WHAT people SAY about me

  • Dutch
  • English
  • Spanish

 

NEDERLANDS

Wat anderen zeggen

 


"Chris werkt op alle niveaus en is expert in bewust opvoeden. En daarnaast ook nog eens een ontzettend lief en mooi mens."
Sanne, coach & mom

"I can highly recommend Chris. I find her sessions incredibly insightful, with compassionate guidance and tools to help me move forward. She is incredibly wise and easy to talk to."
Melissa, doula and mom

"Ha lieve Chris, Wat een plezier en lichtheid ervaar ik in het ouderschap sinds ik bij jou het 1 op 1 traject heb gevolgd. In het verleden bracht ik ze soms naar het papahuis met een zucht van verlichting. Dat lag niet aan hen, maar aan mijn gevoel van machteloosheid. Gedachten over niet goed genoeg zijn, geen goede moeder zijn en 'het' niet te kunnen vuurde ik telkens weer op mijzelf af. Nu zucht ik ook als ik ze naar het papahuis breng, maar dan omdat ik ze meteen al mis en met weemoed terugkijk naar de fijne dagen die we hebben gehad. Dat is een wezenlijk verschil!
Boosheid, frustratie, verdriet, onenigheid, alles dient zich, horend bij het leven, uiteraard nog steeds aan. Alleen nu kan ik zowel mijn kinderen als mijzelf een veilige plek bieden om te ontladen. Dat heeft als gevolg dat ik meer tijd echt samen met ze doorbreng, met plezier en spel als basis. Uit de grond van mijn hart, dankjewel hiervoor. 
Lieve groet, Damiët"
Damiët, mama van 2

"Working with emotions is always difficult, but in the course of Chris Muller after every session you get a really pleasant, warm and energetic feeling. She works very gently and without pressing, that's why is easy to open yourself and flow during the session. Nice experience without doubt."
Rocio

"Wij zijn zo dolblij met jou Chris! Gun dit iedere mama en papa!"
Naomi

"Lieve Chris, ten eerste nogmaals bedankt voor gisteren. Zo mooi hoe jij de dingen bekijkt en benoemt. Veel meer mensen/ therapeuten mogen hier een voorbeeld aan nemen. Zo mooi hoe je het allemaal doet lieve Chris! xxx"
Simone

"Dankjewel Chris voor alles. Je hebt me echt naar het punt gebracht om voor mijzelf te kiezen. En dan niet vanuit angst, maar vanuit liefde. Alle beweging die er nu is, was er niet geweest zonder jou. Je doet belangrijk werk. <heart>"
Mieke

"Ik was door een hel aan het gaan. Ik dacht dat je verveeld zou raken en afgeleid zou zijn door mijn aanstellerigheid. Maar dat was je niet. Je was fully present met mij."
A, man.

Chris is rustig en kalm, waardoor ik me vrij snel op mijn gemak voelde. Er werd heel open gepraat met ruimte voor iedereen om wat te vertellen. Chris gaf ook fijne voorbeelden, zodat de stof wat concreter werd. Heel vriendelijk. Een fijne workshop, maar wel intensief. Inhoudelijk was het deels al bekend bij mij, maar ik vond het fijn om door middel van oefeningen verder te behandelen. Ik heb nu meer kijk op signaal gedrag en controlepatronen. Ik zie nu hoe je door over je vermoeidheid heen te stappen, de verbinding met jezelf verliest. Doen! (Probeer wel de voorbereiding te doen!)

Linda

Het was zo fijn en waardevol! Een mooie afwisseling van theorie, verbinden met jezelf en verbinden met de anderen. Je was warm, liefdevol en professioneel! Ik vind dat je op een prettige manier verbinding maakt en informatie deelt.  Ik neem ontzettend veel mee naar huis! Hoe ik het gedrag als signaal gedrag ipv probleemgedrag kan zien. Wat de invloed is van zwangerschap, bevalling en kraamtijd en hoe het van belang is hier naar te vragen. Meer ruimte maken om te ontladen. De waarde van het inzetten van spel. De Deep Dive is absoluut een aanrader!

Jody

Super fijn. Chris is warm en vriendelijk, waardoor je meteen veilig en vertrouwd voelt. Ze legt de theorie goed en duidelijk uit. Ze legt verbinding met de theorie en praktijk.Ik heb nu scherper wanneer en hoe ik verbinding kan zoeken met mezelf en dan met mijn zoontje. De aandacht geven aan emoties.Er was veel tijd en ruimte voor persoonlijke ervaringen. Ik vond de workshop heel goed georganiseerd. Hoe je mensen erbij betrekt en mee neemt. Mijn complimenten daarvoor.Mensen, doen! Je haalt zoveel uit de workshop wat je kunt toepassen, zowel professioneel als als ouder.

Reetu

“Ik wil je bedanken voor je steunende woorden. Ze treffen me recht in het hart en ontroeren me tot tranen toe. Dit is waar ik mee worstel… als collega mama en psycholoog.”
Anoniem, psycholoog & mom
“Hey Chris,Ik wilde je graag nog mailen over onze Herfstdag! Ik heb erg fijne reakties gekregen achteraf. De deelnemers hebben veel gehad aan jouw workshop vol voorbeelden, hij was heerlijk concreet. Voor veel ouders was die echt heel vernieuwend, en ze namen concrete handvaten en tips mee naar huis. Ook hoe je vertelde over je eigen al dan niet gelukte spel-pogingen was echt fijn… het gaf ruimte om het niet ‘perfect’ te moeten doen en dus om te mogen experimenteren met deze ideeen thuis. En tegelijk was erg duidelijk hoeveel impact je kan hebben met dit soort spel! Zelf vond ik het ook echt fijn om het eens ‘uit het leven gegrepen’ uitgelegd te krijgen. Ik ben echt blij dat ik jou heb uitgenodigd, het was een heel geslaagde dag! Met liefs! Annelies”
Annelies Meuris, Mam Aditi, Belgie

“De ‘lessen’ over verbinding en autonomie zijn nu echt in mijn geheugen gegrift en ik ben me er erg bewust van, ook op momenten op de dag dat ik het druk heb of even een minder goed humeur heb. Ik merk nu dat mijn dochtertje daar meteen op reageert en ik weet nu wat ik dan kan doen. Ze is echt zoveel rustiger en voelt zich meer gewaardeerd, dat merk ik. Als ik haar een knuffel geef en uitleg dat ik bijvoorbeeld haast heb, zegt ze: “dat snap ik”. Soms gebeurt het dat mijn man moe en kortaf is, ik dan degene ben die even verbinding met mijn dochtertje maak waardoor ze over haar teleurstelling heen kan stappen. Daarna volgt mijn man meestal en herstelt de verbinding ook weer met haar. Verbinding en autonomie zijn nu in ieder geval echt onderdeel van de opvoeding geworden. Verder doet ze het prima, als ik met de kindjes alleen thuis ben is zij nu de rust zelve. Voordat ik bij je kwam huilde mijn dochtertje op sommige dagen gauw en heel hard, was ze niet makkelijk rustig te krijgen, en dan zette ik haar toch op de gang. Over beiden waren ze lovend! Mijn zoontje noemde ze ‘zen’ en ‘een verrijking voor de groep’. Mijn dochtertje helpt mee met tafel dekken, als er een kindje huilde kwam zij altijd aan de leidsters vertellen wat er gebeurd was en is over het algemeen rustig. Bedankt voor je wijze levenslessen!” Mama van 2, Ouderschap Met Plezier, Eten Met Plezier, De Geheime Taal van Spel, Nederland 

“Ik ben enorm blij dat ik de workshop heb mee gevolgd. Ik had een beetje twijfel over hoe 1 dag de nodige impact zou kunnen maken. En ik merk dat jouw aanpak om ons even te laten voelen hoe het is om in de schoenen van onze kinderen te staan heel diep gaat. Ik vond het zo mooi om te zien dat iedereen zich kon overgeven. We waren allemaal zo kwetsbaar en zo puur en zo hartelijk. Ik ben echt onder de indruk. Dit was zeker geen dagje theorie. En de theorie kan ik immers uit een boek halen, dus daar was ik ook niet echt naar op zoek. Dank je!!” ” Liza Pinson, Workshop Spel, België
“Lieve Chris, Ik twijfelde of ik mee zou doen, want onze kinderen zijn 6 en 8. Zijn ze niet te oud, ben ik niet te laat om hier te leren? En moet dat nou echt een hele dag kosten? En het geld.. kan ik het wel verantwoorden naar mijn partner? Gelukkig mailde je me nog. Daardoor had ik de kans te kiezen mezelf deze workshop te gunnen. Voor mezelf, voor mijn ontwikkeling als mens en ouder, voor het plezier en de verbinding die ik met onze kinderen wil ervaren! En het was geweldig! Mijn lijf hart en hoofd tollen nog, om iedereen erover te vertellen en om in Play nirvana te geraken! Meteen ‘s avonds heb ik met beide kinderen 10’ speeltijd kunnen doen. Tot mijn verbazing koos onze 8 jarige om niet extra op de iPad te spelen! Met beide heb ik meer gelachen dan in lange tijd.Dankjewel lieve Chris =)” Tess Doucet, deelneemster Workshop Spel, Begeleider Deep Field Relaxation™ Amstelveen

Hoi Chris, Ik had al een workshop bij je gevolgd in Amsterdam en ook een Skype meeting met je gehad samen met mijn vriend wat betreft onze oudste dochter. Dus ik was niet helemaal nieuw met ‘de kracht van spel’, Ik heb er toch voor gekozen om weer even ‘op te frissen’ via deze gratis cursus. Omdat het om een behoorlijke gedragsverandering gaat bij mij. En precies dát heb je zo mooi aangestipt in deze mini-cursus! Je benadrukt nog een keer heel goed hoe je mild moet zijn naar jezelf. En dat heb ik vooral uit deze cursus gehaald. Erg fijn dat jezelf ook ‘fouten’ mag maken! Uiteraard is het ook erg fijn om weer even goed op een rijtje te krijgen hoe spel werkt en waarom je kind soms niet mee wil werken enz. Juist omdat het dus zo makkelijk is om in je oude patronen terug te vallen! In iedergeval wil ik je zo ontzettend bedanken dat je je hier met hart en ziel voor inzet. Zowel voor mijzelf als onze dochters. We hebben zoveel meer plezier! Ik heb zeker nog een weg te gaan maar ik(wij) heb al zoveel gewonnen! Dus nogmaals; dankjewel! Met vriendelijke groet, Annerie From” Annerie F, workshop Spel, Nederland 
adisti-aware-parenting-bewust-ouderschap-consult-xs-web
“Lieve Chris, ik heb de sessie als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen…Dank voor je mooie werk lieverd.
Veel liefs, Adisti”
Adisti van Os, moeder van 2, Yoga & Soo, Amsterdam, over consult
rimke
“Dankjewel Chris! Ik zou graag meer workshops bij je volgen. Ik ga naar huis met praktische tips en een gevoel van zin en vertrouwen in het proces dat ik doormaak met mijn dochter. De workshop was me heel waardevol. Chris begeleid de workshop met lichtheid en humor en schept een prettige ruimte om in contact te komen met wat er aan gevoelens speelt. De informatie is praktisch toepasbaar en tegelijkertijd kijken we samen naar diepere lagen de leven in onszelf als ouders. Haar adviezen zijn afgestemd op je persoonlijke situatie.” Rimke Koper, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam
“(De sessie laatst) heeft veel opengegooid. Mijn zoon is opener geworden, ik ook. Durf dingen van mijzelf die ik niet  leuk vind te accepteren en er te laten zijn of een andere weg in te slaan. Gaat met frustratie en verdriet, maar ik kom dichter bij de kern en dat is denk ik goed. Bedankt voor je hulp op mijn weg, Je luisterend oor en tips. Liefs Marieke” Marieke de Vries, moeder van 3 kinderen, consult, Utrecht

“Je hebt me heel helder laten zien hoe mijn dochter communiceert. Nu heb ik een dieper begrip van haar en ben ik in staat om haar te helpen op die momenten dat ze me echt nodig heeft! Nogmaals bedankt voor skype gesprek laatst (red. een paar weken geleden), ben sindsdien enorm geduldig en happy. Voelen kids natuurlijk ook. Ik had paar dagen geleden voor het eerst pas weer het gevoel van, en nu moet ik weer even opladen. Dat is toch fantastisch! You rock!! xxx” A. Bouwers, moeder van 2 kinderen, Amsterdam, over consult
“Boordevol ideeen en met veel zin in spel ga ik weer naar huis! Leuk om meer te leren over spelen en hoe dit in te zetten met je kinderen. ” Ananda, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam

“Hi Chris! Mijn zoon heeft het heel erg naar zijn zin op school nu. Hij vindt zijn juf leuk en het gaat goed met zijn klasgenoten. Mijn zoon en dochter spelen inmiddels leuk samen. Natuurlijk hebben ze nog wel eens ruzie of is er een beetje jaloezie, maar meestal gaat het goed. Mijn zoon luistert goed nu en hij vertoont helemaal geen agressief gedrag meer. Het was een moeilijke fase, maar met jouw hulp zijn we erdoor heen gekomen. Heel erg bedankt! Liefs, Christine” Christine, Workshop Spel + Sessies, Amsterdam

“Ik vond de les heel fijn. Veilige sfeer, diepe meditatie en nieuwe inzichten gekregen! Bedankt!” Juliette, The Language of Emotions


“Ik ben je heel dankbaar voor deze les. Een aantal gedachtes neem ik zeker mee. Hoe ik beter voor mijzelf kan zorgen en ideeën over emoties mee geeft aan je kinderen. Bedankt voor je eerlijke antwoorden. Liefs, Robin”

Robin, The Language of Emotions


ENGLISH


Wow…what a wonderful and uplifting time I had with you and the other ladies. I felt completely reenergized and excited to apply the new awareness I gained to mothering. Things have been a struggle lately, and it was so comforting to be with compassionate and loving women who share the same burdens. I am so grateful for you and for your heart for Aware Parenting. I truly think the world would be a better place if all children were to be raised with Aware Parents. Thank you for everything! I’ll be in touch 🙂 ” 

Christy Rapp


I really enjoyed to do the sessions with Chris during the course of the Language of Emotions. Chris is a very approachable person and the setting of each session is super relaxing and humble. If you’re looking to get in touch, understand or just simply have a glimpse of what your inner child is, I’d highly recommend to do some work with Chris ” 

Silvia, mom


“Hi dear Chris! I hope you’re enjoying your Friday evening! I wanted to send you an update of these past weeks. I feel like this new awareness and all the new information have been AMAZING. It takes a lot of work to change the ways we operate with and I’m now so aware of how often I’m in survival mode. What has become SO clear to me is when one of my children needs to empty their bucket. Thank you Chris!!!!!! Big hugs and happy weekend!

Halima, 2 children, Chile


Chris is a wonderful parental guide helping in a journey to be a better parent. She looks within. She addresses emotions to explain behavior. Chris helped me to understand some emotions, such as crying and whining, my children experience and express and to better deal with it. I appreciate her insight and her personality.” 

Joanna, a mother of two girls aged 5 and 6,5 years

rimke

“Thank you Chris! I would like to do more workshops with you. I’m going home with some practical tips and a sense of purpose and confidence in the process that I’m going through with my daughter. The workshop was very valuable to me. You guided the workshop with lightness and humor and created a pleasant space to get in touch with what feelings are going on. The information is practical and at the same time we’re looking together at deeper layers of life in ourselves as parents. Your advice is tailored to my personal situation. ”

Rimke Koper, participant Attachment Play Workshop, Amsterdam


“Dear Chris, It was lovely to meet you today and thank you for such an insightful session. The content of your workshop Parenting with Patience really does get to the heart of human interaction and our thoughts, and your explanation of the theory helps to put our thoughts into context. Thank you also for the worksheets which will really help to remember these insights for the future. I’m so pleased to now have some actionable things to work with from now on, and am happy to have also gained some lovely friends to continue sharing with. Thank you for listening, for your experiences and tools and techniques which I am sure will enable much more play, fun and laughter in our home! I will be sure to share your details and my experience with other parents. Thank you again and best wishes, Jo”

Jo Molina, participant Workshop Parenting with Patience, London


“Full of ideas and looking forward to play, I’m going home again! So much fun to learn more about playing and how to use it with your kids. ”

Ananda, participant Attachment Play Workshop, Amsterdam

 

 

ESPAGNOL