Lieve Mama, Papa,

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk. Soms zit je met je handen in het haar.
Het confronteert je enorm met jezelf, elkaar en de mensen om je heen.

Ik begeleid je daarom met liefde, zonder oordeel, schaamte en schuld, naar de warmste en sterkste versie van jouzelf, zodat je meer verbinding en plezier in je gezin er vaart!

 

  

Ik help je liefdevol

Omgaan met
– Je kind
– Jezelf
– Je partner

Waar?

via Zoom of mijn praktijk in Amsterdam West.

Hoe?

Ik ben universitair opgeleid psycholoog en ben Aware Parenting regio coördinator van Nederland, lichaamswerk, innerlijk kindwerk, transactionele analyse, mindfulness, meditaties en meer. Ik kijk holistisch en systemisch. Mijn sessies zijn zonder schuld of schaamte, ik heb een andere kijk op DSM-diagnoses (zoals ADHD) en mijn sessies zijn zowel diepgaand als praktisch. Ik kom snel tot de kern.

Hoe vaak?

Ik doe geen losse sessies en quick fixes. Ik werk in een traject.

Korte hulp?

Mocht je iets korts zoeken om inzicht in jullie situatie te krijgen klik dan hier

ervaringen

 


Lieve Chris, Super bedankt voor de fijne begeleiding tijdens mijn 1 op 1 traject met jou! Ik kwam bij je terecht na de komst van ons 2e kindje en ik merkte dat ik steeds meer op mijn moeder ging lijken. Niet in alle opzichten slecht, maar juist die dingen die ik anders wilde doen met mijn kinderen deed ik toch. Het maakte me radeloos en ongelukkig. Ik wist hier moet ik iets mee en vond het moeilijk dat ik het niet alleen kon aanpakken, maar toen vond ik jou! Ondanks de afstand en dat we het online via zoom deden ben ik zo enorm gegroeid dankzij jouw luisterend oor en fijne adviezen en oefeningen. Ik heb meer rust, geduld en luister meer naar mijn gevoel dan het eeuwige stemmetje in mijn hoofd. Ik voel me weer gelukkig en kan echt genieten van alles om me heen. Aan iedereen die nog twijfelt aan een traject met jou zou ik zeggen ‘doen!! Je moet uiteindelijk zelf alles uitvoeren alleen Chris haar fijne begeleiding zorgt ervoor dat je weer heel ver op weg raakt.’ Ik kan je niet genoeg bedanken dus nogmaals enorm bedankt, lieve Chris! Liefs, Anne 

 

Toen onze oudste zoon 3,5 jaar oud was, begonnen zijn panische angsten te komen. Hij durfde niet meer alleen te zijn in een ruimte, laat staan slapen in zijn eigen bed. Onze zoektocht om hem te helpen bij verschillende instanties leverde geen concrete hulp op voor onze zoon, maar het bracht ons wel bij Chris. Mijn man en ik besloten om haar cursus ‘De Geheime Taal van Spel’ te volgen. Dit was onze kennismaking met Aware Parenting en er ging een wereld voor ons open. We leerden over behoeftes van kinderen en hoe deze voor het ‘ongewenste’ gedrag zorgden. En hoezeer zorgden diezelfde behoeftes voor onze eigen volwassen manier van ‘ongewenst’ gedrag! Na deze cursus volgden mijn man en ik samen een 1/1 traject van Chris. In regelmatige 1/1 online sessies leerden we meer en meer over onze eigen autoritaire achtergrond en hoezeer dit invloed had op onze manier van omgaan met onze kinderen. Chris luistert en adviseert zonder enig oordeel of beperkende visies: alles is ok en onze worstelingen zijn niet vreemd. Ze neemt je zacht bij de hand en kijkt samen met je naar je eigen opvoeding, je eigen opvattingen, je eigen pijn en je eigen behoeften. Door Chris en Aware Parenting voelden we de band met onszelf, elkaar en onze kinderen versterken, kregen we meer dagelijks plezier als gezin en voelden we bewuster onze eigen worstelingen over vroeger. Ik ben ervan overtuigd dat door de groei van veiligheid in het gezin, de angsten langzaamaan verminderden. Aware Parenting is een niet meer weg te denken levensstijl geworden die zoveel meer doet dan het ‘ongewenste’ gedrag bekijken. Dankjewel Chris voor je warme, begeleidende hand. Liefs, Josine
 

Lieve Chris, Ik heb nog nooit zo’n bijzonder mens ontmoet als jij! Ontzettend dankbaar ben ik dat jij een halfjaar met mij ‘meegelopen’ hebt. Vanuit onrust/angst/paniek klopte ik bij je aan en vanaf dat moment reageerde jij vol liefde, begrip en warmte. We leerden elkaar kennen door de 1-op-1 sessies heen en ik genoot van je grapjes tussendoor. Jouw humor bracht ruimte en ontspannenheid. Op een hele rustige manier keek je naar wat er bij mij speelde, wat ik nodig had en zorgde je ervoor dat ik vanuit mijn hoofd bij mijn lichaam en gevoel terecht kwam. Je gaf mij iedere keer weer veel vertrouwen. Tijdens het halfjaar was je er letterlijk altijd. Het klinkt misschien onmogelijk, maar toch was het zo. Door de berichtjes kon ik je 24/7 bereiken en het hielp al wanneer ik mijn verhaal had gedaan. En vaak reageerde je al snel terug, vol liefde! Ik heb al meerdere trajecten van therapie en coaching gehad, maar jij bent de eerste persoon die mij echt begrijpt en mij naar mijzelf hebt ‘gebracht’. Het was een intense tijd door alles wat er in mij naar boven is gekomen, in het licht. Ik ben je dankbaar voor alle inzichten die je mij hebt gegeven en met name het bewustzijn op interne processen. Alles ging enorm snel voorbij, maar dit alles heeft mij voorgoed veranderd. Er zijn (natuurlijk) nog steeds situaties waarin ik mij weer even onrustig voel, maar ik weet nu hoe ik daarop kan reageren en daardoor kan ik mij rustig voelen in een onrustige situatie. Ik zal altijd blijven onthouden hoe jij mij dichtbij mijzelf, God en anderen hebt gebracht. Een herinnering voor iedere dag! Heel veel dank voor dit mooie traject waarin ik zoveel mocht leren van jouw zijn, kennis en kunde! Veel liefs, een dankbare 30-jarige vrouw

 

Chris werkt holistisch en systemisch, intuïtief en met gedegen (wetenschappelijke) kennis. Zij transformeert de omgang met kinderen voor gezinnen, professionals en organisaties, niet alleen vanuit het hoofd, maar vanuit het hart en lichaam. Ze wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving, waarin zij vrij zijn om authentiek te zijn en goed in verbinding met hun eigen kern, gevoelens en behoeften staan. Dit geldt ook voor de kinderen die in ons volwassenen leven!

Dit doet zij door met ouders, professionals en andere volwassenen te werken om de omgang met kinderen niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar een liefdevolle verbinding met zichzelf en het innerlijke kind daardoor ook met de kinderen die bij ons op groeienZe creeërt een menselijke omgeving waarin ouders uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden en de omgang met kinderen. Een reis met haar gaat nooit alleen over opvoeding. Het is zoveel meer. 

Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris ouders en professionals om in hun kracht te gaan staan en vanuit hun hart te leven, zodat een kind in veiligheid en liefde op kan groeien tot stevige volwassenen en hun authentieke zelf. Zij kan als geen ander de liefde en het plezier weer op laten bloeien. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het hart van het kind, zowel het kind in jou als volwassene, als de stem van het hart van een kind.

Chris las op haar 20e voor inzichten in zichzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken. Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en regio-coordinator van Nederland. Ze is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Ze richtte awareparenting.nl op. Ze heeft tevens een achtergrond in IT en richtte de plusklas Programmeren op i.s.m. Coderminds. Daarnaast doet ze vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, Polyvagaal theorie, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing, Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury) en meer.

Chris werkt met praktische modellen gebaseerd op wetenschap, maar ook met haar intuïtie; holistisch, systemisch, hart, hoofd en lichaam.

Chris besloot toen ze kind was dat ze dit moest gaan doen later. En ze wilde sinds haar 9e psycholoog worden. Op haar 20e las ze haar eerste ouderschapsboek om inzicht te krijgen in haar eigen opvoeding.  Ze helpt sinds 2012 vele ouders en professionals en begeleid hen naar meer verbinding en plezier met kinderen, zichzelf en hun partner en meer flow in hun gezin. 

Dit doet zij door middel van de opleiding, trainingen, online cursussen, artikelen en 1-op-1 programma’s. Haar werk is zowel diepgaand en intuïtief als down-to-earth praktisch. Zij kan als geen ander het kind in onszelf weer naar boven laten komen en de liefde en het plezier in gezinnen weer op laten bloeien! 

 

Chris Muller, MSc, BTA
Psycholoog (MSc)
Counsellor & Coach in Transactionele Analyse (BTA)
Aware Parenting Instructeur (Level 2 en regio-coordinator Nederland)
Oprichter Aware Parenting Nederland

ervaringen

 


Wij zijn zo dolblij met jou Chris! Ik gun dit elke mama en papa!
Naomi, “Amsterdamse Mama”

Lieve Chris, ten eerste nogmaals bedankt voor gisteren. Fijn hoe jij de dingen bekijkt en benoemt! Veel meer mensen/ therapeuten mogen hier een voorbeeld aan nemen! Zo mooi hoe je het allemaal doet lieve Chris!
Simone van Rijn

En dankjewel Chris, voor alles. Je hebt mij echt naar het punt gebracht om voor mezelf te kiezen. En dan niet vanuit angst, maar vanuit liefde. Alle beweging die er nu is, was er niet geweest zonder jou. Je doet belangrijk werk!
Liefs, Mieke

Ik was van binnen door een hel aan het gaan en ik dacht dat je verveeld zou raken en afgeleid zou zijn door mijn aanstellerigheid. Maar dat was je niet. Je was volledig aanwezig met mij. Dat kunnen maar weinig mensen.
Armando

“I can highly recommend Chris. I find her sessions incredibly insightful, with compassionate guidance and tools to help me move forward. She is incredibly wise and easy to talk to.”
Melissa, mom

“Chris werkt op alle niveaus en is expert in bewust opvoeden. En daarnaast ook nog eens een ontzettend lief en mooi mens.”
Sanne, coach & mom

I highly recommend Chris Muller for guidance, I’m a big fan of her work and it really has made a huge shift in my parenting.
Lauren Steinfort

“Ik wil je bedanken voor je steunende woorden. Ze treffen me recht in het hart en ontroeren me tot tranen toe. Dit is waar ik mee worstel… als collega mama en psycholoog.”

“Working with emotions is always difficult, but in the course of Chris Muller after every session you get a really pleasant, warm and energetic feeling. She works very gently and without pressing, that’s why is easy to open yourself and flow during the session. Nice experience without doubt.”
Rocio, nanny

Dit is voor jou als:

 

 • Je hulp wilt op maat en geen one-size-fits-all oplossing
 • Je niet een quick fix wilt, maar een duurzame oplossing
 • Je uit de schaamte en schuld wilt, naar liefde en plezier
 • Je zekerder in je vel wilt zitten als ouder
 • Je je kind beter wilt begrijpen
 • Je meer tools wilt om liefdevol EN effectief er mee om te gaan
 • Je een alternatief zoekt voor slaaptraining/ time-out/  belonen, enz.
 • Je de moeder of vader wilt zijn, die je graag wilde zijn
 • Je op zoek bent naar iemand met know-how..
 • ..en scherpe intuïtie en liefdevol inlevingsvermogen
 • Je praktische opvoed-tools wilt, maar ook diepgaande inzichten in je kind
 • Je een hoogbegaafd of hoogsensitief kind hebt (dat evt. worstelt op school)
 • Je wilt dat jouw situatie echt gezien en gehoord wordt
 • Je een professional wilt die jou en je kind niet veroordeelt of labelt
 • Je geen eindeloze bureaucratie onderzoeken wilt (kastje-muur)
 • Je een second opinion wilt
 • Je niet 10 maar 1 expert wilt die kijkt vanuit verschillende kanten, de omgeving, het gezin, relaties, leerwijze, school, time-management, planning, enz.
 • Je snel EN diepgaande veranderingen wilt
 • Je liefdevol wilt opvoeden met grenzen, zonder time-outs of belonen
 • Je met de andere opvoeder(s) op 1 lijn wilt komen
 • Je meer plezier in je gezin wilt
 • Je meer in verbinding met je partner wilt leven
 • Je meer in je kracht wilt staan
 • Je meer vanuit je hart wilt leven
 • Je klaar bent om stappen en verantwoordelijkheid te nemen
 • Je klaar bent met worstelen en ready voor meer plezier in JOUW leven

 

Zoek je iets korters?

Mocht je iets korts zoeken om inzicht in jullie situatie te krijgen klik dan hier

ervaringen

 


“Lieve Chris, ik heb het als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen… Dank voor je mooie werk lieverd. Veel liefs, Adisti”
Adisti van Os, moeder van 2 kinderen, yoga&soo & postpartum massage NL, Amsterdam

“Hi dear Chris!  I wanted to send you an update of these past weeks. I feel like this new awareness and all the new information have been AMAZING. It takes a lot of work to change the ways we operate with and I’m now so aware of how often I’m in survival mode. What has become SO clear to me is when one of my children needs to empty their bucket.
Thank you Chris!!!!!!
Big hugs and happy weekend!
Halima, 2 children, Chile

Wil jij vrijblijvend kennis maken?

Vrijblijvend kijken of er een klik is en dit iets voor je is?

Benieuwd wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen?

Meer weten hoe een traject werkt en of het past bij jouw situatie?

(Dit is een geheel vrijblijvend gesprek, waarna je rustig nog even na kunt denken)

Boek een gratis zoom-gesprek met mij hieronder.

Ik wil een 20 min kennismakings-call

Zoek je iets korters?

Mocht je iets korts zoeken om inzicht in jullie situatie te krijgen klik dan hier