe je Aware Parenting met kinderen in een bredere zin en van een bredere leeftijdscategorie kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Je zult tools hebben om ouders en volwassenen te inspireren om in de dagelijkse praktijk met kinderen om te gaan zonder “straffen en belonen”. We gaan onder andere dieper in op eetpatronen.

 

 

  


Module 9:
Drug Free Kids

Dit boek gericht op alle leeftijden, ook op tieners. Hoe leg je de basis voor een tienertijd waarin kinderen niet naar drugs hoeven te grijpen om gelukkig te zijn, hun emoties niet te hoeven voelen en om zich geliefd te voelen? Je ziet in deze module hoe je de vruchten kunt plukken van alle voorgaande jaren, vanaf conceptie tot tienertijd. Maar ook: hoe ga je met tieners om die meer vrijheid willen en zelf keuzes willen maken? Het is bovendien nooit te laat om te starten met Aware Parenting. Ik heb zelf voor mijzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen op mijn 20e gelezen en kijk wat er van is gekomen! 

 

 

  


Module 10:
Healing Your Traumatised Child

Dit is Aletha’s meest recente boek. Hierin gaan we dieper in op de verschillende trauma-reacties die ons lichaam heeft naar aanleiding van traumatische en emotionele gebeurtenissen. Hoe ga je hier mee om vanuit de visie van Aware Parenting en kun je ouders en professionals begeleiden? 

 

 

  


Module 11:
De wereld in gaan

In deze module ga jij zelf aan de slag en ontwerp je onder begeleiding van Chris en met liefdevolle hulp van de groep een workshop en gaat die presenteren tijdens het Aware Parenting Weekend aan vreemden en bekenden, dus een echt publiek. We leven hier met zijn allen naar toe. Je oefent hier al het hele jaar in en wordt begeleid in het tot stand brengen. Chris geeft je deze module de support om jouw workshops en werk leven te geven, zodat je met Aware Parenting in je praktijk van start kunt gaan. Aan het einde van deze module en alle intensieve begeleiding, ben je klaar om jouw licht te laten schijnen tijdens de LIVE AWARE PARENTING DAG en gaat een presentatie of workshop geven aan ouders en professionals, waardoor je meteen  het geleerde in de praktijk zet. Dit is jouw eind opdracht voor de academie. Je hebt nu een workshop ontwikkeld en gegeven, die je ook na de academie kan blijven geven! Je ontvangt feedback over hoe je het hebt gedaan.

 

 

  


Module 12:
Diploma en certificering

Het is tijd voor jouw diploma en als je wilt, certificering als Aware Parenting instructeur. Je ontvangt een diploma als je alles hebt afgerond en gedaan. Je ontvangt een certificering als Aware Parenting instructeur (2 jaar geldig) als je door het certificerings-proces bent gegaan. Je hebt aan het einde van het jaar, als je alles hebt gedaan, aan bijna alle voorwaarden voldaan om je certificering als instructeur te behalen. Je kan Aware Parenting  officieel gaan inzetten in jouw praktijk of werk (school, een organisatie of waar dan ook). We sluiten het jaarprogramma af met een heerlijke high tea en je diploma. Met je certificering als instructeur kan je officieel Aware Parenting in jouw werk gaan gebruiken. Je trekt de wereld in en je mag als deelnemer van de Academy een blogpost schrijven voor awareparenting.nl. 

 

 

 

 

een waanzinnige, prachtige en fijne reis


Chris, ik vind je heerlijk! Je lach, je spel, je warmte. Je ongelooflijke hoeveelheid kennis en ervaring. Het vertrouwen dat steeds weer mag zegevieren in je begeleiding. Je leert het ons niet alleen, je leeft het en dat is aan alles te merken.  Ik had begeleiding van jou en merkte zoveel verschil bij mijzelf en bij mijn kinderen. Ik vind dat Aware Parenting echt de wereld in geslingerd mag worden. Ik wil dit aan ouders leren omdat het hen zoveel plezier, luchtigheid en vertrouwen brengt in het opvoeden van kinderen. Spel is goud! Spel is het smeermiddel, de safe-zone, de verbinder, wauw! Huilen is heerlijk! Het ontlaadt, het maakt helder, het verzacht. Er is zoveel plezier thuis, het is ongelooflijk. Grapjes, spel, gemak en een hele hoop humor. Ik heb vertrouwen in wat ik doe en weet heel goed waarom ik iets doe. Ik kijk achter het gedrag van mijn kinderen naar waar ze behoefte aan hebben. Ingaan op die behoefte is, nu ik het eenmaal door heb, vele malen eenvoudiger dan bakkeleien over bepaald gedrag. Ook op off-days ben ik kalmer, zachter. Ik heb vertrouwen dat er blijkbaar iets rommelt en merk wel wanneer het eruit komt. Wat ik fijn vind aan de opleiding is het samenzijn met gelijkgestemden. Het vertrouwen dat Chris steeds toont in een ieders proces. De bakken met kennis die je tot je kunt nemen, in een mooi tempo waardoor je niet overspoeld raakt. Het ritme van elkaar zien en de afwisseling tussen online en offline. De afwisseling tussen theorie en praktijk vind ik heel fijn. Door de praktijk oefeningen word er echt een verdiepingsslag gemaakt. Ik heb nog nooit zoveel nieuwe en in mijn oren logische dingen gehoord over kinderen, hun behoeftes en hoe je hier als ouder op in kunt gaan mét oog voor jou als ouder en wat jij daarin tegenkomt (aan overtuigingen, pijn uit het verleden etc). In deze opleiding niet alleen de ‘hoe dan’, maar er is vooral veel aandacht voor ‘hoe doe jij dit?’ Even concreet, opvoeden zonder straffen en hoe je dat dan kunt doen is één ding. Tijdens deze opleiding wordt ingegaan op hoe kun jij dit doen, wat kom jij daarin tegen en wat heb jij daarin nodig? Prachtig! Daarnaast is de veiligheid in de groep een dikke 10 en dat heeft voor mij voor een groot deel te maken met het vertrouwen dat Chris uitstraalt naar ons allen. Als jij, net als de deelnemers zoals ik, die je voor zijn gegaan, vindt/voelt/weet dat het tijd is voor een nieuwe, goed onderbouwde, liefdevolle manier van opvoeden waarmee je ouders ondersteunt in hun eigen proces én via die weg ervoor zorgt dat hun kinderen zich gezien, gehoord en geliefd voelen, doe dan deze opleiding. Hoe mooi is het als jij straks mag bijdragen aan dit de wereld inslingeren? En Chris, ik vind echt dat je dit fantastisch doet. De opbouw, je kennis, je enthousiasme  en je vertrouwen maken dit tot een waanzinnige, prachtige en fijne reis. Dankjewel!

Damiet van Stek

 

hele warme opleiding waar liefde en respect de boventoon voeren


Chris is een fijne, warme begeleider. Ze stimuleert je op een liefdevolle manier om je grenzen te verleggen en uit je comfort zone te stappen. Ik zie in mijn gezin grote veranderingen sinds ik de filosofie van Aware Parenting toepas. Er is meer liefde, verbinding en meer plezier. Ik gun dit anderen ook en wil mijn steentje bijdragen aan het verspreiden van meer liefde, verbinding en ruimte voor emoties voor kinderen en volwassenen. Chris laat je zien dat het niet gaat om perfectie en dat ik ondanks dat ik af en toe nog worstel met het toepassen van Aware Parenting in mijn gezin. ik al veel weet en te brengen heb, waardoor ik zie waar ik van waarde ben om andere ouders en professionals te helpen groeien en inzicht te krijgen in patronen en gewoonten die niet helpend zijn in de opvoeding van kinderen.
Ik voel mij daardoor zelfverzekerder in de achtergrond en het toepassen van Aware Parenting. Ik heb leren coachen vanuit mijn intuitie om zo andere vrouwen (en mannen) te mogen brengen naar hun diepste pijnen zodat ze kunnen helen. Samen met Chris Muller en de andere fantastische vrouwen als support heb ik het aangedurfd om een eigen coaching praktijk op te starten.
Ik vind het fijn om samen met andere prachtige vrouwen in de opleiding samen te ontdekken en te leren. Elkaar te kunnen steunen en zelf steun van hun te ontvangen. Het is een hele warme opleiding waar liefde en respect de boventoon voeren. Ik ken geen andere opleiding waar zo met liefde en respect met elkaar omgegaan word. Waar ruimte is groei en ontwikkeling zonder de druk of angst voor het niet halen van doelen of deadlines. En waar je juist zonder deze angst grote prestaties neerzet en en groeit vanuit innerlijke motivatie! Als jij de voordelen in je gezin ziet van Aware Parenting, als jij ziet dat emoties een essentieel onderdeel zijn van gedragsproblemen, als jij “het probleem” echt bij de wortel wil leren aanpakken en je wil hier meer mee doen.. Dan moet je deze opleiding in Aware Parenting doen!

Carina van den Brink

Je leert meer dan de theorie van Aware Parenting;

1.

Glashelder inzicht van alle basisbegrippen van Aware Parenting
zodat je het kunt inzetten in jouw werk.

2.

Begeleiding om met zowel kennis (hoofd) als intuïtief (hart, lichaam) een kind, gezin, docent of professional  te helpen,
vanuit vertrouwen.

3.

Werken met simpele maar diepgaande modellen om het gedrag van kinderen echt te begrijpen
en in heldere termen uit kunnen leggen aan anderen hoe het gedrag van hun kids werkt.

4.

Meer verbinding met je eigen gevoel, behoefte en intuïtie,
zodat je ook echt practiced wat je preached en dit aan anderen door kunt geven,
niet alleen vanuit je hoofd, maar vanuit embodiment en vanuit je hart.

5.

Een veilige groep waarmee je diep gaat en een zelfde taal gaat spreken,
en je ook na de Academy support aan hebt en samen Aware Parenting mee verder uit kunt dragen. 

6.

Liefdevolle en stevige support van mij en van de groep in deze reis, in het toepassen van alles,
zodat je vol zelfvertrouwen de professional kunt zijn die je wilt zijn.

7.

De begeleiding zodat jij kinderen kunt helpen
gebeurtenissen en trauma te verwerken,
waardoor “probleemgedrag” minder wordt.

8.

De meest krachtige bewuste liefdevolle tools,
zodat je mensen kunt helpen om te gaan met gedrag van kinderen,
met grenzen, zonder time-outs of belonen.

9.

De  filosofie van Aware Parenting in praktijk leren zetten en uitdragen
om liefdevol om te gaan met kinderen en onszelf.

10.

Heling van jouw innerlijk kind waardoor het vrij de wereld in kan dartelen en andere kinderen vrij kan maken.
EN MEER!

  

  

 

vertrouwen dat ik dit in mijn werk kan integreren


Al een aantal jaar was ik in aanraking gekomen met AWP, maar het lukt me niet om alleen het pad naar certificering te voltooien. De opleiding gaf mij de mogelijkheid om echt me helemaal onder te dompelen in AWP en en hier echt expertise in op te doen. De opleiding is écht een deep dive in AWP! Chris is een zeer kundige, warme, inspireerde trainer/coach. Met haar kennis en ervaring in AWP heeft ze een zeer waardevolle opleiding weten neer te zetten. Je leert in de opleiding de behoefte achter gedrag, hoe je verbinding maakt en je leert ouders zich echt te verbinden met hun kinderen. Geen straffen en belonen, slaaptrainingen en strafbankjes, maar kijken, voelen en verbinden. Ik heb daardoor gedegen kennis over AWP op gebouwd. (Veiligheid en verbinding is key! Spel is te leuk om niet te doen!). Het samen de theorie doornemen, motiveert om de boeken echt te gaan lezen. Er was een fijne afwisseling tussen intervisie, coaching calls waarin je oefent met Aware Parenting en de afwisseling tussen online en offline bijeenkomsten. De veiligheid in de groep vond ik fijn en het lef om tijdens de live dagen toch te kiezen voor echt verbinding. Ik ervaar meer veiligheid in mijzelf en hoe ik in het leven sta, waardoor ik me kwetsbaar en krachtiger durf op te stellen. Hierdoor zijn er ook hele waardevolle vriendschappen ontstaan. Ik heb ook vertrouwen gekregen dat ik dit in mijn werk kan integreren. Mijn praktijk krijgt nu steeds meer ruimte om er te zijn! Ik heb ook veel meer inzicht in mijn eigen processen en hoe hier mee om te gaan. Ik heb ervaren dat AWP niet alleen over kinderen gaat maar dat jij, als volwassenen, ook AWP in je leven nodig hebt. AWP is er voor alle leeftijden. Als we de basishouding van AWP toepassen met alle mensen om ons heen, groot of klein, dan zou de wereld er prachtig bij staan! Als je ouder en kinderen wil begeleiden of hier al mee bezig bent is AWP een must! Ga voor je dromen, ze kunnen uitkomen 😁 Dank je wel lieve Chris voor alle lessen die ik nu al van je heb mogen leren!

Jiska van Kasteel

mijn grote droom realiteit gemaakt


Ik heb al veel opleidingen gevolgd, maar nog nooit heb ik op zo’n korte tijd mijn grote droom realiteit gemaakt! Ik ben al 15 jaar professioneel met kinderen aan het werk, het is echt een passie! Ik heb dan ook allerlei opleidingen gevolgd zoals diploma van kinderverpleegkundige, pedagogie, kindercoach, gewerkt bij kinderoncologie, als verpleegkundige op de kinderpsychiatrie en toch miste ik iets omtrent mezelf in de verbinding met kinderen. Ik voelde zoveel meer dan dat ik werkvlak zag gebeuren. Ik voelde dat sleutelen aan kinderen weinig zin had en dat echte verandering bij de ouders lag. Zelf kijk ik uit naar mijn eigen moederschap en voelde nog steeds groot gemis van kennis en voorbereiding. Ik zag op de valreep dat er een intensieve opleiding in Nederland begon over Aware Parenting bij Chris. Ik heb een gesprek gehad met Chris en kon alleen maar mijn hart volgen. Ik heb mijn job stop gezet en volledig voor de opleiding gegaan. En nu geef ik trainingen aan ouders en docenten en pas ik komende jaren het beleid van 4 scholen aan zodat zij spel in een pedagogische werkwijze hebben integreren. Dit jaar was een groot transformatieproces als vrouw, als Aware parenting instructor, als aanstaande moeder, als ondernemer. Omdat het zo opgebouwd is met live dagen, groepssessies, theorie lessen en individueel gesprekken met Chris kon ik niet anders dan in beweging blijven. Dit jaar was een groot transformatieproces als vrouw, als Aware parenting instructeur, als ondernemer. Ik werd door de oefeningen en gesprekken geleid naar mijn essentie en vandaaruit kan ik AWP uitdragen. Hiermee heb ik op enkele maanden tijd me helemaal laten onderdompelen in de AWP theorie en dit in praktijk omgezet, ik heb gezinnen ondersteund naar meer liefdevolle verbinding met kinderen, ik kan woorden geven aan wat ik zie en voel, ik kan een client-relatie aan gaan die niet alleen adviserend maar vooral begeleidend is vanuit liefde en mededogen en ik ben bezig met een oudertraining.  Ondanks de weg naar volledige zelfstandige geen rozengeur en maneschijn is, krijg ik een grote steun van Chris die vanuit neutraliteit mooie beweging kan brengen in mijn persoonlijk proces. Daarnaast kan zij de groep heel veilig en werkbaar maken zodat er een fantastische groepsdynamiek ontstaat. Hierdoor werd ik gedragen, geleid, gemotiveerd om steeds het beste van mezelf te geven. Een kracht die ik steeds meer heb ontplooit en kan uitdragen naar de buitenwereld toe. Ik kan iedereen de opleiding aanraden. Voor mij heeft dit mijn leven 180° veranderd zowel professioneel als persoonlijk vlak. Of je nu weinig of veel ervaring hebt, of je al dan niet een moeder bent, dit maakt helemaal niet uit. Als je voelt in je hart dat je dit heel graag wilt doen, dan zou ik niet twijfelen!

Benedicte Bernard

 

Over Chris

 

Chris werkt holistisch en systemisch, intuïtief en met gedegen (wetenschappelijke) kennis. Zij transformeert de omgang met kinderen voor gezinnen, professionals en organisaties, niet alleen vanuit het hoofd, maar vanuit het hart en lichaam. Ze wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving, waarin zij vrij zijn om authentiek te zijn en goed in verbinding met hun eigen kern, gevoelens en behoeften staan. Dit geldt ook voor de kinderen die in ons volwassenen leven!

Dit doet zij door met ouders, professionals en andere volwassenen te werken om de omgang met kinderen niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar een liefdevolle verbinding met zichzelf en het innerlijke kind daardoor ook met de kinderen die bij ons op groeienZe creeërt een menselijke omgeving waarin ouders uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden en de omgang met kinderen. Een reis met haar gaat nooit alleen over opvoeding. Het is zoveel meer. 

Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris ouders en professionals om in hun kracht te gaan staan en vanuit hun hart te leven, zodat een kind in veiligheid en liefde op kan groeien tot stevige volwassenen en hun authentieke zelf. Zij kan als geen ander de liefde en het plezier weer op laten bloeien. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het hart van het kind, zowel het kind in jou als volwassene, als de stem van het hart van een kind.

Chris las op haar 20e voor inzichten in zichzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken. Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en regio-coordinator van Nederland. Ze is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Ze richtte awareparenting.nl op. Ze heeft tevens een achtergrond in IT en richtte de plusklas Programmeren op i.s.m. Coderminds. Daarnaast doet ze vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, Polyvagaal theorie, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing, Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury) en meer.

Chris werkt met praktische modellen gebaseerd op wetenschap, maar ook met haar intuïtie; holistisch, systemisch, hart, hoofd en lichaam.  

 

 

Je leert Aware Parenting..


1. Begrijpen


2. Belichamen


3. Toepassen


4. Samen delen


5. Overbrengen

 

 

  

 

Het levert je meer op dan je denkt!


Ik voelde dat ik hier mijn werk van wilde maken; de filosofie van Aware Parenting spreekt me zo aan. Ik heb door de opleiding veel inzicht gekregen in het effect van spel, hoe ik daarin het kind kan volgen én hoe effectief het is om lastige situaties te verwerken of op voor te bereiden. Hoe om te gaan met de emoties van kinderen, dat huilen, boosheid en driftbuien er echt bij horen en hoe je hier liefdevol op kunt reageren. Het contact en de relaties die ik heb opgebouwd met de andere deelnemers zijn heel waardevol. Chris ervaar ik als heel prettig. Ze kan super goed luisteren, luistert en spreekt zonder oordeel, stelt scherpe vragen en komt snel tot de kern. Ze heeft ontzettend veel kennis en ervaring en het is heerlijk om haar hier gepassioneerd over te horen vertellen! Ik leer vooral ook waar mijn eigen onverwerkte emoties zitten en welke patronen van mezelf ik in relatie tot mijn dochter tegenkom. Ik ervaar nu meer rust en vertrouwen in de relatie met mijn dochter en hoe ik met haar omga. Ook ervaar ik er veel meer plezier in. Niet alleen doordat ik meer met haar speel en dat als waardevoller zie, maar ook omdat ik creatiever wordt in mijn aanpak met haar. Niet alleen ligt in de opleiding de focus op het inhoudelijke van Aware Parenting maar ook ligt de focus op jou zelf als Aware Parenting instructeur en hoe je deze filosofie in de wereld neer kan zetten. De combinatie van de theorie en inzichten uit Aware Parenting, mijn persoonlijke ontwikkeling als ouder én het neerzetten van mijn eigen business en groei als Aware Parenting instructeur maken het voor mij een unieke ervaring. Ik merk dat ik steeds steviger sta ik mijn rol als Aware Parenting instructeur en vertrouwen voel dat ik ouders hierin echt iets te bieden heb. Ik ben gestart met het opzetten van mijn eigen business, naast mijn huidige werk, dus dat is een flinke stap! Echt, twijfel je om de opleiding te doen? Doen! Het levert je meer op dan je denkt. Het is iets wat iedere ouder en iedereen die met kinderen werkt zou moeten volgen!

Annalies Buitenhuis

 

veilige groep met gelijkgestemden


De opleiding in Aware Parenting van Chris Muller heeft mij ertoe aangezet het roer in mijn leven om te gooien. Toen ik als kersverse moeder het boek ‘de taal van huilen’ las, viel er voor mij veel op zijn plek; het raakte iets in mij op veel vlakken. Mijn kind onvoorwaardelijke liefde laten voelen, een veilige verbinding met haar hebben waarin alle emoties welkom zijn, opvoeden zonder autoritair te zijn maar ook niet over je heen te laten lopen, het was precies waar ik naar op zoek was. Er ging iets gloeien in mij en ik voelde direct dat ik hier meer over wilde weten en dat ik meer ouders hierover wilde vertellen. De opleiding in Aware Parenting van Chris heeft mij de kans gegeven mij samen met andere fijne mensen verder te verdiepen en ontwikkelen in de filosofie van Aletha Solter en geeft mij alle ervaring en handvatten die nodig zijn om mezelf straks expert te mogen noemen. Chris haar begeleiding is hierbij zeer waardevol, ik heb veel over mezelf geleerd en ik word liefdevol uitgedaagd mezelf steeds verder te blijven ontwikkelen. Bovendien is het heel erg helend om dit alles te mogen onderzoeken terwijl je je gesteund weet in een liefdevolle, veilige groep met gelijkgestemden die een soortgelijke groei doormaken. Inmiddels heb ik mijn baan opgezegd en dankzij Chris en haar opleiding heb ik genoeg zelfvertrouwen gekregen dat ik mijn passie durf te volgen. Ik ben klaar om de Aware Parenting filosofie te gaan uitdragen in de wereld en dankbaar dat ik ouders het geschenk mag en kan geven van ontspannen ouderschap in liefdevolle verbinding!

Leonore van Ommen

PRAKTISCH

 

Vermelding op Aware Parenting Nederland

 

 

Zo krijg jij…

Helder hoe jij er op jouw manier mee wilt werken
(met kinderen, volwassenen, leraren of een andere setting)

 
Diepgaande begeleiding in de theorie en 6 boeken van Dr. Aletha Solter
en leer je deze filosofie niet alleen kennen, maar te leven, te belichamen
en over te brengen vanuit je hart.

BONUS 1

TICKET voor deelname aan de Deep Dive in Aware Parenting Workshop (1 dag)
een voorwaarde om te certificeren als instructeur.
Klik hier voor informatie over deze workshop

BONUS 2

Certificeren als AWP coach/ instructeur

  

 

Doe je mee? 

 

  

 

EEN VAN DE MOOISTE KEUZES


Lieve Chris, Deze reis voelt en is GEWELDIG. Een van de mooiste keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb echt mijn hart gevolgd om aan de Aware Parenting Academy te starten. Hierdoor zijn er zoveel deuren voor mij open gegaan. Al na 5 maanden heb ik zelf mijn eerste oudercirkel/workshop mogen geven. Tijdens de Academy werkte ik al aan mijn website, wat ik nooit had gedacht zo snel te doen. Dit was nog maar het begin. Ik heb inmiddels mijn eigen praktijk en doe innerlijk kind werk en andere trainingen rondom tantra en relaties. De Academy is door de 1-1 sessies erg persoonlijk en hierdoor groei ik zelf met hele grote sprongen. Ik sta als mama veel sterker in mijn schoenen en het alle belangrijkste ik durf keuzes te maken vanuit mijn hart en laat mij minder leiden door mijn angsten. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf. Ik geef retreats en begeleid onder andere vrouwen met in verbinding komen met hun innerlijk kind en levensenergie. Chris, ik ben je heel erg dankbaar voor je liefde, je wijsheid en je humor. Heeel veel liefs!

Willemijn van Duinen

 

het opnieuw ontdekken van mezelf


De Aware Parenting opleiding heb ik ervaren als een prachtige reis: het opnieuw ontdekken van mezelf als ouder, het daadwerkelijk zien en begrijpen van onze kinderen en mijn persoonlijke groei. Het fijne vind ik aan Chris dat ze die ruimte geeft, voor ieders persoonlijke groei als ouder en als individu.  Tijdens de opleiding heb ik ook het geleerde in praktijk gebracht en andere moeders kunnen coachen; een fijne ervaring! Inmiddels ben ik bezig met het geven van  workshops in moedercirkels. Deze opleiding is een reis door het leven en raad ik zeker aan. Liefs,

Vanessa Feenstra

  

  

 

STEVIGER ALS COACH EN MOEDER


Het Aware Parenting Instructeurs Programma heeft mij veel verdieping gebracht om ouder en kind meer met elkaar te verbinden. De theorie in de boeken geven waardevolle inzichten in de behoeften en gedragingen van kinderen en in hoe ouders hun kinderen op een liefdevolle manier kunnen begeleiden tijdens het opgroeien.  De afwisseling met live workshops en online groepsmeetings geven meer diepgang aan de theorie en maakt dat je echt voelt en begrijpt wat je wilt uitdragen binnen gezinnen. Het meest waardevolle van het programma vond ik de persoonlijke coachsessies die ik met Chris had. Chris is een warme, open vrouw met veel wijsheid die ze met respect overbrengt. In de persoonlijke coachsessies was er ruimte om te kijken waar ik zelf tegenaan liep in de uitvoering van Aware Parenting zowel in mijn eigen thuissituatie als in de coaching die ik bij andere moeders in mijn praktijk deed. Dit heeft mij echt de verdieping gegeven in het versterken van de verbinding met mezelf, mijn kinderen en de ouders in mijn praktijk. Ik voel me steviger in mijn eigen moederschap en ik voel mij sterker als coach in mijn praktijk met mooie waardevolle inzichten om weer te delen met mijn klanten. Liefs,

Angelique Buik-Franken

Dit is voor jou als..Je Aletha Solter’s Aware Parenting te gek vindt

Je er al aardig bekend mee bent

en liefst al trainingen of 1-1 in hebt gedaan

Je graag er mee wilt werken

Je van diepgang houdt en een hoog denkniveau hebt

Met je hoofd EN je hart wilt werken

Je ervaring hebt met zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling, liefst d.m.v. coaching of therapie

Je begeleiding wilt van een gepassioneerd en ervaren Aware Parenting instructeur & psycholoog

Je van autonoom en eigen verantwoordelijkheid houdt

Je nieuwsgierig bent

Je van leren en ontwikkelen houdt 

Je niet alleen maar wilt blijven dromen, maar het ook wilt  doen

Je je verdriet, pijn, boosheid en angsten onder ogen wilt komen

Je wilt groeien als mens

Je jouw eigen innerlijke kind vrij wilt laten leven

Je anderen hier ook in wilt steunen EN zelf hier in gesteund wilt worden

 

           

  

Dit is niet voor jou als..


Je nieuw bent in Aware Parenting

Je niet van diepgang of uitdaging houdt

Je niet van een hoog tempo in leren houdt

Je van schools leren houdt, waarbij je steeds gecontroleerd en getest wordt

Je niet van diepgang en zelfreflectie houdt

Je nieuw in persoonlijke ontwikkeling bent

Je hulp in de vorm van therapie nodig hebt

Je dingen alleen met je hoofd wilt begrijpen

Je alleen de ‘fouten’ van anderen ziet en niet bereid bent naar jezelf te kijken

Je de basis van Aware Parenting (Solter’s werk) nog niet snapt

Je denkt dat je het wel weet

Je je niet genoeg in zet en de kantjes er af loopt

Je “emoties” en “trauma” niet interessant vindt

Je niks hebt met Innerlijke kind-werk

 Je denkt dat ouderschap vanzelf moet komen, zonder boek of hulp

Je mij niet leuk vindt

Je helemaal niet van boeken lezen houdt (we behandelen er 6)

 

 

 

FAQ

KRIJG IK EEN CERTIFICAAT VAN DEELNAME?

Ja, als je aan de voorwaarden hebt voldaan krijg je een diploma. Je wordt vermeldt op awareparenting.nl

VOLDOE IK ER NA AAN DE VOORWAARDEN OM INSTRUCTEUR TE WORDEN?

Als je het programma volgt en alles hebt gedaan, voldoe je aan bijna alle voorwaarden.

IS BETALING IN TERMIJNEN MOGELIJK?

Ja, je kunt betalen in termijnen.

KAN IK HET AFSCHRIJVEN VAN DE BELASTING?

Ja, als je een eigen bedrijf hebt of werknemer bent, kun jij of je werkgever de BTW aftrekken en het hele bedrag als investering opvoeren. Soms vergoeden werkgevers het (deels of geheel).

KAN IK OOK MEE DOEN ALS IK NOG GEEN BEDRIJF HEB?

Ja, je kunt ook mee doen als je nog geen bedrijf hebt of nog geen professional bent, maar voldoende basis hebt. Lees ook de reviews.

KAN IK OOK MEE DOEN ALS PROFESSIONAL?

Ja, het programma is zodat je Aware Parenting in je werk kunt integreren. Lees ook de reviews.

IS HET PROGRAMMA ALLEEN VOOR ALS JE WILT WERKEN MET OUDERS OF JONGE KINDEREN?

Nee, het programma is niet alleen voor het werken met ouders, maar ook voor andere situaties. Bijv als je als spelcoach of pedagoog met kinderen werkt, of bij het werken met leerkrachten of je bent zelf leerkracht. Ook voor bijvoorbeeld therapeuten die innerlijk-kind0werk doen of psychologen geeft het diepgaand inzicht in de kindertijd van volwassenen.

IS HET PROGRAMMA ALLEEN ONLINE OF VOORAF OPGENOMEN?

Nee, het programma is zowel live online als live in Amsterdam, ook omvat het 1-1 en het is het interactief, samen met mij en de andere deelnemers.

IS HET ALLEEN THEORIE OF OOK OEFENING?

Zeker niet alleen theorie. Je leert de stof belichamen. Er zitten allerlei oefeningen in, ook ga je aan de slag met “cases”, proefclienten en je geeft aan het einde zelf een presentatie/ workshop tijdens de Aware Parenting dag. Er is interactie onderling met de groep en ook met mij.

KAN IK STUDIEPUNTEN KRIJGEN?

Nee.

Voel jij een ja?

Ben jij 1 van de 8 deelnemers?

De eerste stap om jouw droom waar te maken:

Klik op de button en vul hieronder de vragen in en lees de info,
en plan een vrijblijvend zoom-gesprek voor vragen,
meer informatie en om te kijken van 2 kanten of dit voor jou is!
Het is voor mij belangrijk dat het een fijne, veilige groep is
om met elkaar de diepte in te kunnen.
(Je kan op het formulier ook vragen aan geven)

maximaal 8 plekjes

START 2023

Zaterdag 23 september!

14 oktober!

 

 JA, let’s talk! Ik ben benieuwd!