Meer flow met je kind begint bij…


Meestal komen ouders bij me om een ​​meer flowende relatie met hun kind te krijgen. Ouders willen nieuwe vaardigheden leren, zodat ze de problemen met hun kinderen anders aan kunnen pakken.

Maar zoals ik toen ik nog een kind was al zag bij mijn eigen ouders en leraren en zoals ik ook nu bij mijzelf en mijn clienten vaak zie, begint dit proces vooral bij onszelf. WIJ zijn namelijk degenen die worstelen met gevoelens als ons kind “iets doet”! Wij verliezen ons geduld, wij voelen frustraties als ons kind weer eens niet wil eten, wij voelen ons radeloos wanneer we niet weten wat we nog kunnen doen.

Dus daarom geef ik niet alleen praktische tools, maar help ik je ook met het proces IN JOU ZELF, zodat de reactie op je kind vanuit JOU zelf ook al zal veranderen. Zodat je meer toegang krijgt tot je HART en niet alleen handelt vanuit je HOOFD. 🙂

De belangrijkste basis hierin is het verkrijgen van inzichten over je eigen gedrag, dat van je kind en de communicatie-interactie tussen jullie. Je leert bijvoorbeeld in workshops en sessies ineffectieve patronen te herkennen, hoe ze werken en hoe ze te doorbreken. Je leert ook hoe je andere, meer effectieve reacties kunt ontwikkelen. En je leert meer contact te maken met je intuïtie en je hart.

Om de ouder te kunnen zijn die we willen zijn, moeten we echter hier wel een keuze voor maken. We ervaren namelijk blokkades en die verdwijnen meestal niet zomaar vanzelf! We zijn jaren lang gewend om op een bepaalde manier dingen aan te pakken, omdat we nu eenmaal bepaalde gedachtenpatronen hebben, bepaalde overtuigingen en een bepaalde manier waarop we met onze gevoelens en behoeftes om gaan.

Dus wil je verandering aan brengen, dan zul je ten eerste wat tijd en energie moeten investeren: tijd om andere tools te leren, inzichten te krijgen en je bewust van bepaalde patronen te worden, tijd voor jezelf nemen, tijd samen met je kind doorbrengen en vooral: jezelf de tijd geven om te oefenen!

Want dingen anders gaan aanpakken, vergt oefening en oefening kost nu eenmaal tijd. Het goede nieuws is dat je uiteindelijk hiermee tijd en energie WINT, omdat alles meer flow krijgt. Daarnaast WIN je nog een heleboel meer, zoals meer vertrouwen in jezelf en in je kind en je werkt aan de relatie met je kind EN met jezelf. Je gaat lekkerder in je vel zitten, kan beter bij je intuïtie. Ontwikkelt nieuwe emotionele vaardigheden die je ook op andere gebieden in je leven van pas komen. Alleen de vraag is: wil je die tijd en energie initieel investeren?

Ten tweede is er je eigen comfort-zone. Wil je steeds maar weer boos blijven worden, dreigen of het opgeven en je terugtrekken? Of wil je minder vaak vervallen in deze patronen? Wil je je open stellen voor verandering of vind je het te spannend en wil je dingen graag bij het oude laten, hopend dat het vanzelf wel over waait? Uit je comfort zone gaan is altijd spannend en vergt moed! Anders was het geen comfort-zone!

En ten derde zijn er inderdaad de ouderschaps-tools zoals hoe je met je kind kunt communiceren, spelen en nog veel meer. Maar dat begint vaak allemaal bij de eerste twee stappen. Zodra je hier meer inzicht in hebt, komen die andere tools bijna vanzelf ook of wordt het in ieder geval een stuk makkelijker om ze toe te passen!

Dat hoeven geen grote sprongen te zijn. Dat mag ook een klein stapje zijn, waardoor je al iets uit die comfort-zone stapt en dingen gaan veranderen! Dus mijn vraag aan jou voor vandaag is.. waar ga jij vandaag of morgen tijd aan besteden om een klein stapje uit je comfort zone te nemen, de gang van alledag, om die ouder te zijn die je graag wilt zijn? Die er IN JOU zit? In jouw hart? En die er graag vaker uit wil komen? 

(Wil je dit liever niet alleen doen? Dan ben ik er om je support te geven. KLIK  HIER)

 

 

 


Over de auteur:

Chris Muller, MSc, BTA. is psychologe, Aware Parenting-instructeur (level 2) en regio-coordinator Nederland, counselor en coach in de Transactionele Analyse en moeder. Al 10 jaar support ze ouders. Ze geeft de Aware Parenting Opleiding, trainingen, online cursususen en 1-op-1 begeleiding. Met veel liefde helpt ze jou met je kinderen EN met jou en het kind in jezelf. Het is haar passie dat jij authentiek kunt opvoeden, zodat jij meer plezier en meer verbinding met je kind EN met jezelf ervaart!


 

GRATIS BOEKENGIDS

12 boekentips + uitleg
voor bijna alle ouderschaps-uitdagingen
met alternatieven voor:
time-outs, belonen of slaaptraining 

PLUS! 

Updates & Tips in je inbox!