OPLEIDING in AWARE PARENTING

Leer in 9 maanden Aware Parenting  diepgaand kennen,
live en online


Voor het eerst een complete, live opleiding.

Ervaar het baanbrekende programma van Chris. Leer hoe je kennis, tools en inzichten in gedrag kunt gebruiken om aan de slag te gaan als coach of psycholoog met Aware Parenting van Aletha Solter!
Omgaan met kinderen zonder straffen of belonen en vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

we starten 12 september 2020!
 


Hoe zou het zijn om te helpen om een generatie op te laten groeien in verbinding met zichzelf en elkaar?

Het is tijd voor een wereld vol joy en compassie. Laten we de vervreemding, isolatie en agressie helpen vervangen door liefde, contact en plezier. Het is ook tijd om te stoppen met dromen hierover. Stoppen met dromen over hoe je ouders en kinderen kunt helpen en hoe je kunt starten met actie ondernemen! Help mee en steun gezinnen om met veel warmte en veiligheid, hun kinderen op te laten groeien tot volwassenen die in liefdevol contact staan met zichzelf en hun omgeving. Zodat ze minder last van hun interne kritische stem hebben, minder schuld ervaren, minder schaamte, minder ego, minder perfectionisme en meer compassie voor zichzelf en de ander. 

Dit nu hier, is jouw oproep. Het is voor jou tijd om ook je steentje bij te gaan dragen en te gaan staan voor jouw droom!

  • Want stel je voor dat jij straks ook ouders blij maakt en weer ziet genieten van zichzelf als ouder?
  • Stel je voor dat je ouders weer verliefd naar hun kids ziet kijken?
  • Stel je voor dat je kunt zorgen dat juffen en meesters anders met kinderen om gaan?
  • Stel je voor dat er in de reguliere zorg anders naar kinderen wordt gekeken?
  • Stel je voor dat je helpt kindertrauma te verminderen? 
  • Stel je voor dat je volwassenen kan steunen om kinderen een veilige, liefdevolle jeugd te geven?
  • Stel je voor dat je met al dit mooie werk ook nog eens je inkomen verdient?

Het klinkt misschien soms onmogelijk om veranderingen aan te brengen in de wereld waarin we nu leven, maar als Aware Parenting Instructeur kun je zeker veel betekenen. Ik zie het dagelijks in mijn praktijk. Elk bericht en elke blik van verdriet of opluchting raakt me.

Niet alleen kun jij ook een gezin helpen veranderen en meer liefde en blijdschap in families, scholen en organisaties brengen, maar ook kun jij daarmee deze wereld stap voor stap, kind per kind een meer liefdevolle plek maken.  

Jij hebt de kracht en het vermogen in je, om veranderingen in deze wereld aan te brengen. Jij kunt deze wereld een beetje mooier te maken! Alleen… niet alleen maar vanuit je hoofd. Je zult wel in je kracht moeten gaan staan, je kwaliteiten in moeten zetten en ACTIE moeten ondernemen!

En daarmee bedoel ik ook niet: alleen maar wat doen vanuit je intuïtie omdat het allemaal zo goed voor jou voelde als moeder (daar hebben we genoeg coaches van). En ook denk ik niet dat het helpt om alles alleen maar te leren uit een boekje of van een serie video’s. Om ouders goed te kunnen begeleiden, is er ook voldoende begeleiding voor jou nodig.

Spreekt dit je aan?

Lees dan verder!

Dus..

Wil jij een dieper begrip van Aware Parenting om het te gebruiken in je werk?

 

Wil jij meer verbinding en plezier tussen volwassenen en kinderen creeren?

 

Wil jij steviger in je kennis over dit onderwerp staan als therapeut of coach?

Voel je je soms overweldigd en alleen om dit de wereld in te brengen?

 

Wil je ouders helpen opvoeden vanuit hun hart en vertrouwen?

 

Ben jij bereid om actie te ondernemen en wil jij stappen nemen zodat jij hier ouders in kunt begeleiden en kunt helpen?

Dan is deze opleiding 100% voor jou! 

 

Opleiding in Aware Parenting

door psychologe en
Aware Parenting Instructeur level 2
Chris Muller, MSc, BTA

voor professionals en to be professionals

 

Dit krachtige programma kan iedereen helpen,
van beginners die workshops Aware Parenting willen gaan geven,
tot ervaren coaches en therapeuten die hun werk willen uitbreiden
met kennis van Aware Parenting en hun vaardigheden willen laten groeien hierin. 

 

Dit is wat je leert:

 

1.

Glashelder begrip van alle basisbegrippen van Aware Parenting
zodat je het kunt inzetten in jouw werk.

2.

Tools om een gezin met diverse opvoedvraagstukken te helpen en met vertrouwen deze aanpak met hen toe te kunnen passen.

3.

Eindelijk een simpel maar diepgaand model om het gedrag van kinderen echt te begrijpen
(niet een oud model in een nieuw jasje, zoals zoveel opvoedadviezen zijn!)
en in heldere termen uit kunnen leggen aan ouders hoe het gedrag van hun kids werkt.

4.

Weet wat je wilt als coach en therapeut en waar je heen wilt met je werk,
zodat je vol zelfvertrouwen de coach of therapeut kunt zijn die je wilt zijn.

5.

Ontdek de kracht van tools om kinderen te helpen
grote gebeurtenissen en trauma te verwerken,
zodat probleemgedrag minder wordt of verdwijnt.

6.

Vergroot je toolset met de meest krachtige tools zoals spel en emotionele verwerking,
zodat je mensen kunt helpen om gedrag van kids op een liefdevolle manier te STOPPEN & te  VOORKOMEN.

7.

Help mee om een luide stem van Aware Parenting te creëren en liefdevol ouderschap breder neer te zetten in de wereld.

8.

Voel je zekerder als coach of therapeut om dit werk te gaan doen.

9.

Deel deze reis met anderen, vind steun en ga samen staan voor Aware Parenting!
EN MEER!

 

KORTOM…

jij gaat Aware Parenting de wereld in brengen
en de nieuwe generatie helpen een warme jeugd te geven!

AANMELDEN

Vul hieronder op je computer
het aanmeld-formulier in
voor een intake gesprek
om te zien of deze opleiding voor jou is!

(het formulier is vaak alleen zichtbaar vanaf de computer,
niet vanaf de telefoon)

 

powered by Typeform

 

Over Chris

 

Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Dit doet zij door met ouders te werken om hun ouderschap niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten, twijfels of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar zichzelf en liefdevolle verbinding met hun gezin. Ze creeërt een menselijke omgeving waarin ouders en hun gezinnen uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden. Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris bewuste ouders om hun kind in veiligheid en liefde op te laten groeien tot stevige volwassenen en hun authentieke zelf. Zij kan als geen ander de liefde en het plezier van een ouder weer op laten bloeien. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het hart van het kind, zowel het kind in jou als volwassene, als de stem van het hart van jouw kind.

Chris las op haar 20e (voor zichzelf) het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken. Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast doet ze vanaf haar 14e aan meditatie en vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury). Chris werkt veel met haar intuïtie. 

 

 

opleiding
in aware parenting

live in amsterdam en online

 

 

 

 

Wij gaan 9 maanden met elkaar live en online aan de slag. We behandelen alle 5 de boeken van Aletha Solter. Je leert zo de exacte strategieën die Chris Muller ook gebruikt met Aware Parenting, zowel in haar praktijk als thuis. Aan het einde heb je de tools, modellen en inzichten van deze aanpak om het in je eigen werk te kunnen doorgeven!


 

 

 
  

Module 1:
Jouw visie en jouw droom

Leer de andere deelnemers kennen tijdens een heerlijke lunch en ontdek wat de belangrijkste pijlers voor jou zijn, om dit werk als instructeur te gaan doen. Wie is de instructeur die jij wilt zijn? Met Aware Parenting kun je zowel ouders als professionals gaan helpen en een enorme impact voor volwassenen en kinderen maken. Chris zal je laten zien welke kanten jij op kan met deze aanpak. Je zult ontdekken wat de mogelijkheden voor jou zijn en helder krijgen welke richting jij op wilt met jouw praktijk. Je zult in deze module al een eigen smaak en voorkeur ontdekken, jouw eigen koers een richting geven en weten waar jouw focus ligt met wat je leert.

 

 

 
  


Module 2:
Baby’s Weten Wat Ze Willen

Het is voor veel ouders niet genoeg om het boek te lezen en zo over deze filosofie te leren. In de praktijk blijkt het lastig. Om succesvol Aware Parenting met baby’s en dreumesen (0-2) toe te passen, moet je weten hoe je de stof in de praktijk vertaalt. In deze module laat Chris je precies zien hoe je de stof interpreteert en hoe je dit in de praktijk doet (ongeacht de basiskennis van de ouder over Aware Parenting) en hoe je anderen kunt helpen de ideeën uit het boek succesvol en met liefde en respect toe te passen. Veel mensen vinden het lastig. In deze module leer je hoe je die valkuilen voor ouders weg kunt nemen en theorie omzet in praktijk, zodat ze het zelf thuis liefdevol kunnen toepassen met hun kleintje. 

 

 

  


Module 3:
De Taal van Huilen

In de meeste opvoedadviezen worden huilen en driftbuien gezien als iets slechts wat voorkomen en gestopt moet worden. Een andere kijk op huilen en boosheid, kan ouders al vanaf de geboorte helpen om op een gezonde en ondersteunende manier met deze emoties en hun expressie om te gaan. In deze module laat Chris je zien hoe je de meest voorkomende valkuilen die je als ouder en professional tegenkomt, kunt voorkomen en kunt helen. Je krijgt een bewezen model en praktische handvaten die gegarandeerd helderheid scheppen voor jouzelf en voor ouders, om anders te gaan kijken tegen dit “wangedrag” en er anders mee om te kunnen gaan.

 

 

  


Module 4 en 5:
Attachment Play 1 en 2 (verbindend spel)

Spelen vanuit verbinding gaat niet over hoe je een perfecte ouder of verzorger kunt zijn, maar juist hoe je spelenderwijs en wat losser met het ouderschap om kunt gaan zodat je op een authentieke en verbindende manier je kinderen kunt helpen gebeurtenissen te verwerken. Zo bouw je een relatie van vertrouwen met hen op. Je hoeft je tijdens dit onderwerp bijna geen zorgen te maken dat mensen het een confronterend onderwerp vinden, zoals wanneer het over baby’s gaat of over driftbuien. Als je dit gedeelte hebt voltooid, heb je een van de krachtigste tools om met kinderen om te gaan in handen. Chris deelt haar exacte Spel workshop en spel-inzichten, voor het maken van jouw eigen krachtige workshops en begeleiding van ouders, kinderen of anderen.

 

 

 

  


Module 6 en 7:
Cooperative & Connected (het ongedwongen kind)

Stel je voor dat je ouders en professionals ziet stralen omdat ze kinderen echt begrijpen en beter kunnen begeleiden in wat ze nodig hebben, zonder straffen of belonen? Deze module laat zien hoe jij dat kunt doen! Daarin krijg je de modellen Aletha Solter die jou en je cliënten helpen om gedrag te duiden. Dit is een aanpak die Solter de afgelopen 40 jaar steeds meer afgestemd heeft. Het heeft geleid tot tienduizenden gelukkige gezinnen over de gehele wereld. Je zult in deze module ontdekken hoe je Aware Parenting met kinderen in een bredere zin en van een bredere leeftijdscategorie kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Je zult tools hebben om ouders en volwassenen te inspireren om in de dagelijkse praktijk met kinderen om te gaan zonder “straffen en belonen”. 

 

 

  


Module 8:
Drug Free Kids

Als je alle boeken hebt gelezen van Aletha, welke blijft er dan nog over? Juist. Dit boek gericht op tieners. Hoe leg je de basis voor een tienertijd waarin kinderen niet naar drugs hoeven te grijpen om gelukkig te zijn, hun emoties niet te hoeven voelen en om zich geliefd te voelen? Je ziet in deze module hoe je de vruchten kunt plukken van alle voorgaande jaren, vanaf conceptie tot tienertijd. Ook merk je dat mensen met tieners nog steeds ook Aware Parenting kunnen ontdekken, ook als hun kinderen al tiener zijn! Ik heb ten slotte zelf voor mijzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen op mijn 20e gelezen en kijk wat er van is gekomen! 

 

 

  


Module 9:
Aware Parenting Instructeur worden

In deze module gaan we aan de slag met hoe je nu verder gaat. Je hebt nu aan bijna alle voorwaarden voldaan  om je certificering als instructeur te behalen. Je kan Aware Parenting dan officieel gaan inzetten in jouw praktijk. Chris geeft je deze module de support om jouw workshops leven in te blazen, zodat je met Aware Parenting in je praktijk van start kunt gaan. Hoe ga je nu verder? Hier krijg je helderheid in tijdens deze bijeenkomst en we sluiten we het programma af met een heerlijke lunch. Aan het einde van deze module en na 9 maanden intensieve begeleiding, ben je klaar om jouw licht te laten schijnen tijdens de LIVE AWARE PARENTING DAG zomer 2021 waarop iedereen die deze 9 maanden heeft afgerond, een presentatie of workshop zal geven aan ouders en professionals, waardoor je meteen  het geleerde in de praktijk zet. 

 

+

 

LIVE AWARE PARENTING DAG

zomer 2021

waarop JIJ een presentatie/ workshop geeft

 

AANMELDEN

Vul hieronder op je computer
het aanmeld-formulier in
voor een intake gesprek
om te zien of deze opleiding voor jou is!

(het formulier is vaak alleen zichtbaar vanaf de computer,
niet vanaf de telefoon)

powered by Typeform

Wat anderen zeggen…

 

EEN VAN DE MOOISTE KEUZES


Lieve Chris, Deze reis waarin ik nu nog midden in zit voelt en is GEWELDIG. Een van de mooiste keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb echt mijn hart gevolgd jouw training te starten. Hierdoor zijn er zoveel deuren voor mij open gegaan. Al na 5 maanden heb ik zelf mijn eerste oudercirkel/workshop mogen geven. Werk ik aan mijn website, wat ik nooit had gedacht zo snel te doen. Dit is nog maar het begin. Daarnaast wil ik graag workshops gaan geven voor kinderdagverblijven en misschien zelfs basisscholen. De training is door de 1-1 sessies erg persoonlijk en hierdoor groei ik zelf met hele grote sprongen. Ik sta als mama veel sterker in mijn schoenen en het alle belangrijkste ik durf keuzes te maken vanuit mijn hart en laat mij minder leiden door mijn angsten. Ik ben je heel erg dankbaar voor je liefde, je wijsheid en je humor ?Heeel veel liefs?


Willemijn van Duinen, AWP-instructeur to be

STEVIGER ALS COACH EN MOEDER


Het Aware Parenting Instructeurs Programma heeft mij veel verdieping gebracht om ouder en kind meer met elkaar te verbinden. De theorie in de boeken geven waardevolle inzichten in de behoeften en gedragingen van kinderen en in hoe ouders hun kinderen op een liefdevolle manier kunnen begeleiden tijdens het opgroeien.  De afwisseling met live workshops en online groepsmeetings geven meer diepgang aan de theorie en maakt dat je echt voelt en begrijpt wat je wilt uitdragen binnen gezinnen. Het meest waardevolle van het programma vond ik de persoonlijke coachsessies die ik met Chris had. Chris is een warme, open vrouw met veel wijsheid die ze met respect overbrengt. In de persoonlijke coachsessies was er ruimte om te kijken waar ik zelf tegenaan liep in de uitvoering van Aware Parenting zowel in mijn eigen thuissituatie als in de coaching die ik bij andere moeders in mijn praktijk deed. Dit heeft mij echt de verdieping gegeven in het versterken van de verbinding met mezelf, mijn kinderen en de ouders in mijn praktijk. Ik voel me steviger in mijn eigen moederschap en ik voel mij sterker als coach in mijn praktijk met mooie waardevolle inzichten om weer te delen met mijn klanten. Liefs Angelique

Angelique Buik-Franken, coach & oprichtster “Liev” & AWP-instructeur to be

herken jij jezelf?


Ben jij dat?

 

 

 

Ben jij klaar om

Aware Parenting de wereld in te brengen?

Je krijgt..

9 maanden lang support om dit te gaan doen
mijn kennis, liefdevolle professionele begeleiding
support van gelijkgestemden en samen aan de slag
helder hoe jij er op jouw manier mee wilt werken
begeleiding in het lezen  van de 5 boeken van Aletha Solter
de theorie van Aware Parenting diep doorwerken
oefening met real life cases
1-1 support
live in Amsterdam en online
en:

Aware Parenting Dag

plekje op de Aware Parenting Dag in 2021 met jouw workshop / presentatie

BONUSSEN

business masterclass

door Business & Branding expert Floortje Lopes

masterclass voldoende energie

+ energie plan om voldoende energie te hebben tijdens de opleiding
door Orthomoleculair Specialist Denise Boon

 

 

FAQ

KRIJG IK EEN CERTIFICAAT VAN DEELNAME?

Ja, je krijgt een certificaat van deelname. Ook geef je samen met alle deelnemers als afsluiting een presentatie / workshop tijdens de Aware Parenting dag in 2021, die ik organiseer.

 

BEN IK DAN AWARE PARENTING INSTRUCTEUR?

Nee, Aletha Solter certificeert je en daarvoor moet je een aanmeldprocedure door bij Aletha Solter. Er zijn een aantal eisen hiervoor. Aletha Solter geeft je dan een certificaat. Je voldoet dan wel aan de meeste voorwaarden.

 

VOLDOE IK ER NA AAN DE VOORWAARDEN OM INSTRUCTEUR TE WORDEN?

Als je het programma volgt en alles doet, voldoe je aan bijna alle voorwaarden (je moet dan alleen nog door de aanmeldprocedure met Aletha Solter).

 

IS BETALING IN TERMIJNEN MOGELIJK?

Ja, je kunt betalen in 9 termijnen.

KAN IK HET AFSCHRIJVEN VAN DE BELASTING?

Ja als je een eigen bedrijf hebt, kun je de BTW aftrekken en het als investering opvoeren.

KAN IK OOK MEE DOEN ALS IK NOG GEEN BEDRIJF HEB?

Ja, je kunt ook mee doen als je nog geen bedrijf hebt of nog geen professional bent.

KAN IK OOK MEE DOEN ALS PROFESSIONAL?

Ja, het programma is zodat je als professional met Aware Parenting kunt werken.

 

IS HET PROGRAMMA ALLEEN VOOR ALS JE WILT WERKEN MET OUDERS OF JONGE KINDEREN?

Nee, het programma is ook voor als je werkt met anderen. Bijv kinderen of bijv werken met leerkrachten of je bent zelf leerkracht. Maar er is meer mogelijk.
Ook voor psychologen geeft het diepgaand inzicht in de kindertijd van volwassenen.

 

IS HET PROGRAMMA ALLEEN ONLINE OF VOORAF OPGENOMEN?

Nee, het programma is zowel live online als live in Amsterdam en interactief, samen met mij en de andere deelnemers.

 

IS HET ALLEEN THEORIE OF OOK OEFENING?

Er zit veel oefening in, case studies en je geeft aan het einde zelf een presentatie/ workshop tijdens de Aware Parenting dag.

 

KAN IK STUDIEPUNTEN KRIJGEN?

Nee

AANMELDEN

Vul hieronder op je computer
het aanmeld-formulier in
voor een intake gesprek
om te zien of deze opleiding voor jou is!

(het formulier is vaak alleen zichtbaar vanaf de computer,
niet vanaf de telefoon)

powered by Typeform