Dieper duiken in Aware Parenting? 

naar het werk van Aletha Solter, PhD

 

Wil jij…

Een kind helpen gebeurtenissen te verwerken?
Emotionele veiligheid creëeren?
Je kind helpen om geboorte trauma te helen?
Meer weten over het natuurlijke vermogen van kinderen om stress te ontladen?
Liefdevol omgaan met je kind wanneer hij huilt of boos is?
Begrijpen hoe je spel inzet om kinderen te helpen helen of begrijpen?
De invloed van jouw kindertijd op het opvoeden van je kind verminderen?
Een liefdevolle ouder zijn?

Doe dan mee met de workshop

DEEP DIVE IN AWARE PARENTING

0-12 jaar

door Chris Muller, MSc, BTA

Aware Parenting Instructeur en regio coordinator Nederland
Psycholoog
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 

DATUM

Dinsdag 25 juni 2024

10.00-17.00 (9.45 inloop)
AMSTERDAM (OUD-WEST)

maximum 20 deelnemers

 

€245

Bring a friend €85


partner €65
minimum inkomen €97

 Ik doe mee!

 

De workshop is met mij (Level 2 Instructeur) en voldoet aan de certificering-eisen om Aware Parenting Instructeur te worden, gecertificeerd. De workshop bevat een aantal oefeningen. Er is ook ruim tijd voor vragen. (Vragen over instructeur worden? Klik hier Of.. Interesse in de Aware Parenting Academy? Klik hierAWARE PARENTING)

Wat zeggen anderen?

 

Een inspirerende duik in de wondere wereld van Aware Parenting! Chris is fijn en georganiseerd. Ze vertelt overzichtelijk en gaat spelenderwijs met echte voorbeelden it de groep een casus uiteen zetten, verbonden aan de theorie. Ik worstelde met de controle patronen van mijn dochter en heb hier nu meer inzicht op gekregen. Ik weet nu hoe ik nog meer kan investeren in de verbinding. Bij twijfel, doen! Het levert je een andere zienswijze op, confrontatie met jezelf maar inspiratie tot een liefdevolle verandering!

Carolien

Het was een inspirerende dag met mooie inzichten, tips en tools. Het introductie stuk resoneerde enorm. Chris komt kundig en gepassioneerd over. Ik worstelde met de autonomie van mijn kinderen respecteren met daarbij oog houden voor mijn eigen behoeften en grenzen. Ik heb nu geleerd wat daar nog ontbreekt en hoe ik daar mee om kan gaan. Dus zeker mee doen! Het is de moeite waard!

Steven

Ik vond het een heel erg leuke, leerzame training. Chris is heel duidelijk en heeft een fijne manier van vertellen met goeie voorbeelden. Ik heb geleerd hoe om te gaan met emoties en “ongewenst” gedrag. Ik zou zeggen: doen!

Alice

AWARE PARENTING
is gebaseerd op

 

veilige hechting

Attachment Parenting, Natuurlijk Ouderschap

Niet straffen/ belonen

Onvoorwaardelijk Ouderschap
Democratisch Ouderschap

verwerking van emoties en trauma

bij onze kinderen maar ook onszelf

Wat zeggen anderen?

 

Super bedankt Chris! Ik heb er zeer waardevolle inzichten uit gehad. Bepaalde theorie die ik al wel kende kwam tijdens de workshop echt pas tot leven. Je bent een super lief en zacht mens, heel fijn om naar te luisteren. De theorie die ik wel al had is gister echt geland. Ik werd telkens ook enorm geraakt en het reflecteren op mijn opvoeding begon meteen vol te draaien. Ik worstel(de) vooral om in verbinding te blijven met mijn kind als er veel gaande is. Gister besefte ik hoe belangrijk het ook alweer is om in verbinding met mijzelf te zijn, voordat ik in verbinding met mijn kind kan zijn en blijven. Wil je deze workshop doen? Zeker doen!

Mounia

Deze dag was heel erg fijn en leerzaam, om nu vanuit een andere hoek de workshop mee te mogen maken ivm de Aware Parenting Academy. Ik vond het heel fijn om even omringt te zijn met ouders die ook interesse hebben in AWP. Zo hoorde ik hun uitdagingen, beleving en vragen, wat voor mij ook erg leerzaam was. Normaal houdt ik niet van grote groepen, ook omdat dit qua tijd meer in beslag neemt. Ik vind Chris een hele fijne trainer. Ze voelt de groep goed aan en brengt een fijne sfeer in de groep. De incheck en visualisatie momenten brengen me weer helemaal naar het hier en nu waardoor ik ook minder ‘last’ had van de grote groep. Ik heb hele fijne inzichten gehad doordat dingen herhaald werden die ik al wist; voor mij erg belangrijk om situaties vanuit verschillende invalshoeken te leren bekijken. ook de fijne herinneringen aan de inzichten die ik al had over spel, maar die niet vaak genoeg herhaald kunnen worden. Ik worstelde ook met me-time en heb daar nu weer nieuwe inzichten in. Ook vond ik het overzichtelijk hoe je de ‘stappen’ deelde in het kijken naar de oorzaken van wangedrag, waardoor er wangedrag ontstaat. Deze training zou eigenlijk als basis training aan iedere ouder gegeven moeten worden. De inzichten en handvaten die je krijgt zijn zo eerlijk naar jezelf en naar je kind toe dat je niet alleen de band met jouw innerlijk kind kunt versterken maar ook zeker de band met jouw eigen kind(eren)

Ayla de Wilt

Deze workshop was een welkome reminder van de stof die we al eerder geleerd hadden. Zo’n 3 maanden na het coaching traject diende het vooral als een mooi moment om te reflecteren. Er is veel dat we nog dagelijks toepassen maar soms sluipen ook oude gewoontes er weer in, na vandaag staan we weer op scherp! Het geeft voor ons vooral een impuls en motivatie om met aware parenting bezig te zijn. Chris is iemand die zich goed heeft voorbereid, ruimte geeft en een time-out in de training weet toe te passen. Vooral iemand die ook authentiek is. Deze training is een waardevolle investering in je gezin en jezelf. Doen! En als het mogelijk is, doe het dan vooral samen.

Liefs, Robbert & Liesbeth

Deze workshop is voor:

 

 

ouders en professionals die meer willen weten over Aware Parenting.

degenen die Aware Parenting Instructeur willen worden. (Vragen daarover? Klik hier)

opvoeden van / werken met kinderen van 0 t/m 10 jaar

 

 

 

Wat is Aware Parenting?

Aware Parenting Aware Parenting is een opvoedfilosofie gebaseerd op het werk van Dr. Aletha Solter. Het gaat uit van vertrouwen in plaats van angst. Kinderen veilig en in vertrouwen laten opgroeien. Daar hoort ook bij dat ervan uit gegaan wordt dat kinderen ‘goed’ worden geboren. Kinderen willen dus echt graag hun best doen en mee werken om er bij te horen. 

Kinderen willen zich eigenlijk echt niet “misdragen” of jou het leven moeilijk maken. Ruzie, pijn doen of jou boos krijgen, is niet wat ze in hun hart willen. Ook al lijkt het er soms verdacht veel op, ze ervaren op dat moment vanalles waardoor het ze niet meer lukt.

Stress, trauma, onveiligheid en onveilige hechting hebben namelijk een enorm effect op kinderen (en helemaal hooggevoelige kinderen) en kunnen leiden tot gedragsproblemen rondom hechting, slaap, eten, concentratie, druk zijn, agressief gedrag, depressie, lichamelijke ziekte en meer.

De stress kan komen door kleine dingen, zoals een doktersbezoek, maar ook grotere gebeurtenissen zoals geboorte trauma, scheiding van de ouders of nu de situatie rondom corona. Gelukkig weten kinderen hoe ze dit kunnen verwerken.

Kinderen hebben een natuurlijk vermogen om stress en trauma’s te helen, door de gevoelens te ontladen via lachen, huilen en boos zijn.
Wij kunnen kinderen daarin begeleiden en ondersteunen, waardoor ze weer in hun natuurlijke staat van joy en verbinding kunnen zijn.

Wat zeggen anderen?

 

Deze dag was positief, diepgaand, leerzaam, goede zelfreflectie, inspiratie ook om van anderen te horen. Je zit vol met kennis en ervaring, Chris. Ik ben me meer bewust geworden van mijn waarnemingen. Ik begrijp u wat er mis gaat en wat ik kan doen om mijn kinderen te helpen. Deze dag is echt een aanrader als je verder wilt komen!

Mischa Heemskerk

De workshop was erg leerzaam. Een echte eye-opener met praktische handvatten. Ik heb meer inzicht in de achterliggende behoeftes van mijn kinderen. Ik weet nu beter hoe ik om kan gaan met huilen, lastig eten en bepaald spelgedrag. Je hebt een fijne, rustige benadering, waardoor ik me op me gemak voel en beter kan delen. Een zeer positieve ervaring!

Akke

Je bent kalm en enthousiast en zeer kundig! Deze workshop heeft me nieuwe inzichten gegeven over mijn eigen emoties en coping in relatie tot de kinderen. Ook het onderdeel met spel was heel interessant! Ik voel me opnieuw gemotiveerd om met mezelf aan de slag te gaan, om beter in verbinding te kunnen zijn met mijn partner en kinderen!

Irene Timmermans

 

Wie is Chris?

 

Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Dit doet zij door met ouders te werken om hun ouderschap niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten, twijfels of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar zichzelf en liefdevolle verbinding met hun gezin. Ze creeërt een menselijke omgeving waarin ouders en hun gezinnen uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden. Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris bewuste ouders om hun kind in veiligheid en liefde op te laten groeien tot stevige volwassenen en hun authentieke zelf.

Chris las 23 jaar geleden, op haar 20e voor zichzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken. 

Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast doet ze vanaf haar 14e aan meditatie en vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury). Chris werkt veel met haar intuïtie.

Ze heeft door de jaren heen duizenden ouders geholpen en begeleid naar meer verbinding met hun kinderen, zichzelf en hun partner en meer plezier en flow in hun gezin. Dit doet zij door middel van workshops, online cursussen, blogs en artikelen in verschillende media en coaching- en trainingsprogramma’s. Zij kan als geen ander de liefde en het plezier van een ouder weer op laten bloeien. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het hart van het kind, zowel het kind in jou als volwassene, als de stem van het hart van jouw kind.

 

 

Wat zeggen anderen?

 

Het was waardevol. Je bent enthousiast, ontvankelijk, helder, empathisch, begripvol, kundig.  Het heeft heel nieuwe inzichten gegenereerd; het belang van veerbinding, met jezelf en met je kind. De uitvloeiing van geboortetrauma’s.  Ik vond het ook mooi en een waardevolle ervaring om van moeders terug te horen over hun eigen proces hierin. M’n ouders zou ik het zeker aanraden. Dank voor het delen van je ervaringen en kennis!

Rowan

Fijne, inzichtelijke workshop: veel theorie is langsgekomen, met mooie oefeningen en interessant te horen met welke vraagstukken iedereen bezig is. Je doet het super! Fijn en heel helder hoe je de theorie uitlegt. Er was voldoende afwisseling met oefeningen. Ook de oefeningen voor eigen reflectie blijft waardevol. Voor mij kwam naar voren welke behoefte voor mij belangrijk is. Ik heb ook weer wat meer scherpte in mogelijke controlepatronen bij mijn dochter. En inzicht van mijn relatie tot slaap en hoe dat zich vertaalt naar slaap bij mijn dochter. Deze workshop zou iedereen als ouder moeten volgen. Doen, super waardevol! 

Annalies

Chris werkt fijn; heel rustig en ruimte gevend. Ik vond de workshop heel zinvol, vooral het inzicht om meer in verbinding met mezelf te staan. Ik wil verder onderzoeken waar mijn eigen behoeften vandaag komen en meer 1 op 1 aandacht doorbrengen met mijn kinderen. Deze workshop geeft veel inzicht en bekijkt andere mogelijkheden dan de meest bekende zoals straffen/belonen, time outs ect. De moeite waard!

Cora

In de workshop leer jij:

Je kind helpen om geboorte trauma te helen
Een kind helpen gebeurtenissen te verwerken
Emotionele veiligheid creëeren
Meer weten over natuurlijke stress-ontladings-mechanismen
Liefdevol leren luisteren als je kind huilt of boos is
Liefdevol grenzen stellen zonder time-outs of belonen
Het mechanisme kennen achter verbindend en helend spel
De invloed van jouw kindertijd op het opvoeden van je kind verminderen
Een liefdevolle ouder met grenzen zijn

Dieper duiken in Aware Parenting
of
Instructeur Worden?

Wat zeggen anderen?

 

De workshop is warm & liefdevol. Chris is een heel mooi, rustig persoon.
Deze workshop helpt je om (weer) verbinding met jezelf te maken, waardoor je ook weer (meer en beter) verbinding met je kind kan maken.  Zo mooi dat het nooit te laat is om te helen. 

Colette

Ik vond de workshop verbindend, liefdevol en waardevol en Chris verbindend, liefdevol en waardevol. Ik heb nieuwe inzichten over mijn gedrag en waarin ik mezelf de ruimte wil geven. We kregen praktische tips en tools, die ik niet als een truc ga gebruiken maar nu weet hoe ik ze als een bewust ‘element’ in mijn/ ons ouderschap kan inzetten. Doen! Met een uitroepteken. 

Sandra

Heel leerzame en fijne workshop! Je hebt een fijne rustige stem en geeft een goede leidraad. Ik vond het leuk ook met opdrachten tussen door en terug koppelen. Ik heb meer geleerd over verbinding maken en dat en hoe verdriet mag er zijn. Zeker doen! 

Salemme

 

DEEP DIVE IN AWARE PARENTING

0-12 jaar

door Chris Muller, MSc, BTA

Aware Parenting Instructeur en regio coordinator Nederland
Psycholoog
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 

Dinsdag 25 juni 2024

10.00-17.00 (9.45 inloop)
AMSTERDAM (OUD-WEST)

maximum 20 deelnemers

 

€245

Bring a friend €85


partner €65
minimum inkomen €97

 Ik doe mee!


De workshop is met mij (Level 2 Instructeur) en voldoet aan de certificering-eisen om Aware Parenting Instructeur te worden, gecertificeerd door Aletha Solter. De workshop bevat een aantal oefeningen. Er is ook ruim tijd voor vragen. (Vragen over instructeur worden? Klik hier Interesse in de Aware Parenting Academy? Klik hierAWARE PARENTING)

of heb je nog vragen?

Mail de office hier!

 

 

portretten van mij door kim captein