FILM-REVIEW In Utero

In Utero de film. Iedereen in de geboorte-wereld heeft het er over. Ok misschien heeft nog niet iedereen het er over, maar.. bijna iedereen in de geboorte wereld. Het gonst er rond: de documentaire “IN UTERO” moet je zien, over het leven van een baby in de buik en de invloeden van buitenaf, die de baby dan al vormen en beïnvloeden!

Mijn werk is onder meer gericht op baby’s en kinderen helpen helen van stress tijdens de zwangerschap en geboorte, dus ik was dus erg nieuwsgierig naar deze film! Dus ook ik heb hem gezien, samen met een lieve vriendin die ook met moeders werkt. 

Hoe was de film In Utero?

De film snijdt een voor mij zo belangrijk onderwerp aan. Het verhaalt over wat precies de invloed van stress op de feutus in de baarmoeder is en hoe dat proces werkt. En ook wat de impact is van de maatschappij op de feutus in de buik.

De film laat diverse experts aan het woord, onder andere de bekende doctor Gabor Mate die veel over de medicalisering van onze kinderen heeft geschreven (vooral m.b.t. ADHD, maar ook astma en andere ziektes). 

Ik vond het fijn dat de film niet alleen sprak over wetenschap vanuit de psychologie, maar ook keek vanuit de neurologie en epigenetica. De film is  heel compleet, voor zo’n groot en breed onderwerp. Ik vond veel herkenning en hij resoneerde voor een groot deel. Ik ben heel erg blij dat er een professionele film uitgekomen is over dit belangrijke thema, want dit thema gaat me aan het hart. 

Het onderwerp is 1 van de belangrijke redenen waarom ik doe wat ik doe: ouders de support, tools en inzichten bieden om pijn te kunnen doorbreken en hun kind te kunnen helpen met een sterk gevoel van liefde en vertrouwen van binnen, te laten opgroeien. Je kunt een kind niet geheel laten opgroeien zonder stress en pijn, maar wel helpen zodat het weet hoe het kan helen van stress en de pijn van het leven. Zodat het in gezondheid kan opgroeien. 

Al met al: wie hem nog niet heeft kunnen zien, ga hem zien! 

En ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe jij het vond! Mail je me?

Bekijk de trailer van In Utero hier:

in-utero2

 

 


Over de auteur:

Chris Muller, MSc, BTA. is psychologe, Aware Parenting-instructeur (level 2) en regio-coordinator Nederland, counselor en coach in de Transactionele Analyse en moeder. Al 10 jaar support ze ouders. Ze geeft de Aware Parenting Opleiding, trainingen, online cursususen en 1-op-1 begeleiding. Met veel liefde helpt ze jou met je kinderen EN met jou en het kind in jezelf. Het is haar passie dat jij authentiek kunt opvoeden, zodat jij meer plezier en meer verbinding met je kind EN met jezelf ervaart!


 

GRATIS BOEKENGIDS

12 boekentips + uitleg
voor bijna alle ouderschaps-uitdagingen
met alternatieven voor:
time-outs, belonen of slaaptraining 

PLUS! 

Updates & Tips in je inbox!