Hallo lieve ouder! 

Ik ben Chris en ik ben gepassioneerd Psycholoog, Counsellor Transactionele Analyse EN Aware Parenting-instructeur. En ja, ook moeder!

Met LIEFDE help ik jou om uit de worsteling en schuldgevoelens, in verbinding en balans met jezelf te komen en met je kinderen! 

Het ouderschap zie ik als een reis waarin we als mens groeien. En we kunnen onze kinderen geen groter kado geven! Ik werk hierin als een gids die jou begeleid tijdens jouw reis.

Ik werk daarom niet met time-outs, belonings-systemen of slaaptraining. Die werken op lange termijn tegen jezelf en tegen je kind. Ook kijken ze niet naar de OORZAAK van gedrag.

Daarom help ik je dus liever om de oorzaak van het gedrag op te lossen en om een gezonde en liefdevolle relatie op te bouwen met je kind en met jezelf! Samen kijken we hoe je meer SPARKS in je dag kan brengen!

 

Liefs,

Chris
 

  Wat anderen zeggen over mij:

 


"Ik ben enorm blij dat ik de workshop heb mee gevolgd. Ik had een beetje twijfel over hoe 1 dag de nodige impact zou kunnen maken. En ik merk dat jouw aanpak om ons even te laten voelen hoe het is om in de schoenen van onze kinderen te staan heel diep gaat. Ik vond het zo mooi om te zien dat iedereen zich kon overgeven. We waren allemaal zo kwetsbaar en zo puur en zo hartelijk. Ik ben echt onder de indruk. Dit was zeker geen dagje theorie. En de theorie kan ik immers uit een boek halen, dus daar was ik ook niet echt naar op zoek. Dank je!!" " Liza Pinson, deelneemster Workshop Spel, België
"Lieve Chris, Ik twijfelde of ik mee zou doen, want onze kinderen zijn 6 en 8. Zijn ze niet te oud, ben ik niet te laat om hier te leren? En moet dat nou echt een hele dag kosten? En het geld.. kan ik het wel verantwoorden naar mijn partner? Gelukkig mailde je me nog. Daardoor had ik de kans te kiezen mezelf deze workshop te gunnen. Voor mezelf, voor mijn ontwikkeling als mens en ouder, voor het plezier en de verbinding die ik met onze kinderen wil ervaren! En het was geweldig! Mijn lijf hart en hoofd tollen nog, om iedereen erover te vertellen en om in Play nirvana te geraken! Meteen 's avonds heb ik met beide kinderen 10' speeltijd kunnen doen. Tot mijn verbazing koos onze 8 jarige om niet extra op de iPad te spelen! Met beide heb ik meer gelachen dan in lange tijd.Dankjewel lieve Chris =)" Tess Doucet, deelneemster Workshop Spel, Begeleider Deep Field Relaxation™ Amstelveen

"Hi dear Chris! I hope you're enjoying your Friday evening! I wanted to send you an update of these past weeks. I feel like this new awareness and all the new information have been AMAZING. It takes a lot of work to change the ways we operate with and I'm now so aware of how often I'm in survival mode. What has become SO clear to me is when one of my children needs to empty their bucket. It's amazing to watch them cry and feel like, "ah, here we go" and exhale in relief as opposed to cringe in stress. Thank you, Chris!!!!!!!!!!!! Big hugs and happy weekend! HalimaHalima, mother of 2, Chile 
adisti-aware-parenting-bewust-ouderschap-consult-xs-web
"Lieve Chris, ik heb de sessie als heel fijn ervaren. Allereerst wil ik je zeggen dat jouw rust en expertise echt een vertrouwd gevoel geeft. Ik heb het gevoel dat je echt weet waar je het over hebt en met alle rust die je in je hebt ook intuïtief aanvoelt wat er nodig is. De vragenlijsten hebben veel bij mij naar boven gebracht. Alleen dat al zorgde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan en wel moest voelen hoe ik me verhoud ten opzichte van mijn kinderen. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik er toe doe en ook dat ik het niet verkeerd kan doen...Dank voor je mooie werk lieverd.
Veel liefs, Adisti"
Adisti van Os, moeder van 2, Yoga & Soo, Amsterdam, over consult
rimke
“Dankjewel Chris! Ik zou graag meer workshops bij je volgen. Ik ga naar huis met praktische tips en een gevoel van zin en vertrouwen in het proces dat ik doormaak met mijn dochter. De workshop was me heel waardevol. Chris begeleid de workshop met lichtheid en humor en schept een prettige ruimte om in contact te komen met wat er aan gevoelens speelt. De informatie is praktisch toepasbaar en tegelijkertijd kijken we samen naar diepere lagen de leven in onszelf als ouders. Haar adviezen zijn afgestemd op je persoonlijke situatie.” Rimke Koper, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam
"(De sessie laatst) heeft veel opengegooid. Mijn zoon is opener geworden, ik ook. Durf dingen van mijzelf die ik niet  leuk vind te accepteren en er te laten zijn of een andere weg in te slaan. Gaat met frustratie en verdriet, maar ik kom dichter bij de kern en dat is denk ik goed. Bedankt voor je hulp op mijn weg, Je luisterend oor en tips. Liefs Marieke" Marieke de Vries, moeder van 3 kinderen, consult, Utrecht

"Dear Chris, It was lovely to meet you today and thank you for such an insightful session. The content of your workshop Parenting with Patience really does get to the heart of human interaction and our thoughts, and your explanation of the theory helps to put our thoughts into context. Thank you also for the worksheets which will really help to remember these insights for the future. I'm so pleased to now have some actionable things to work with from now on, and am happy to have also gained some lovely friends to continue sharing with. Thank you for listening, for your experiences and tools and techniques which I am sure will enable much more play, fun and laughter in our home! I will be sure to share your details and my experience with other parents. Thank you again and best wishes, Jo" Jo Molina, Workshop Parenting With Patience, Londen

"Je hebt me heel helder laten zien hoe mijn dochter communiceert. Nu heb ik een dieper begrip van haar en ben ik in staat om haar te helpen op die momenten dat ze me echt nodig heeft! Nogmaals bedankt voor skype gesprek laatst (red. een paar weken geleden), ben sindsdien enorm geduldig en happy. Voelen kids natuurlijk ook. Ik had paar dagen geleden voor het eerst pas weer het gevoel van, en nu moet ik weer even opladen. Dat is toch fantastisch! You rock!! xxx" A. Bouwers, moeder van 2 kinderen, Amsterdam, over consult
"Boordevol ideeen en met veel zin in spel ga ik weer naar huis! Leuk om meer te leren over spelen en hoe dit in te zetten met je kinderen. " Ananda, deelneemster Attachment Play Workshop, Amsterdam

Mijn verhaal

Als kind geloofde ik er heilig in dat liefde, vertrouwen, respect en verbinding met kinderen om te gaan. Ik zag echter dat “grote mensen” hier mee worstelden en zo ontstond de wens om hen hier mee te gaan helpen. Later als tiener paste ik op kinderen, sommige met grote frustraties. Juist met hen bleef ik steeds weer werken met vertrouwen en verbinding. De tools (o.a. communicatie en spel) gebruikte ik toen nog vanuit mijn intuïtie.

Tegelijk zag ik als kind dat het voor volwassenen soms lastig was, omdat kinderen hen spiegels voorhielden en sterke gevoelens in volwassenen op riepen zoals boosheid, frustratie en machteloosheid. 

We hebben alleen al allemaal te maken gehad met oorlogen en kolonialisme. Ik zag ook in mijn eigen familie hoe die trauma’s van generatie op generatie werden doorgeven. Dus toen ik 16 was besloot ik om dat anders te gaan doen en ging ik op zoek naar manieren om te helen. En net zoals jij dat nu ook doet, zocht ik support; Transformatieve Yoga, therapie, trainingen in Transactionele Analyse en boeken over ouderschap.

Rond mijn 19e las ik het boek ‘Babies Weten Wat Ze Willen‘. Het resoneerde diep met mijn eigen ideeën over omgaan met kinderen EN met onszelf. Zo gaf het boek aandacht aan hoe ouders met hun eigen emoties hebben leren om gaan. Ik leerde uit het boek ook hoe baby’s hun gevoelens verwerken en hoe wij ze hiermee (en met hun behoeften) in contact kunnen laten blijven. (Dit boek vormt de basis van mijn werk nu!)

Maar ja.. ik wist dus niet hoe het moederschap er precies uit zou zien, ik wist alleen dat het confronterend en een spiegel zou zijn, ja, dat wist ik wel! Dus toen ik zelf moeder werd merkte ik dat de emotionele vaardigheden en de inzichten over het gedrag van kinderen, mij heel erg hielpen om de moeder te zijn die ik wilde zijn. Niet met een perfect plan, maar wel een met zaklamp en een plattegrond om in het donkere bos steeds weer naar het licht te komen.

En zo ben ik in dit vak gerold. Want ik deelde kosteloos mijn plattegrond met anderen, organiseerde bijeenkomsten voor moeders, gaf online hulp en zo kwamen steeds meer ouders naar me toe: “Chris kun jij niet workshops gaan geven?”

Ik heb al zo vaak ervaren dat je echt de ouder kan zijn die je wil zijn. En ja, het ouderschap kan soms heel zwaar zijn, maar meer flow, plezier en lichtheid zijn echt mogelijk! Ik heb al honderden gezinnen mogen helpen en ik ben er dus van overtuigd dat dat ook voor jou mogelijk is!

Het ouderschap is niet iets waarin je het maar allemaal moet weten en de chaos maar de baas moet blijven, maar juist een prachtige reis die kans biedt op diepe transformatie van jouzelf en het opbouwen van 2 prachtige relaties: een liefdevolle relatie met jou zelf en een liefdevolle relatie met jouw kind! En daar help ik jou met alle liefde bij!!

Scholing

 

Naast het bezit van een universitaire Master in de Psychologie, ben ik gediplomeerd Counsellor in de Transactionele Analyse en gecertificeerd Aware Parenting-instructeur voor het instituut van Aletha Solter.

Ik heb een online training van 9 maanden en diverse Aware Parenting workshops en cursussen gevolgd. Ik heb daarnaast meer dan 7 jaar Transformatieve Yoga beoefend. Ik heb in 20 jaar tijd vele intensieve trainingen gevolgd op het gebied van Transactionele Analyse en trainingen in Geweldloos Communiceren met Kinderen,  Pikler & Speelruimte (ook wel bekend als RIE) en Babywearing.

Ik heb bovendien met plezier talloze boeken, artikelen over ouderschap gelezen en talks gehoord. Ik ben bekend met De Gordon Methode, Co-Sleeping, borstvoeding en HSP. 

Mijn praktijk in Amsterdam

 

Werkwijze

 

In mijn werk kijk ik samen met jou naar de onderliggende behoeften van je kind en van jou. Ik begeleid je om inzichten te krijgen in wat er werkelijk speelt in jullie situatie, waardoor de worstelingen ontstaan.

Door anders naar de situatie gaan kijken en de onderliggende oorzaak van het gedrag helder te krijgen, kan opeens alles veranderen. Ook help ik je meer bewustzijn creëren van jouw patronen, gevoelens, behoeften en wat er in jouw lichaam leeft. Hierdoor verdiep je de verbinding met jezelf en je kinderen en kun je uit de angst stappen en weer met vreugde en licht in het dagelijks ouderschap staan.

Ik wissel dieper werk af met praktische suggesties en doe dit alles zonder straffen, belonen, time-out of slaaptraining. Ik geef alternatieven die goed voor je kind EN voor jou voelen.

In mijn werk respecteer ik de integriteit, wensen en grenzen van kind en van volwassene. Integriteit is een belangrijke waarde voor mij. Ik geniet van de transformatie die de ander door maakt en steeds brengt een ieder mij ook weer wat nieuws. 

WerkModel

 

Er zijn geen vaste, rigide werkwijzen en schema’s die je zou moeten volgen. Wel handvaten en inzichten, om je kind en jezelf op een dieper niveau te kunnen begrijpen en met elkaar in contact te kunnen komen en blijven. Ik werk met het model van Aware Parenting en dat omhelst 3 gebieden:

circle-grey

1.

Veilige hechting
voor geboorte
t/m adolescentie

NATUURLIJK
OUDERSCHAP

circle-grey

2.

Onvoorwaardelijk
Democratisch
ouderschap

GEEN TIME OUT
NIET BELONEN

circle-grey

3.

Verwerking van gevoelens
en trauma

GEVOELENS
ONTLADEN

slaapcoach

Start hier..

  1. Ontvang mijn GRATIS Boekengids met 12 Ouderschaps-Boeken om van strijd naar verbinding te gaan.
  2. Vraag een GRATIS introductie consult aan via video-call om te kijken of ik je 1-op-1 begeleiding kan bieden in de praktijk, via video-call of thuis.
  3. Kijk hier voor (gratis) cursussen en workshops.
  4. Twijfel je of heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Liefs!

Chris 

 

Interview:

mum's the word podcast karen jaffe

 

GRATIS BOEKENGIDS

12 tips + uitleg
voor bijna alle ouderschaps-uitdagingen
e-book Free Resource Guide on Parenting Books
met alternatieven voor:
time-outs, belonen of slaaptraining 

PLUS! Updates & Tips in je inbox!
Vul hieronder je e-mail adres in
en check je inbox!