Hallo! 

Ik ben Chris, Psycholoog (universiteit, MSc), Counsellor Transactionele Analyse en Aware Parenting-instructeur en.. moeder.

Ik ben een gids die ouders ondersteunt in hun reis van het ouderschap en professionals in hun werk, om meer vreugde en verbinding met zichzelf EN kinderen te vinden.

Belangrijke kernbegrippen voor mij zijn respectvol & liefdevol omgaan met kinderen en met jezelf.

Lees hieronder:
  • Mijn verhaal
  • Scholing
  • Werkwijze
  • Aan de slag

Organisaties waar ik mee gewerkt heb/ werk: 

 

 



Mijn verhaal

Als kind had ik idealen over het omgaan met kinderen. Ik was er van overtuigd dat het mogelijk moest zijn om om te gaan met kinderen vanuit liefde en respect. Met plezier en met spel. Samen slapen, zonder struggles. Zonder time-outs, belonen, straffen, “goedzo’s”… Maar wel met grenzen.

Als tiener paste ik op kinderen met grote frustraties. De kleuter schold me uit als een doorgewinterde zeeman. Een groepje 9 jarigen stond bovenop de schuur in de tuin. Juist met hen bleef ik steeds weer werken met vertrouwen en verbinding. De tools (o.a. communicatie en spel) gebruikte ik toen nog vanuit mijn intuïtie, maar nu begrijp ik ook de theorie, waarom het toen zo goed werkte en soepel liep.

Ik had dus mooie idealen, maar volgens mijn moeder hadden alle ouders ooit mooie idealen voordat ze ouders werden. Ik vroeg me af: zou ik ook anders met kinderen omgaan als ik moeder werd?


voor mij is de wijze waarop we ouderschap beleven en praktiseren,  diep verbonden met ons eigen verhaal.

Om er achter te komen, observeerde ik volwassenen. Zo ontdekte een belangrijke oorzaak die ouderschap lastig maakt: kinderen kunnen in ouders sterke gevoelens oproepen. Boosheid, frustratie, verdriet.. En juist op die momenten vallen alle idealen van een ouder in scherven.

Dat kon ook mij dus ook gaan gebeuren. Dat ik op een dag zomaar verdwaald in een zee van boosheid en frustratie, naar mijn kind zou roepen “Hou op! Doe niet zo vervelend!” en dingen zou doen die ik niet wilde doen.

Ik wilde dat moment niet afwachten, dus ging ik als tiener op zoek naar manieren om met zulke situaties om te kunnen gaan. En net zoals jij dat nu ook doet, zocht ik toen support. Ik startte met Transformatieve Yoga, volgde trainingen in Transactionele Analyse en las boeken over ouderschap.

En zo kwam ik, 15 jaar voordat ik moeder werd, in aanraking met het boek ‘Babies Weten Wat Ze Willen‘. Het werd 1 van mijn favoriete boeken, omdat het diep resoneerde met mijn eigen ideeën over ouderschap en over onszelf als mensen.

Ik leerde hoe we als kind geleerd hebben om uit contact te gaan met onze behoeften en gevoelens. Ze niet goed te kennen, zodat we eten als we boos zijn, werken als we moe zijn. Ik leerde om in contact te komen met mijn eigen behoeften en gevoelens. En ook leerde ik hoe we baby’s al kunnen helpen met hun gevoelens en behoeften in contact te blijven, zodat ze in vertrouwen opgroeien en voelen wat hun lichaam nodig heeft. 

Hoe het moederschap er precies uit zou zien, kon ik natuurlijk niet weten. Maar confronterend en uitdagend, dat wist ik. En daar had ik gelukkig tools en inzichten voor verzameld. Dus toen ik zelf moeder werd, kwam dat enorm van pas. Samen met de inzichten over de oorzaken van gedrag van kinderen, was dat goud waard. Daardoor kon ik makkelijker de moeder zijn die ik wilde zijn.

chris-aware-parenting-3

En dat kan jij ook!

Ik heb dus ervaren dat je wel de ouder kan zijn die je wil zijn, ondanks wat er in je rugzak zit, maar dat het niet vanzelf gaat. Dat het ouderschap echt heel lastig kan zijn, maar dat verandering ook mogelijk is. En ik ben er van overtuigd dat dat ook voor jou mogelijk is!

Als je -net als ik – het ouderschap niet ziet als een eindstation waarin je het maar allemaal moet weten en de chaos de baas moet blijven, maar als een reis die kans biedt op diepe transformatie. Want ondanks mijn ervaring en kennis, heb ik ook momenten waarop ik worstel en leer ik zelf ook steeds weer nieuwe dingen over ouderschap, kinderen, mensen en over mijzelf. En al die mooie dingen neem ik mee in mijn werk met jou.

Luister hier naar het interview met Mum’s The Word

 

 

chris-aware-parenting-6

 

Scholing

Ik wilde als kind graag therapeut worden en besloot dat ik psychologie wilde studeren. Naast het bezit van een universitaire Master in de Psychologie, heb ik een diploma Counsellor/ Coach in de Transactionele Analyse en ben ik een gecertificeerd Aware Parenting-instructeur.

Ik heb als instructeur een online training van 9 maanden en ook diverse Aware Parenting workshops en cursussen gevolgd.

Ik heb daarnaast meer dan 7 jaar Transformatieve Yoga beoefend. Ik heb korte en langere trainingen gevolgd op het gebied van Transactionele Analyse, Geweldloos Communiceren met Kinderen,  Pikler & Speelruimte (ook wel bekend als RIE) en Babywearing.

Ik heb bovendien met plezier talloze boeken en artikelen over ouderschap gelezen en ik kijk graag video’s. Ik blijf me graag ontwikkelen en volg momenteel de opleiding tot Transactionele Analyse counselor / coach. Ik ben bekend met De Gordon Methode, Co-Sleeping, borstvoeding en HSP.

Aware Parenting begon als een hobby, zo’n 20 jaar geleden. Toen ik 15 jaar later zelf moeder werd, begon ik met het organiseren van bijeenkomsten voor moeders om samen de diepte in te kunnen gaan. Al gauw bleek dat mijn jarenlange interesse, mijn scholing en achtergrond en door de hoeveelheid boeken en cursussen die ik als moeder verslond, ouders naar mij toe kwamen met vragen en ik hen verder kon helpen met nieuwe inzichten. Zo besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken om de tools en inzichten die ik door de jaren heen vergaard heb, met nog veel meer moeders en vaders te kunnen delen. 

Mijn praktijk

 

chris-aware-parenting-4

Werkwijze

In mijn werk kijk ik samen met jou naar zowel de behoeften van je kind als naar die van jou. Ik begeleid je om inzichten te krijgen in wat er in jullie situatie, bij ieder van jullie speelt.

Door anders naar de situatie gaan kijken en de onderliggende oorzaak van het gedrag helder te krijgen, kan opeens alles veranderen. Hierdoor verdiep je de verbinding met jezelf en je kinderen en kun je uit de angst stappen en weer met vreugde en licht in het dagelijks ouderschap staan.

Ik wissel het af met praktische suggesties en doe dit alles zonder straffen, belonen, time-out of slaaptraining. Ik geef alternatieven die goed voor je kind EN voor jou voelen.

In mijn werk respecteer ik de integriteit, wensen en grenzen van kind en van volwassene. Integriteit is een belangrijke waarde voor mij. Ik geniet van de transformatie die de ander door maakt en steeds brengt een ieder mij ook weer wat nieuws. 

WerkModel

 

Er zijn geen vaste, rigide werkwijzen en schema’s die je zou moeten volgen. Wel handvaten en inzichten, om je kind en jezelf op een dieper niveau te kunnen begrijpen en met elkaar in contact te kunnen komen en blijven. Ik werk met het model van Bewust Ouderschap en dat omhelst 3 gebieden:

circle-grey

1.

Veilige hechting
voor geboorte
t/m adolescentie
circle-grey

2.

Onvoorwaardelijk
Democratisch
ouderschap
circle-grey

3.

Verwerking van gevoelens en trauma
chris-aware-parenting-5

Aan de slag..

  1. Ontvang mijn GRATIS Boekengids met 12 Ouderschaps-Boeken om van strijd naar verbinding te gaan.
  2. Vraag een GRATIS introductie consult aan via Skype om te kijken of ik je support kan bieden in de praktijk, via Skype of thuis.
  3. Kijk hier voor (gratis) cursussen en workshops.
  4. Twijfel je of heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!


Lieve groet,

Chris 

 Wat anderen zeggen over mij:

 


"Ik ben enorm blij dat ik de workshop heb mee gevolgd. Ik had een beetje twijfel over hoe 1 dag de nodige impact zou kunnen maken. En ik merk dat jouw aanpak om ons even te laten voelen hoe het is om in de schoenen van onze kinderen te staan heel diep gaat. Ik vond het zo mooi om te zien dat iedereen zich kon overgeven. We waren allemaal zo kwetsbaar en zo puur en zo hartelijk. Ik ben echt onder de indruk. Dit was zeker geen dagje theorie. En de theorie kan ik immers uit een boek halen, dus daar was ik ook niet echt naar op zoek. Dank je!!" " Liza Pinson, deelneemster Workshop Spel, België
"Lieve Chris, Ik twijfelde of ik mee zou doen, want onze kinderen zijn 6 en 8. Zijn ze niet te oud, ben ik niet te laat om hier te leren? En moet dat nou echt een hele dag kosten? En het geld.. kan ik het wel verantwoorden naar mijn partner? Gelukkig mailde je me nog. Daardoor had ik de kans te kiezen mezelf deze workshop te gunnen. Voor mezelf, voor mijn ontwikkeling als mens en ouder, voor het plezier en de verbinding die ik met onze kinderen wil ervaren! En het was geweldig! Mijn lijf hart en hoofd tollen nog, om iedereen erover te vertellen en om in Play nirvana te geraken! Meteen 's avonds heb ik met beide kinderen 10' speeltijd kunnen doen. Tot mijn verbazing koos onze 8 jarige om niet extra op de iPad te spelen! Met beide heb ik meer gelachen dan in lange tijd.Dankjewel lieve Chris =)" Tess Doucet, deelneemster Workshop Spel, Begeleider Deep Field Relaxation™ Amstelveen
adisti-aware-parenting-bewust-ouderschap-consult-xs-web
"Lieve Chris, ik heb de sessie als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen...Dank voor je mooie werk lieverd.
Veel liefs, Adisti"
Adisti van Os, moeder van 2, Yoga & Soo, Amsterdam, over consult
rimke
“Dankjewel Chris! Ik zou graag meer workshops bij je volgen. Ik ga naar huis met praktische tips en een gevoel van zin en vertrouwen in het proces dat ik doormaak met mijn dochter. De workshop was me heel waardevol. Chris begeleid de workshop met lichtheid en humor en schept een prettige ruimte om in contact te komen met wat er aan gevoelens speelt. De informatie is praktisch toepasbaar en tegelijkertijd kijken we samen naar diepere lagen de leven in onszelf als ouders. Haar adviezen zijn afgestemd op je persoonlijke situatie.” Rimke Koper, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam
"(De sessie laatst) heeft veel opengegooid. Mijn zoon is opener geworden, ik ook. Durf dingen van mijzelf die ik niet  leuk vind te accepteren en er te laten zijn of een andere weg in te slaan. Gaat met frustratie en verdriet, maar ik kom dichter bij de kern en dat is denk ik goed. Bedankt voor je hulp op mijn weg, Je luisterend oor en tips. Liefs Marieke" Marieke de Vries, moeder van 3 kinderen, consult, Utrecht
"Boordevol ideeen en met veel zin in spel ga ik weer naar huis! Leuk om meer te leren over spelen en hoe dit in te zetten met je kinderen. " Ananda, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam

"Je hebt me heel helder laten zien hoe mijn dochter communiceert. Nu heb ik een dieper begrip van haar en ben ik in staat om haar te helpen op die momenten dat ze me echt nodig heeft! Nogmaals bedankt voor skype gesprek laatst (red. een paar weken geleden), ben sindsdien enorm geduldig en happy. Voelen kids natuurlijk ook. Ik had paar dagen geleden voor het eerst pas weer het gevoel van, en nu moet ik weer even opladen. Dat is toch fantastisch! You rock!! xxx" A. Bouwers, moeder van 2 kinderen, Amsterdam, over consult

Interview:

header-mtw-mums-the-word

 

GRATIS BOEKENGIDS

12 tips + uitleg
voor bijna alle ouderschaps-uitdagingen

zonder time-outs, belonen of slaaptraining 

e-book Free Resource Guide on Parenting Books

De gratis Boeken Gids ontvangen?
+ Updates & Tips in je inbox?
Vul dan hieronder je e-mail adres in!