Dieper duiken in Aware Parenting? 

Wil jij weten…

hoe geboorte trauma invloed heeft op gedrag en emoties?
Hoe je een kind kunt helpen verwerken?
Hoe je emotionele veiligheid creëert?
Wat natuurlijke stress-ontladings-mechanismen zijn en hoe ze te gebruiken?
Hoe je liefdevol kunt luisteren als je kind huilt of boos is?
Hoe je liefdevol grenzen kunt stellen?
Wat het mechanisme is achter therapeutisch spel?
Wat de invloed is van jouw kindertijd op het opvoeden van je kind?
Hoe te werken met Aware Parenting?

Doe dan mee met de workshop

DEEP DIVE IN AWARE PARENTING

door Chris Muller, MSc, BTA

Level 2 Aware Parenting Instructeur
Psycholoog
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 

Datum 23 en 24 mei
14.00-17.30

VOL

 

Mogelijkheid om mee te doen met
de engels versie
30 en 31 mei
mail me hier

 

 

De workshop bestaat uit 2 sessies van een 3 uur durende online workshop met mij (Level 2 Instructeur) en voldoet aan de certificering-eisen om Aware Parenting Instructeur te worden. Aletha Solter, de oprichtster van het Aware Parenting Instituut heeft een tijdelijke uitzondering gemaakt om de 6 uur durende workshop die deel uitmaakt van de certificering-eis om instructeur te worden, online te doen. De workshop bevat een aantal oefeningen. Er is ook ruim tijd voor vragen. (Vragen over instructeur worden? Klik hier)


AWARE PARENTING
is gebaseerd op

 

veilige hechting

Attachment Parenting, Natuurlijk Ouderschap

Niet straffen/ belonen

Onvoorwaardelijk Ouderschap
Democratisch Ouderschap

verwerking van emoties en trauma

bij onze kinderen maar ook onszelf

Ervaringen

 

Deze workshop is voor:

 

 

ouders en professionals (bijvoorbeeld coaches, therapeuten, leraren en doktoren) die een dieper begrip van Aware Parenting willen hebben.

degenen die Aware Parenting Instructeur willen worden. (Vragen daarover? Klik hier)

opvoeden van / werken met kinderen van 0 t/m 12 jaar

Je bent al bekend met het werk van Aletha Solter, doordat je een boek van haar hebt gelezen, client bij mij bent of een workshop/ cursus hebt gedaan.

 

 

Aware Parenting gaat uit van vertrouwen. Kinderen veilig en in vertrouwen laten opgroeien. Daar hoort ook bij dat ervan uit gegaan wordt dat kinderen ‘goed’ worden geboren. Kinderen willen dus echt graag hun best doen en mee werken om er bij te horen. Kinderen willen zich eigenlijk echt niet “misdragen” of jou het leven moeilijk maken.

Ruzie, pijn doen of jou boos krijgen, is niet wat ze in hun hart willen. Ook al lijkt het er soms verdacht veel op, ze ervaren op dat moment vanalles waardoor het ze niet meer lukt.

Stress, trauma, onveiligheid en onveilige hechting hebben namelijk een enorm effect op kinderen (en helemaal hooggevoelige kinderen) en kunnen leiden tot gedragsproblemen rondom hechting, slaap, eten, concentratie, druk zijn, agressief gedrag, depressie, lichamelijke ziekte en meer.

De stress kan komen door kleine dingen, zoals een doktersbezoek, maar ook grotere gebeurtenissen zoals geboorte trauma, scheiding van de ouders of nu de situatie rondom corona. Gelukkig weten kinderen hoe ze dit kunnen verwerken.

Kinderen hebben een natuurlijk vermogen om stress en trauma’s te helen, door de gevoelens te ontladen via lachen, huilen en boos zijn.
Wij kunnen kinderen daarin begeleiden en ondersteunen, waardoor ze weer in hun natuurlijke staat van joy en verbinding kunnen zijn.

ERVARINGEN

“Ik ben enorm blij dat ik de workshop heb mee gevolgd. Ik had een beetje twijfel over hoe 1 dag de nodige impact zou kunnen maken. En ik merk dat jouw aanpak om ons even te laten voelen hoe het is om in de schoenen van onze kinderen te staan heel diep gaat. Ik vond het zo mooi om te zien dat iedereen zich kon overgeven. We waren allemaal zo kwetsbaar en zo puur en zo hartelijk. Ik ben echt onder de indruk. Dit was zeker geen dagje theorie. En de theorie kan ik immers uit een boek halen, dus daar was ik ook niet echt naar op zoek. Dank je!!” Liza Pinson, Aware Parenting Instructeur, deelneemster Workshop Spel, België
“Hey Chris,Ik wilde je graag nog mailen over onze Herfstdag! Ik heb erg fijne reakties gekregen achteraf. De deelnemers hebben veel gehad aan jouw workshop vol voorbeelden, hij was heerlijk concreet. Voor veel ouders was die echt heel vernieuwend, en ze namen concrete handvaten en tips mee naar huis. Ook hoe je vertelde over je eigen al dan niet gelukte spel-pogingen was echt fijn… het gaf ruimte om het niet ‘perfect’ te moeten doen en dus om te mogen experimenteren met deze ideeen thuis. En tegelijk was erg duidelijk hoeveel impact je kan hebben met dit soort spel! Zelf vond ik het ook echt fijn om het eens ‘uit het leven gegrepen’ uitgelegd te krijgen. Ik ben echt blij dat ik jou heb uitgenodigd, het was een heel geslaagde dag! Met liefs! Annelies”
Annelies Meuris, Mam Aditi, Belgie
“Lieve Chris, Ik twijfelde of ik mee zou doen, want onze kinderen zijn 6 en 8. Zijn ze niet te oud, ben ik niet te laat om hier te leren? En moet dat nou echt een hele dag kosten? En het geld.. kan ik het wel verantwoorden naar mijn partner? Gelukkig mailde je me nog. Daardoor had ik de kans te kiezen mezelf deze workshop te gunnen. Voor mezelf, voor mijn ontwikkeling als mens en ouder, voor het plezier en de verbinding die ik met onze kinderen wil ervaren! En het was geweldig! Mijn lijf hart en hoofd tollen nog, om iedereen erover te vertellen en om in Play nirvana te geraken! Meteen ‘s avonds heb ik met beide kinderen 10’ speeltijd kunnen doen. Tot mijn verbazing koos onze 8 jarige om niet extra op de iPad te spelen! Met beide heb ik meer gelachen dan in lange tijd.Dankjewel lieve Chris =)” Tess Doucet, deelneemster Workshop Spel, Begeleider Deep Field Relaxation™ Amstelveen

 

Wie is Chris?

 

Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Dit doet zij door met ouders te werken om hun ouderschap niet langer te laten bepalen door maatschappelijke concepten, twijfels of angst, maar door hen te laten ervaren dat het een ontdekkingsreis is naar zichzelf en liefdevolle verbinding met hun gezin. Ze creeërt een menselijke omgeving waarin ouders en hun gezinnen uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de bekende toolset van opvoeden. Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris bewuste ouders om hun kind in veiligheid en liefde op te laten groeien tot stevige volwassenen en hun authentieke zelf.

Chris las 23 jaar geleden, op haar 20e voor zichzelf het boek Baby’s Weten Wat Ze Willen van Dr. Aletha Solter. Samen met het boek van Alice Miller, Drama van het Begaafde Kind, werden dat haar 2 favoriete boeken. 

Chris heeft een Master of Science in de Psychologie, is Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en is opgeleid tot Counsellor in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast doet ze vanaf haar 14e aan meditatie en vanaf haar 16e (Transformatieve) Yoga. Zij heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, TA in relaties, familie-opstellingen, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury). Chris werkt veel met haar intuïtie.

Ze heeft door de jaren heen duizenden ouders geholpen en begeleid naar meer verbinding met hun kinderen, zichzelf en hun partner en meer plezier en flow in hun gezin. Dit doet zij door middel van workshops, online cursussen, blogs en artikelen in verschillende media en coaching- en trainingsprogramma’s. Zij kan als geen ander de liefde en het plezier van een ouder weer op laten bloeien. Chris ziet bovendien door alles heen de stem van het hart van het kind, zowel het kind in jou als volwassene, als de stem van het hart van jouw kind.

 

 

In de workshop komen aan bod:

Hoe geboorte trauma invloed heeft op gedrag en emoties van een baby en kind.
hoe je het kunt helpen verwerken.
Hoe je emotionele veiligheid creëert.
Wat natuurlijke stress-ontladingsmechismen zijn en hoe ze te gebruiken.
De wijze waarop spel helpt.
Hoe je liefdevol kunt luisteren als je kind huilt of boos is.
Hoe je liefdevol grenzen kunt stellen.
De invloed van je eigen kindertijd op het opvoeden van je kind.
Werken met Aware Parenting als instructeur

Dieper duiken in Aware Parenting
of
Instructeur Worden?

DAN IS DE WORKSHOP

DEEP DIVE IN AWARE PARENTING

VOOR JOU!

Ervaringen

 

 

VOL!

1 workshop in 2 delen (ivm corona online)
zaterdag 23 mei 14.00-17.30 
zondag 24 mei 14.00-17.30 
Mogelijkheid om mee te doen met
de engels versie 30 en 31 mei
mail me hier

 


of heb je nog vragen?

Mail me hier!

 

 

portretten van mij door kim captein