Hallo lieve ouder! 

Met veel liefde, passie en plezier help ik jou uit de worsteling, terug in verbinding met je kind, je partner en jezelf te komen! Ik werk met praktische tools  en diepgaand. Ik werk niet alleen met jouw hoofd, maar ook je hart. 

Als kind zei ik: “Later ga ik volwassenen helpen, om kinderen te begrijpen. En ik ga volwassenen helpen om zelf weer  kind te kunnen zijn.” Toen ik 9 was wilde ik daarom psycholoog worden. En op mijn 19e las ik mijn eerste opvoedboek. 

Het ouderschap zie ik als een reis waarin we als mens elke dag groeien. Ik help jou in je kracht en in je hart te komen. Jouw intuïtie te versterken, zodat je van binnen weet hoe je kunt reageren in lastige situaties. Ik leg geen rigide opvoed-tips op. Jouw stijl, jouw tempo.

Ik doe geen concessies aan het kind in mij, in jou en in jouw kind. Ik geloof in jou en ik geloof in jouw kind. En dat voel je. Lees hieronder meer…

Liefs,

Chris

Chris Muller, MSc, BTA,
Psycholoog, MSc
Counsellor en Coach in de Transactionele Analyse, BTA
Aware Parenting Instructeur Level 2 (enige in NL)

Lees hieronder meer…

 

 

 

+Mijn verhaal

Als kind geloofde ik er heilig in dat liefde, vertrouwen, respect en verbinding met kinderen om te gaan. Ik zag echter dat “grote mensen” hier mee worstelden en zo ontstond de wens om psycholoog te worden. Later als tiener paste ik op kinderen, sommige met grote frustraties. Juist met hen bleef ik steeds weer werken met spel, communicatie, vertrouwen en verbinding. Ik zag hoe vruchtbaar dat was.

Als ik kind zag ik dat kinderen volwassenen spiegels voorhielden en sterke gevoelens in volwassenen opriepen. Ik zag hoe oude onopgeloste kinderpijn en trauma’s naar boven kwamen. Rond mijn 15e zat ik niet lekker in mijn vel. Omdat ik mijn pijn niet door wilde geven aan mijn toekomstige eigen kinderen, begon ik op 16-jarige leeftijd met het helen ervan. Ik wilde ik geen diagnose of pillen, want ik wist dat het te maken had met inter-generationeel trauma. Ik wilde leren mezelf te herverbinden met het kind in mij. Ik begon met meditatie en yoga.

Toen ik 19 was vond ik de therapie die ik zocht, van een oude wijze psycholoog, die heeft laten zien wat er gebeurt als een therapeut vertrouwen in de kracht van zijn clienten stelt.

Rond mijn 19e las ik mijn eerste boeken over ouderschap. Eerst Alice Miller’s “Drama van het Begaafde Kind”. Daarna het boek ‘Babies Weten Wat Ze Willen‘ van Aletha Solter. Dit resoneerde diep met mijn eigen ideeën over omgaan met kinderen en hoe wij hebben leren dissociëren van onze eigen emoties en behoeften (of er mee in contact kunnen blijven). Het werd een van mijn lievelingsboeken en later werd ik gecertificeerd voor het instituut van Aletha Solter als instructeur. Het vormt de basis van mijn werk nu.

Ik wist niet precies hoe het moederschap er uit zou zien, alleen dat het confronterend en een spiegel zou zijn. Dus toen ik zelf moeder werd merkte ik dat de emotionele vaardigheden en de inzichten over mijzelf en het gedrag van kinderen, me enorm hielpen om door de worstelingen heen te komen en de moeder te kunnen zijn die ik wilde zijn. Niet perfect, maar wel met een zaklamp en een plattegrond om in het donkere bos steeds weer naar het licht te komen.


Ik heb al zo vaak ervaren dat je meer verbinding en plezier in het ouderschap kan ervaren. En ja, het ouderschap kan soms heel zwaar zijn, maar meer flow, plezier en lichtheid zijn echt mogelijk! Ik heb honderden gezinnen mogen helpen en gezien dat het kan. Ik ben er dus ten volle van overtuigd dat dat ook voor jou mogelijk is!

Het ouderschap is voor mij niet  dat je altijd weet hoe het moet en altijd de chaos de baas blijft, maar juist een reis die kans biedt op diepe transformatie van jouzelf en het verdiepen van de relaties met de anderen in jouw gezin: een liefdevolle relatie met jou zelf, een liefdevolle relatie met jouw kind en een liefdevolle relatie met je (ex)partner!

 Wat anderen zeggen over mij:

 

""Hey Chris, Ik wilde je graag nog mailen over onze Herfstdag! Ik heb erg fijne reakties gekregen achteraf. De deelnemers hebben veel gehad aan jouw workshop vol voorbeelden, hij was heerlijk concreet. Voor veel ouders was die echt heel vernieuwend, en ze namen concrete handvaten en tips mee naar huis. Ook hoe je vertelde over je eigen al dan niet gelukte spel-pogingen was echt fijn... het gaf ruimte om het niet 'perfect' te moeten doen en dus om te mogen experimenteren met deze ideeen thuis. En tegelijk was erg duidelijk hoeveel impact je kan hebben met dit soort spel! Zelf vond ik het ook echt fijn om het eens 'uit het leven gegrepen' uitgelegd te krijgen. Ik ben echt blij dat ik jou heb uitgenodigd, het was een heel geslaagde dag! Met liefs! Annelies"
Annelies Meuris, Mam Aditi, Belgie


"Ik ben enorm blij dat ik de workshop heb mee gevolgd. Ik had een beetje twijfel over hoe 1 dag de nodige impact zou kunnen maken. En ik merk dat jouw aanpak om ons even te laten voelen hoe het is om in de schoenen van onze kinderen te staan heel diep gaat. Ik vond het zo mooi om te zien dat iedereen zich kon overgeven. We waren allemaal zo kwetsbaar en zo puur en zo hartelijk. Ik ben echt onder de indruk. Dit was zeker geen dagje theorie. En de theorie kan ik immers uit een boek halen, dus daar was ik ook niet echt naar op zoek. Dank je!!" " Liza Pinson, deelneemster Workshop Spel, België
"Lieve Chris, Ik twijfelde of ik mee zou doen, want onze kinderen zijn 6 en 8. Zijn ze niet te oud, ben ik niet te laat om hier te leren? En moet dat nou echt een hele dag kosten? En het geld.. kan ik het wel verantwoorden naar mijn partner? Gelukkig mailde je me nog. Daardoor had ik de kans te kiezen mezelf deze workshop te gunnen. Voor mezelf, voor mijn ontwikkeling als mens en ouder, voor het plezier en de verbinding die ik met onze kinderen wil ervaren! En het was geweldig! Mijn lijf hart en hoofd tollen nog, om iedereen erover te vertellen en om in Play nirvana te geraken! Meteen 's avonds heb ik met beide kinderen 10' speeltijd kunnen doen. Tot mijn verbazing koos onze 8 jarige om niet extra op de iPad te spelen! Met beide heb ik meer gelachen dan in lange tijd.Dankjewel lieve Chris =)" Tess Doucet, deelneemster Workshop Spel, Begeleider Deep Field Relaxation™ Amstelveen

"Hi dear Chris! I hope you're enjoying your Friday evening! I wanted to send you an update of these past weeks. I feel like this new awareness and all the new information have been AMAZING. It takes a lot of work to change the ways we operate with and I'm now so aware of how often I'm in survival mode. What has become SO clear to me is when one of my children needs to empty their bucket. It's amazing to watch them cry and feel like, "ah, here we go" and exhale in relief as opposed to cringe in stress. Thank you, Chris!!!!!!!!!!!! Big hugs and happy weekend! HalimaHalima, mother of 2, Chile 
adisti-aware-parenting-bewust-ouderschap-consult-xs-web
"Lieve Chris, ik heb de sessie als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen...Dank voor je mooie werk lieverd.
Veel liefs, Adisti"
Adisti van Os, moeder van 2, Yoga & Soo, Amsterdam, over consult
rimke
“Dankjewel Chris! Ik zou graag meer workshops bij je volgen. Ik ga naar huis met praktische tips en een gevoel van zin en vertrouwen in het proces dat ik doormaak met mijn dochter. De workshop was me heel waardevol. Chris begeleid de workshop met lichtheid en humor en schept een prettige ruimte om in contact te komen met wat er aan gevoelens speelt. De informatie is praktisch toepasbaar en tegelijkertijd kijken we samen naar diepere lagen de leven in onszelf als ouders. Haar adviezen zijn afgestemd op je persoonlijke situatie.” Rimke Koper, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam
"(De sessie laatst) heeft veel opengegooid. Mijn zoon is opener geworden, ik ook. Durf dingen van mijzelf die ik niet  leuk vind te accepteren en er te laten zijn of een andere weg in te slaan. Gaat met frustratie en verdriet, maar ik kom dichter bij de kern en dat is denk ik goed. Bedankt voor je hulp op mijn weg, Je luisterend oor en tips. Liefs Marieke" Marieke de Vries, moeder van 3 kinderen, consult, Utrecht

"Dear Chris, It was lovely to meet you today and thank you for such an insightful session. The content of your workshop Parenting with Patience really does get to the heart of human interaction and our thoughts, and your explanation of the theory helps to put our thoughts into context. Thank you also for the worksheets which will really help to remember these insights for the future. I'm so pleased to now have some actionable things to work with from now on, and am happy to have also gained some lovely friends to continue sharing with. Thank you for listening, for your experiences and tools and techniques which I am sure will enable much more play, fun and laughter in our home! I will be sure to share your details and my experience with other parents. Thank you again and best wishes, Jo" Jo Molina, Workshop Parenting With Patience, Londen

"Je hebt me heel helder laten zien hoe mijn dochter communiceert. Nu heb ik een dieper begrip van haar en ben ik in staat om haar te helpen op die momenten dat ze me echt nodig heeft! Nogmaals bedankt voor skype gesprek laatst (red. een paar weken geleden), ben sindsdien enorm geduldig en happy. Voelen kids natuurlijk ook. Ik had paar dagen geleden voor het eerst pas weer het gevoel van, en nu moet ik weer even opladen. Dat is toch fantastisch! You rock!! xxx" A. Bouwers, moeder van 2 kinderen, Amsterdam, over consult
"Boordevol ideeen en met veel zin in spel ga ik weer naar huis! Leuk om meer te leren over spelen en hoe dit in te zetten met je kinderen. " Ananda, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam

Scholing

 

Naast het bezit van een universitaire Master in de Psychologie (MSc), ben ik gediplomeerd Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse (BTA certificaat) en gecertificeerd Aware Parenting-instructeur LEVEL 2 (enige in Nederland) voor het instituut van Aletha Solter. Ik ben ook opgeleid als regisseur documentaire aan de Nederlandse Film & Televisie Academie. Het geduldig kunnen observeren, een oog voor menselijke schoonheid en verhalen neem ik mee in mijn huidige werk.

Ik heb een stuk of 10 Aware Parenting workshops, opleidingen en cursussen gevolgd. Ik heb daarnaast meer dan 20 jaar (Transformatieve) Yoga beoefend. Ik heb naast een 2-jarige opleiding en vele intensieve meerdaagse trainingen gevolgd op het gebied van Transactionele Analyse, een praktisch model om de dynamiek tussen ouder en kind goed te begrijpen. Ik heb talloze familie opstellingen gedaan en ben er in getraind. Ik heb trainingen in Geweldloos Communiceren met Kinderen,  Pikler & Speelruimte (ook wel bekend als RIE) en Babywearing gedaan.

Ik heb bovendien met plezier tientallen boeken, artikelen over ouderschap gelezen en talks beluisterd. Ik ben bekend met De Gordon Methode, Co-Sleeping, borstvoeding, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. 


Mijn praktijk in Amsterdam
 (Ik doe ook online sessies)

Behoefte

In mijn werk kijk ik samen met jou naar de onderliggende behoeften van je kind en van jou. Ik begeleid je om inzichten te krijgen in wat de behoeften zijn in jullie situatie.

Oorzaak

Door anders naar de situatie gaan kijken en de oorzaak van gedrag helder te krijgen, kan alles veranderen. Ook help ik je meer bewustzijn te creëren van wat er bij jou leeft. Hierdoor verdiep je de verbinding met jezelf en je kinderen. Je kunt zo uit de angst stappen en weer met plezier in het ouderschap staan.

Integriteit

In mijn werk respecteer ik de integriteit, wensen en grenzen van kind en van volwassene. Integriteit is een belangrijke waarde voor mij. 


Werkwijze

 

Als je werkt met mij zul jij:
 • Je zekerder voelen als ouder
 • Vanuit je hart in plaats vanuit angst handelen
 • Uit jouw schaamte- en schulgevoelens stappen
 • Gaan leven in plaats van overleven
 • Je intuïtie aanscherpen
 • Je grenzen beter kennen en liefdevol bewaken
 • Het gedrag van je kind begrijpen met simpele modellen
 • Praktische ouderschaps-tools hebben
 • Joy hervinden in jezelf, waardoor de flow in je gezin terugkomt
 • Meer plezier met je kind en je partner ervaren
 • En meer..

Ik werk NIET met:
 • time-outs,
 • belonings-systemen
 • consequenties
 • slaaptraining
 • andere vormen van gedragstraining
 • diagnoses/ labels
 • oordelen, schuld, schaamte
Ik werk WEL met:
 • therapeutisch speltips
 • praktische opvoedtips
 • communicatie-tools
 • modellen om gedrag te begrijpen
 • inzicht in spiegeling tussen ouder en kind
 • eigen innerlijke balans
 • innerlijk kind helen
 • familie dynamiek & systeem
 • lichaamswerk
circle-grey

1.

Veilige hechting
voor geboorte
t/m adolescentie
circle-grey

2.

Onvoorwaardelijk
Democratisch
ouderschap
circle-grey

3.

Verwerking van
gevoelens
en trauma

Start hier..

 

1. GRATIS Boekengids

KLik hier voor de 12 Boekentips voor elke situatie, om van strijd naar verbinding te gaan + tips in je inbox.

2. GRATIS Introductie consult

Klik hier om kennis te maken via video-bellen om te zien of we klikken en hoe ik je kan helpen.

3. Tips

Lees hier mijn tips

Liefs!

Chris 

Chris Muller, MSc, BTA,
Psycholoog, MSc
Counsellor en Coach in de Transactionele Analyse, BTA
Aware Parenting Instructeur Level 2 (enige in NL)