2 oorzaken van boos worden

Merk je dat je weleens boos wordt op je kinderen? Voel je je daarna schuldig en schaam je je? .

Aletha Solter deelt de oorzaken van ons boos worden in 2 groepen in:


1. vroeger
2. nu.

Dus:

1. Er zijn NU stressvolle gebeurtenissen in jouw leven of er zijn NU onvervulde behoeften bij jou.

2. Er zijn dingen gebeurd in jouw eigen jeugd waar je onbewust aan iets herinnerd worden dat sterke gevoelens op roept.

Je wordt dus niet zomaar boos. Het is vaak heel verklaarbaar en kan veel inzicht geven als jij meer bewustzijn hebt op wat er bij jou gebeurde op dat moment dat je je geduld verloor en boos werd.

Maar het gaat vaak zo snel dat we ons daar niet eens bewust van zijn. En vaak zijn we vanuit schaamte geneigd het allemaal maar te verbergen voor anderen. Er niet over te praten.

Herken je dat?

Merk je dat de schaamte er uiteindelijk ook toe leidt dat je je ook nog eens alleen gaat voelen met al je gevoelens?

Ik wil je dan juist uitnodigen om dit te delen en het naar het licht te brengen zodat je kan zorgen dat je er meer bewustzijn op krijgt, wat er nu toch allemaal bij jou gebeurd. Dan kun je het namelijk gaan veranderen.

Je bent welkom voor een gratis kennismakingscall. KLIK HIER en ik spreek je hopelijk nog deze week!

 

 


Over de auteur:

Chris Muller, MSc, BTA. is psychologe, Aware Parenting-instructeur (level 2) en regio-coordinator Nederland, counselor en coach in de Transactionele Analyse en moeder. Al 10 jaar support ze ouders. Ze geeft de Aware Parenting Opleiding, trainingen, online cursususen en 1-op-1 begeleiding. Met veel liefde helpt ze jou met je kinderen EN met jou en het kind in jezelf. Het is haar passie dat jij authentiek kunt opvoeden, zodat jij meer plezier en meer verbinding met je kind EN met jezelf ervaart!