Chris

Helpt ouders sinds 2012

Psycholoog, MSc
Aware Parenting Instructeur level 2 en regio-coordinator Nederland
Oprichter Aware Parenting Nederland
Counsellor & Coach in de Transactionele Analyse

 


 

 

 

Over Chris

Chris gelooft in dromen. Ze wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Zij helpt ouders om de opvoeding van hun kind weer vreugdevol, licht en liefdevol te maken. Door mensen op geheel eigen wijze mee te nemen op een pad vol inzichten en praktische kennis, groeit het vermogen bij ouders om op zichzelf te vertrouwen, speelsheid terug te brengen in de opvoeding en in verbinding te zijn met zichzelf, elkaar en hun kind.

Zij helpt ouders vrij te breken uit eigen patronen, pijn van de eigen kindertijd en oude gewoonten, zodat zij authentieker kunnen opvoeden. Chris leert ouders in dieper contact te staan met hun eigen gevoel, behoeften en grenzen. Ouders komen daardoor meer in verbinding met zichzelf en daardoor ook met hun kinderen. Hun ouderschap wordt zo gaandeweg niet langer bepaald door ideeën hoe het moet zijn, maatschappelijke concepten, perfectie, schuldgevoelens, twijfels of angst. Hierdoor worden zowel voor ouders als kinderen de dagelijkse dingen simpelweg veel leuker en gemakkelijker zijn en er meer ruimte is om samen te genieten. Ze helpt ouders hun angst te herkennen en er uit te stappen. Opvoeden vanuit vertrouwen brengt op vele plekken meer lichtheid, liefde en verbinding.

In haar werk respecteert Chris de integriteit van kind en van volwassene. Ze creëert een menselijke omgeving zonder oordeel, waarin ouders en hun gezinnen uitgedaagd en uitgerust worden om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan hun toolset van opvoeden. Chris weet als geen ander ouders op een liefdevolle manier wakker te schudden uit de gevangenis van schuldgevoelens en uit hun keurslijf. Ze informeert, ondersteunt en empowered ouders om authtieke keuzes te maken in hun opvoeding. Zo kunnen ouders de ouders zijn die ze graag willen zijn.

Door coaching, counseling, trainingen, verhelderende informatie en diepe inzichten helpt Chris bewuste ouders om hun bewustzijn te vergroten, zowel over het eigen gedrag, de eigen emoties en eigen behoeften, als dat van hun kind, waardoor hun kind in veiligheid en liefde op kan groeien tot stevige en authentieke volwassene. Zij kan als geen ander het plezier van ouders weer op laten bloeien en de liefde voor hun kind, zichzelf en voor elkaar weer laten stromen.

Chris is psycholoog (MSc), counsellor & coach in de Transactionele Analyse (BTA) en in Nederland de eerste level 2 Aware Parenting Instructeur en regio-coordinator. Ze support al 10 jaar ouders.

Wil jij meer support voor jou en/ of je gezin? En vrijblijvend kennis maken? Klik hier

Wil jij ook Aware Parenting Instructeur worden? Klik dan hier voor informatie. Ik begeleid je in een 9 maanden durend programma.

Jeugd

Geboren in een Indisch-Nederlands gezin en opgroeiend in een oer-Hollands dorp, was Chris als kind geïnteresseerd in culturele verschillen en hoe mensen ieder een eigen perspectief op de ‘waarheid’ ervaren. Het fascineerde haar ook hoe kinderen konden opgroeien in volwassenen die zich niet meer goed in het perspectief van een kind konden verplaatsen. Op haar 9e besloot ze later psycholoog te worden om volwassenen weer met het kind-zijn te helpen verbinden. Op haar 14e startte ze met mediteren. Op haar 16e startte ze met yoga en innerlijk werk om haar eigen familie-trauma’s te helen en niet door te geven aan eventueel toekomstige kinderen. Zij wilde meer bewustzijn krijgen op haar gevoelens, hoe ze daar mee om ging en patronen doorbreken. Ze wilde alles doen om in verbinding te blijven met haar eigen innerlijk kind en om zo min mogelijk haar eigen familie-trauma’s door te geven als zij ooit zelf moeder zou worden.

Op haar 19e startte ze om diezelfde reden met dieper werk met behulp van de Transactionele Analyse en lichaamswerk. Ze las toen ook haar eerste ouderschapsboek van Alice Miller en daarop ook The Aware Baby van psychologe Aletha Solter, PhD. Dit werden haar favoriete boeken. Toen zij jaren later zelf moeder werd, merkte ze dat haar kennis, verzamelde tools en haar eigen innerlijke reis, hun vruchten af wierpen in de storm die ouderschap heet.

Situaties in het ouderschap en het ‘nu’, kunnen gevoelens en emoties van vroeger kunnen oproepen. Iedereen heeft een kind in zich, ook volwassenen. Als je weinig contact hebt met jouw innerlijke kind, dan kun je onbewust je leven door dat deel in jou laten leiden. Een kwetsbare of uitdagende situatie in het ouderschap kan makkelijk deze emoties of zelfs onverwerkte trauma’s in ons triggeren. Vanuit de verbinding met het eigen kind-zijn kunnen ouders veel makkelijker en sneller contact maken met hun zoon of dochter. Er is meer begrijp voor hun kind, waardoor speelsheid en verwondering ineens weer ruimte krijgt.

Opleiding

Chris is heeft een universitaire Master of Science in de Psychologie, is gecertificeerd Aware Parenting Instructeur level 2 (opleider) en regio-coordinator van Nederland voor het Aware Parenting instituut van Dr. Aletha Solter. Chris is gecertificeerd counsellor en coach in de Transactionele Analyse (BTA). Zij heeft persoonlijke ervaring met HSP en hoogbegaafdheid, met zichzelf en haar eigen kind. Daarnaast doet ze meer dan 25 jaar aan yoga en meditatie en heeft zij talloze workshops en cursussen afgerond in Aware Parenting, Geweldloos Communiceren met Kinderen, relatietherapie, tantra en gestalt, Babywearing en Pikler Speelruimte (RIE, Gerber, Janet Lansbury). Chris is documentaire filmmaker, opgeleid aan De Nederlandse Filmacademie. Chris is ook IT-er en leerde op haar 9e programmeren van haar vader.

Door de enorme jarenlange ervaring, de brede kennis en haar intuïtie heeft Chris een geheel eigen werkwijze en is in staat om verder te kijken dan de uitdagingen in de opvoeding of bepaalde oppervlakkige symptomen. Zij ziet het systeem om de mens en zij ziet de mens van binnen. Ze doet nooit concessies als het gaat om het kind en zorgt dat ze samen met de ouders een oplossing vindt om de oorzaak van de worsteling of het probleem aan te pakken. Zonder labels. Ouders ervaren dat het ouderschap een ontdekkingsreis is naar zichzelf, hoe zij in het leven staan en naar liefdevolle verbinding met hun gezin, zichzelf en elkaar. Kortom, een vruegdevol en stimulerend thuis voor kinderen én ook voor ouders, om zich vrij te voelen om zichzelf te zijn.

 

Waar helpt ze je bij?

Jouw kind

Ze brengt de oorzaken van het gedrag van je kind naar het  licht, maakt de behoeften er onder duidelijk en geeft praktische tools om daar mee om te gaan. Chris werkt dus zonder time-outs, belonen of slaaptraining. Hierdoor ga je je zekerder voelen als ouder en verdiep je de verbinding met je kind.

Jij zelf

Chris helpt je meer in verbinding met jezelf en je hart te komen. Meer vanuit vertrouwen te leven en minder vanuit angst. En anders om gaan met je triggers. Je kunt zo uit de angst stappen en weer met plezier in het ouderschap, het leven en je relatie staan. Chris gelooft in je dromen waarmaken.

relatie & gezin

Ze kijkt niet alleen naar een kind maar ook naar de relaties en het systeem waarin een kind op groeit. Wat gebeurt er bij de ouder? Wat gebeurt er in de relatie? Wat laat een kind jou en je eventuele partner zien?

Wat anderen zeggen


“Chris werkt op alle niveaus en is expert in bewust opvoeden. En daarnaast ook nog eens een ontzettend lief en mooi mens.” Sanne, coach

“I can highly recommend Chris. I find her sessions incredibly insightful, with compassionate guidance and tools to help me move forward. She is incredibly wise and easy to talk to.” Melissa

“Ik wil je bedanken voor je steunende woorden. Ze treffen me recht in het hart en ontroeren me tot tranen toe. Dit is waar ik mee worstel… als collega mama en psycholoog.” Anoniem, psycholoog

Chris werkt NIET met:
 • time-outs,
 • belonings-systemen
 • consequenties
 • slaaptraining
 • andere vormen van gedragstraining
 • diagnoses/ labels
 • oordelen, schuld, schaamte
Chris werkt o.a. WEL met:
 • therapeutisch spel voor thuis
 • praktische opvoedtips
 • communicatie-tools
 • modellen om gedrag te begrijpen
 • inzicht in spiegeling tussen ouder en kind
 • zelf helen/ counseling
 • meditatitie
 • het familie systeem
 • lichaamswerk
 • zelfcompassie

1.

Veilige hechting
voor geboorte
t/m adolescentie

2.

Onvoorwaardelijk
Democratisch
ouderschap

3.

Verwerking van
gevoelens
en trauma

Start hier..

 

1. GRATIS Boekengids

KLik hier voor de 12 Boekentips
voor elke situatie,
om van strijd naar verbinding te gaan
+ tips in je inbox.

2. GRATIS Introductie consult

Klik hier om kennis te maken
via video-bellen om te zien
hoe we klikken
en op welke wijze ik je kan helpen.

3. Gratis Tips

Lees hier mijn gratis tips

Liefs!

Chris